Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Κατάθεση της δήλωσης ρητής επιφύλαξης για την φορολογία των ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Η οικονομική κρίση και οι χειρισμοί των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο οδήγησαν πλατιές μάζες του πληθυσμού στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση. Η λογική της οικονομικής αφαίμαξης των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αφαιρούν και τις τελευταίες ελπίδες που ενδεχομένως θα είχε η Ελληνική οικονομία να οδηγηθεί αργότερα σε αναπτυξιακή πορεία.
Τα επαναλαμβανόμενα χαράτσια επιτείνουν την ύφεση και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια μεγάλα λαϊκά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη και οι τρόποι που επιλέγει η κυβέρνηση να εισπράξει ότι έχει απομείνει στις τσέπες των φορολογούμενων πολιτών αγγίζει τα όρια της συνταγματικής νομιμότητας.
Γι’ αυτό τον λόγο πολλοί Δικηγορικοί Σύλλογοι και Δήμοι έχουν προσφύγει στα Ελληνικά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα της επιβολής φόρου στα ακίνητα και την είσπραξή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Κατ’ αρχήν νομίζουμε ότι και ο Δήμος Κιλκίς πρέπει να συνταχθεί στο πλευρό των άλλων Δήμων για την μη είσπραξη του τέλους και να μην επιτρέψει την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν έχουν να το πληρώσουν. Οι δε πολίτες αν δεν μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή αυτή, θα πρέπει μαζί με το εκκαθαριστικό της ΔΕΗ να καταθέτουν στην ΔΕΗ και στην Εφορία την «Δήλωση ρητής επιφύλαξης», ούτως ώστε σε περίπτωση οριστικής απόφασης για την αντισυνταγματικότητα του νόμου να μπορούν να διεκδικήσουν τα αντίστοιχα ποσά.
Μετά από επικοινωνία που είχε η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς, όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το έγγραφο της « Δήλωσης ρητής επιφύλαξης» μπορεί να ανατρέξει στις ιστοσελίδες των Δικηγορικών Συλλόγων ή να την εκτυπώσει από την ιστοσελίδα της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ www.kpk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.