Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς: «Οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται για ΟΛΟΥΣ»

Μετά από πρόσφατες αναφορές σε τοπικά Μ.Μ.Ε. του νομού μας για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος η Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς πραγματοποίησε συναντήσεις με εργαζόμενους και ιδιοκτήτες καταστημάτων και άκουσε – συζήτησε τα θέματα τα οποία υπάρχουν.
Η οικονομική κρίση που ζούμε όλοι μας και μας οδήγησαν οι καταστροφικές πολιτικές των δυο κομμάτων, που είχαν την τύχη της χώρας μας στα χέρια τους τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, έχει φέρει τον κλάδο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που απασχολεί εκατοντάδες άτομα προσωπικό, κυρίως νέους και νέες, στο Νομό Κιλκίς, σε πολύ κρίσιμο σημείο.Αρκετές επιχειρήσεις έχουν ήδη κλείσει και πολλές ακόμη είναι στα όρια του κλεισίματος, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν χαθεί σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας.
Αιτίες; Από την μία πλευρά η αύξηση των εξόδων ( χαράτσι, φόροι, εισφορές, ΦΠΑ 23% και άλλα πολλά) και από την άλλη η μείωση του τζίρου, μιας και η έξοδός για διασκέδασή έχει καταντήσει είδος πολυτελείας, και έχει ως αποτέλεσμα τις πέντε μέρες της εβδομάδας πολλές επιχειρήσεις έχουν σχεδόν ή και ΜΗΔΕΝΙΚΟ ταμείο.
Στα παραπάνω δεν μπορεί να μην αναφερθεί ότι και τις δύο ημέρες οι οποίες αναμένουν την εβδομάδα οι επιχειρήσεις να αναπληρώσουν τις ζημίες της εβδομάδας ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν όλες τις θέσεις εργασίας χωρίς να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού, εμφανίζονται οι εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης μας (Δήμος, Αστυνομία κτλ ) να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να οδηγήσουν μερίδα επιχειρήσεων σε λουκέτο και παράλληλα στο να χαθούν δεκάδες θέσεις εργασίας.
Εμείς ως Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Δήμαρχο Κιλκίς, στους υπαλλήλους της νομικής υπηρεσίας Δήμου Κιλκίς, στον αστυνομικό διευθυντή, στον υπεύθυνο αστυνομικό υπάλληλο για θέματα Κ.Υ.Ε. αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους Δήμου και αστυνομίας ότι στις δύσκολες στιγμές που ζούμε κάθε μια θέση εργασίας είναι πολλές φορές η μοναδική που υπάρχει και συντηρεί μια οικογένεια. Φυσικά οι νόμοι είναι νόμοι και πρέπει να εφαρμόζονται! Αλλά αν θέλουν πραγματικά οι “άρχοντες” της πόλης μας να τηρήσουν το γράμμα του νόμου, ευχόμαστε να μην επηρεάζονται από κομματικές , προσωπικές , φιλικές ή κάθε άλλου επιρροές. Όλοι είναι ΙΣΟΙ απέναντι στους νόμους και οι διαδικασίες πρέπει να τηρούνται για ΟΛΟΥΣ.
Η Νεολαία ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Κιλκίς θα στηρίξει κάθε μορφής αγώνα που θα αποφασίσουν εργαζόμενοι στον κλάδο και θα αφορά την προάσπιση του δικαιώματος τους για εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.