Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση κοιτάσματος χαλκού και χρυσού στη Βάθη Κιλκίς

Την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση του κοίτασματος χαλκού και χρυσού στην περιοχή Βάθης Κιλκίς, στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης μιλώντας σήμερα στο συνέδριο "Ενέργεια και Ανάπτυξη" του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αξία του κοιτάσματος κυμαίνεται μεταξύ 1,5 και 7 δις. Ευρώ ενώ σε άλλα 4 δις εκτιμάται, σύμφωνα πάντα με τις επισημάνσεις του κ. Μανιάτη, η αξία γειτονικού κοιτάσματος στην περιοχή της Ποντοκερασιάς όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες του ΙΓΜΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάληψη της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής της ΔΕΗ, ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι "Η κυβέρνηση έχει πάρει τις αποφάσεις της, όλοι οφείλουν να υπακούουν στους νόμους". Ανέφερε δε στην ομιλία του ότι οι φωνασκούντες σήμερα υποστηρίζουν μια πολιτική που οδηγεί σε περισσότερα ελλείματα και χρέη, καθώς και ότι πρέπει να πάψουμε να αποτελούμε τη χώρα του υπαρκτού σουρρεαλισμού.
Ο υφυπουργός παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης στις οποίες περιλαμβάνονται:
-Η απελευθέρωση των αγορών Ενέργειας.
-Η πρόσβαση τρίτων στη λιγνιτική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με πώληση μονάδων της ΔΕΗ και συμφωνίες ανταλλαγής ενέργειας. Οι οριστικές αποφάσεις, για τις μονάδες που θα πουληθούν με διεθνή διαγωνισμό, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.
-Οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο, τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, τον Πατραϊκό κόλπο, το Κατάκωλο και τα Ιωάννινα.
-Οι αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΕΛΠΕ και ΔΕΗ.
-Η περαιτέρω διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών, η ισχύς των οποίων διπλασιάστηκε τα τελευταία δύο χρόνια.
-Η προώθηση του σχεδίου Ήλιος για την παραγωγή και εξαγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά.
-Η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακό κόμβο πετρελαίου και φυσικού αερίου.
-Η εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Σ. Καλαφάτης πρότεινε σταδιακή απεξάρτηση από το λιγνίτη, χωρίς απώλεια θέσεων εργασίας ενω αναφορικά με την ενεργειακή διπλωματία τονισε οτι η επιθετική ενεργειακή πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της ΝΔ δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Ζήτησε επίσης την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με Αλβανία, Λιβύη, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία.
Ο πρόεδρος του ΙΕΝΕ κ. Γ. Δεσύπρης επεσήμανε ότι διαμορφώνεται ένα πρωτόγνωρο σκηνικό, στο οποίο πρέπει να προσαρμοστούμε και να προχωρήσουμε στην εφαρμογή ρυθμιστικών κανόνων στην αγορά ενέργειας, συμβατών με τα ισχύοντα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. "Σήμερα δεν συζητάμε πλέον για μεγάλες επενδύσεις, οι οποίες παραμένουν στα συρτάρια. Ωστόσο, η ελπίδα για ανάκαμψη είναι εντοπισμένη στο χώρο της ενέργειας", τόνισε ο κ. Δεσύπρης.
Πηγή: www.express.gr

3 σχόλια:

  1. H OIΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ..ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ( 5-30χρ) ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΧΑΒΟΥΖΕΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ,ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ...ΝΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ(ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΠΟΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ) ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΦEI Ο ΤΟΠΟΣ.. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΥΑΝΙΟ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ... ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ... ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Η TVX EXEI KΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΝ. ΠΕΙΤΕ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΣΕ ΗΠΙΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΛΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΜΑΝΙΑΤΗ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΒΑΘΗ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΗΝ ΒΑΘΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολους αυτους τους κατοχικους δοσιλογους που ξεπουλαν τον τοπο μας σαν να ειναι τσιφλικι τους πρεπει να τους ανταμειψουμε αναλογα!Πρωτα ομως πρεπει να οργανωσουμε την αντισταση μας σε καθε τοπο!Αντισταση μεχρι τη νικη!Αλλος δρομος δεν υπαρχει συμπολιτες μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.