Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση Γ. Φραγγίδη προς Κώστα Σκανδαλίδη και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με θέμα τη ρύθμιση των χρεών των γεωργοκτηνοτρόφων

«Με τον Ν. 3816 «Ρύθμιση επιχειρηματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, διατάξεις για την επεξεργασία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς και άλλες διατάξεις» που αφορά συλλήβδην τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες, ρυθμίζονται τα δάνεια τα οποία έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα μετά την 30.6.2007 και μέχρι τη δημοσίευση του νόμου.
Όσον αφορά τους επαγγελματίες όμως που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα και ιδιαιτέρως τους κτηνοτρόφους, η εν λόγω ρύθμιση δεν μπορεί να επιλύσει τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν στην αποπληρωμή των δανείων τους.
Στην ρύθμιση αυτή δεν εντάσσονται τα εγγυημένα δάνεια που είχαν συναφθεί παλαιότερα. Συγκεκριμένα, το 2002 έγινε ρύθμιση, η οποία όμως δεν ήταν ολοκληρωμένη και το 2004 η ρύθμιση η οποία έγινε, ήταν εντέλει ατελέσφορη, διότι δεν μπορούσαν να ενταχθούν όσοι είχαν ενυπόθηκα ή εγγυημένα δάνεια. Έκτοτε δεν ξαναέγινε άλλη ρύθμιση.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
Θα υπάρξει ενιαία ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών των γεωργοκτηνοτρόφων χωρίς καμιά εξαίρεση στον οποίο να μπορούν να ενταχθούν όλοι οι παραγωγοί δίχως γραφειοκρατικά εμπόδια;
Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, ο οποίος μαστίζεται από την κρίση και την ύφεση, θα στηριχθεί με μια δίκαιη ρύθμιση η οποία θα προβλέπει το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και τις χαμηλότερες δυνατές τοκοχρεωλυτικές επιβαρύνσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.