Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Περικλής Κολότσιος: "Κάτω από τον πυθμένα πάντα υπάρχει κι άλλος χώρος"

Κύριε Διευθυντά,                                                                                                         Η ενασχόληση με τα κοινά συνοδεύεται από τη δημόσια κριτική για τα αποτελέσματα αυτής της ενασχόλησης. Μια κριτική που αφορά σε συμπεριφορές, πρακτικές, αξίες ή ανεπάρκειες. Αυτός είναι ο κανόνας.  Το ζητούμενο στη δημόσια κριτική είναι η αποφυγή της εμπάθειας σε πρόσωπα, κάτι που δεν παρατηρήθηκε για άλλη μια φορά, στην ανακοίνωση του κ. Ιωάννη Τσογγίδη. Η γνωστή εμπάθειά του κατά του κ. Ευ. Μπαλάσκα εκδηλώθηκε για άλλη μια φορά με χαρακτηρισμούς και εκφράσεις που ξεπερνούν τα όρια της ευπρέπειας και του δημόσιου διαλόγου.

Η γνωστή εμπάθεια του κ. Τσογγίδη δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν αφού εδώ και χρόνια επαναλαμβάνεται με τρόπο μονότονο, κουραστικό κι εν τέλει ανούσιο. Φαίνεται όμως ότι κάτω από τον πυθμένα πάντα υπάρχει κι άλλος χώρος.
Αναφερόμενος στο πρόσωπό μου ο κ. Τσογγίδης παρέθεσε μια σειρά λόγους για τους οποίους κατά την άποψή του, δεν πρέπει να κατέχω την θέση του αναπληρωτή Δημάρχου.
Οι απόψεις του κ. Τσογγίδη είναι σεβαστές. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι τις συμμερίζεται και ο Κιλκισιώτικος λαός, ο μεγαλύτερος και δικαιότερος κριτής όλων, καθώς από το 2002 έως το 2010, “μια θλιβερή περίοδο με διαπιστωμένη κακοδιοίκηση” όπως την χαρακτηρίζει ο κ. Τσογγίδης, ο λαός του Κιλκίς μας εξέλεγε πρώτο συνδυασμό στην προτίμησή του και μας εμπιστευόταν τη διοίκηση του τόπου.
Επίσης, απορίας άξιον είναι γιατί ο κ. Τσογγίδης επέλεξε να με “πλήξει” για την καταγωγή μου. Όπως και να χει, την συγκεκριμένη αναφορά την θεωρώ ως εκδήλωση ενός ιδιότυπου πλην ισχυρού ρατσισμού, αφού παρατίθεται ως μειονέκτημα για την επιλογή σε δημόσιο αξίωμα. Παρεμπιπτόντως υπενθυμίζω στον κ. Τσογγίδη ότι κατοικώ μόνιμα στο Κιλκίς επί 38 συνεχή έτη (Απρίλιος 1973). Εδώ έχω την οικογένειά μου και εδώ εξάντλησα το σύνολο της επαγγελματικής μου ενασχόλησης.
Προσωπικά η ακραία συμπεριφορά του κ. Τσογγίδη δεν με εκπλήσσει, αφού την έχω υποστεί και στο παρελθόν. Ο κ. Τσογγίδης το 1993 ως πρόεδρος της Τ.Ο. της Ν.Δ. με διέγραψε από το κόμμα με το σκεπτικό ότι ήμους φίλος με τον Γ. Συμπιλίδη. Έναν Γ. Συμπιλίδη με τον οποίο ο κ. Τσογγίδης διεκδίκησε την εκλογή του ως Νομαρχιακός Σύμβουλος στις εκλογές του 2006. Απέτυχε παταγωδώς βέβαια, σε αντίθεση με τον “Ξένο” Περικλή Κολότσιο ο οποίος λαβών 5.000 σταυρούς εξελέγη πρώτος με τον συνδυασμό του κ. Ευ. Μπαλάσκα.
Τέλος προκαλώ και παρακαλώ τον κ. Τσογγίδη να δημοσιοποιήσει και τους “4-5” άλλους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να αναλάβω τη θέση του αναπληρωτή Δημάρχου. Αν δεν το πράξει δημοσίως, θα κληθεί να το πράξει ενώπιον του κ. Εισαγγελέως.
Σε ό,τι αφορά τα υποτιμητικά και απαξιωτικά δημοσιεύματα προς το πρόσωπό μου περί “μαριονέτας” σε μερίδα του τοπικού τύπου, απαντώ με την πολιτική μου παρουσία και πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Από το 2002 έως το 2010 διετέλεσα Νομαρχιακός Σύμβουλος. Την τετατραετία 2002-2006 κατείχα το εξόχως τιμητικό αξίωμα αυτό του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, ενώ στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήρθα πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε ψήφους στην Δημοτική Ενότητα Κιλκίς. Τις θέσεις αυτές τις κατέκτησα όντας υποψήφιος και συνεργάτης του νυν Δημάρχου Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκα
Προφανώς όμως για κάποιους κακόβουλους, η αλληλοεκτίμηση, η στήριξη και ο σεβασμός που αναπτύσσεται μεταξύ συνεργατών, θεωρούνται απαράδεκτες και μιαρές αξίες, που στην προκειμένη περίπτωση με καθιστούν ανίκανο για την ανάληψη θέσεων ευθύνης! Τουλάχιστον αυτό ισχύει στο περιορισμένο εύρος σκέψης τους...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Περικλής Κολότσιος
Δημοτικός Σύμβουλος Κιλκίς

5 σχόλια:

  1. Άσε ρε Περικλή τώρα μας έγινες και σωματοφύλακας του Μπαλάσκα.
    Για πες περνάτε καλά οι τρεις σας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο Περικλή τα είπες όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενα ερώτημα μόνο. Πότε είχε δίκο ο Τσογγίδης; Τότε που έλεγε για τον Συμπιλίδη αυτά που λέει σήμερα για τον Κολότσιο η τώρα που λεει για τον Κολότσιο αυτά που έλεγε τότε για τον Συμπιλίδη. Οποτε κι' αν ειχε δίκιο το βέβαιο ειναι οτι ουτε ο ενας ουτε ο αλλος ειναι "απαξιωμνένες αξιες" και σημερα σε εποχη κρισης δεν υπαρχει χωρος για παιχνίδια. Σημερα υπαρχει προβλημα και η απαντηση στο πρόβλημα ειναι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι μαζί με τους κλέφτες του δημου Κιλκίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κολότσιο είσαι το ίδιο άρπαγας με τον Βαγγέλη και το γνωρίζουμε αυτό όλοι.
    Φάγατε τον Τάκη για να φάτε τώρα εσείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.