Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εντατικοποίηση ελέγχων λόγω εορτών Χριστουγέννων και Ν. Έτους

Κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, η ζήτηση των αγαθών συνήθως είναι αυξημένη και επιβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η λειτουργία της αγοράς να είναι ομαλή και σύμφωνη τόσο με τις Αγορανομικές Διατάξεις και τον Αγορανομικό Κώδικα, όσο και με τη νομοθεσία περί ανταγωνισμού. Έτσι, η παρουσία των υπαλλήλων – αγορανομικών ελεγκτών του Τμήματος Εμπορίου & Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς στην αγορά, κατά τη διάρκεια των εορτών αυτών, θα είναι έντονη, με στόχο την αποτροπή φαινομένων εκμετάλλευσης των καταναλωτών.
Θα ελεγχθούν οι επιχειρήσεις ως προς την αναγραφή των τιμών σε πινακίδες, τη μη κανονική είσπραξη αξίας αγαθών, τη μη ζύγιση τροφίμων, ελλιποβαρείς πωλήσεις αλλά και κάθε άλλη παράβαση των Αγορανομικών Διατάξεων.
Επιπλέον, θα ελεγχθεί η αγορά και για τυχόν παραβάσεις του Ν. 3959 / 2011 « Περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού », ο οποίος επιβάλλει κυρώσεις σε επιχειρήσεις, που επιχειρούν στρέβλωση του ανταγωνισμού με μη σύννομες πρακτικές ( δεσπόζουσα θέση, εναρμονισμένες πρακτικές, ολιγοπωλιακές ή μονοπωλιακές καταστάσεις κ.λ.π.)
Ακόμη, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί σε προϊόντα που παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση κατά την περίοδο αυτή, μεταξύ των οποίων και τα ακόλουθα :
· Καύσιμα
· Αλκοολούχα ποτά
· Διακοσμητικά κεριά
· Προϊόντα με μορφή τροφίμου
· Σπρέι χριστουγεννιάτικα χιονιού, σπρέι διακοσμητικής βαφής ( χρυσό, ασημί κ.λ.π )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.