Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ’’Ιδίωμα Γυναίκας’’. Έκθεση Ζωγραφικής του Χρήστου Τσιλιγκερίδη

Τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011, στις 8μ.μ., στην αίθουσα ’’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής του συντοπίτη μας Χρήστου Τσιλιγκερίδη με θέμα ’’Ιδίωμα Γυναίκας’’. Η ιστορικός Τέχνης κ.Χρύσα Δανέλλη αναφερόμενη στις τελευταίες δημιουργίες του καλλιτέχνη, γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:

«… Κινείται στο χώρο της αφαίρεσης με εμφανή επηρεασμό από το συνθετικό κυβισμό για να φτάσει σε ένα διαφορετικό καλλιτεχνικό ιδίωμα. Όλα τα έργα του είναι ελαιογραφίες δουλεμένες με σπάτουλα, για να δημιουργούνται στη ζωγραφική επιφάνεια αδρές ζωγραφικές ενότητες χωρίς λεπτομερειακή απόδοση. Οι χρωματικές επιλογές εστιάζονται στα γήινα θερμά χρώματα, τα οποία αναδεικνύουν λεπτομέρειες του γυναικείου σώματος.
Το κέντρο βάρους των συνθέσεων εστιάζεται στην αφαιρετική παρουσίαση ολόκληρου ή ενός μέρους του γυναικείου σώματος, που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για όλους τους λαούς από τα πρώτα βήματα της ανάπτυξης του ανθρώπινου πολιτισμού. Η γυναίκα αντιμετωπίζεται διθυραμβικά με έμφαση στην ιδιότητά της να δημιουργεί νέα ζωή. Έτσι παρατηρούμε καθαρές χρωματικές επιφάνειες να πλαισιώνουν και να αναδεικνύουν το γυναικείο σώμα, χωρίς περιττά διακοσμητικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να προσδιορίζεται η γυναίκα όχι πλέον σε σχέση με τη θέση της στο χώρο, αλλά ως αυθύπαρκτη, διαχρονική αξία. Το μόνο στοιχείο του χώρου που αποδίδεται σε μερικές περιπτώσεις είναι ο ήλιος, μια λεπτομέρεια με συναφή ρόλο, μια που αποτελεί κι αυτή πηγή ζωής.
Η αποτύπωση σε ορισμένα έργα είναι καθαρά ποιητική με χρωματικά θέματα και φόρμες να επικαλύπτονται, πλάθοντας μια αισθητική εμπειρία, που αποτελεί ύμνο στη γυναικεία φύση…»
Η έκθεση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων και θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου 2011.
Οι ώρες λειτουργίας είναι:
Καθημερινά 10 π.μ. έως 12 μ. και 4 μ.μ. έως 8.30 μ.μ. Σάββατο 10 π.μ. έως 4 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.