Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Άλλαξε ο Μανωλιός

Γράφει ο Δημήτρης Τσεχερίδης
Aγαπητοί φίλοι!
Δε λέω «γεια σας» γιατί με όσα τρελά γύρω μας συμβαίνουν, είναι πολύ δύσκολο να έχει πλέον κανείς και αυτή την υγεία του ακόμη!
Έχω γράψει κατά καιρούς πολλά, τα οποία τότε φάνταζαν λίγο μακρινά, λίγο υπερβολικά η δεν ξέρω και γω τι! Σήμερα οι εξελίξεις από μόνες τους μας προσπέρασαν και απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν κινδυνολογούσα αλλά και πολύ λίγα έλεγα!
Αναφέρω μόνο δύο από τα πολλά άρθρα "Απλά πείτε την αλήθεια", Και " Λίγο πριν τον επιθανάτιο ρόγχο" όπου έλεγα χαρακτηριστικά στο ένα για την νέα κυβέρνηση και τις νέες προσδοκίες στο πρόσωπο της και ότι απλά έπρεπε να κάνουν ένα και μόνο, να πουν την απόλυτη αλήθεια στο λαό για να τους συγχωρέσει και να στηρίξει μια ειλικρινή και εθνική προσπάθεια ανάκαμψης γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για νέα ψέματα και υποσχέσεις και στο άλλο παρέθετα τις σελίδες του μνημονίου (πέντε μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα) που παραχωρούν την κυριαρχία της χώρας και την υπαγωγή πλέον στο Αγγλικό Δίκαιο! Λυπάμαι που όλα βγήκαν αληθινά (είναι από τις φορές που παρακαλάς να μη δικαιωθείς ειλικρινά γιατί δεν υπάρχει χαρά στο τέλος αλλά τραγωδία), τα εφάρμοσαν και μείς τα ανεχόμαστε ακόμη δίκην καταδίκου πριν τον απαγχονισμό! (Έχω ακόμη ελπίδες ότι θα αντιδράσουμε λογικά και δυναμικά γιατί τη δημοκρατία ο λαός και την κερδίζει και την αξιοποιεί, άλλωστε δεν έχουμε Μοναρχία, τουλάχιστον έτσι νομίζω!)
Από που και ως που μας σβερκώθηκαν οι καταστροφείς της χώρας ως σωτήρες και δεν ξεκολλάνε από τα έδρανα της βουλής; Άλλοι διοικούσαν τη χώρα; Είναι δυνατόν να ζητεί ο Καπετάνιος και οι Αξιωματικοί ευθύνες από τους ναύτες που είναι επιφορτισμένοι με το να πετάνε κάρβουνο στη μηχανή του πλοίου και δεν βλέπουν φως ημέρας κλεισμένοι στο μηχανοστάσιο γιατί το πλοίο έπεσε σε ξέρα και βυθίζεται και το κυριότερο να θέλει να ξαναγίνει Αρχικαπετάνιος με τους ίδιους Αξιωματικούς και στο νέο πλοίο; Δηλαδή εμπρός για τη νέα μεγαλύτερη ξέρα και το νέο ναυάγιο αυτή τη φορά στην Άβυσσο του πουθενά; Μην τρελαθούμε φίλοι μου! Τεράστιες και εγκληματικές οι ευθύνες και όχι ελπίζω πλέον ατιμώρητες, χρόνια φωνάζω, τι θα πει ατιμωρησία όταν τιμωρήθηκε ένας λαός ολόκληρος που δεν κατάλαβε από πού του ήρθε η σφαλιάρα;
Τι να κάνουμε θα μου πείτε!
Εντελώς απλό!
Μην τους ψηφίζετε!
Θα βγουν από μόνοι τους η το γνωστό παραμύθι, θα τους βγάλει η Αμερική;
Εδώ θα φανεί και πόσοι από μας κλαίνε μεν αλλά με κροκοδείλια δάκρυα αφού είναι κομματόσκυλα άρα και συνυπεύθυνοι στην Εθνική Τραγωδία!
Καιρός να μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, με λίγα λόγια αποκριές τέλος και πέφτουν οι μάσκες, στη φορά οι πραγματικοί "Εφιάλτες", να "μετρηθούμε" και μια φορά πραγματικά βρε αδελφέ και να ξέρουμε εν έτει 2011 ποιοι πεθαίνουμε για την Ελλάδα και ποιοι πεθαίνουν την Ελλάδα, δε νομίζετε ότι έφτασε η ωρα;
Υπαρχει και η λευκή ψήφος που αν ξεπερνάει το 50% ειναι σφαλιάρα κατάμουτρα στο σύστημα μην το ξεχνάτε, και μη σας παραμυθιάζουν, δεν πάει σε κανένα κόμμα ενημερωθείτε από όπου μπορείτε, Διαδίκτυο η όπου αλλού αρκεί να καταλάβετε τη δύναμη που έχετε στα χέρια σας, δεν έχουμε κανένα περιθώριο πειραμάτων πλέον του τύπου «άντε να δώσουμε και μια ευκαιρία σ’ αυτόν να δούμε τι θα κανει» τίποτα δε θα κάνει γιατί ανήκει στην ίδια παγκόσμια συμμορία που κατατρώει λαούς περιουσίες και συνειδήσεις.
Τα λέω αυτά γιατί η "αναπνοή" μας τελειώνει και ενώ γύρω μας τα πάντα ξεπουλιούνται εμείς ησυχάσαμε δεχόμενοι τη μοίρα μας γιατί λέει μπήκε καινούργιος πρωθυπουργός! Ε! Και; ο Παπανδρέου σαν άτομο, σαν φάτσα με λίγα λόγια δεν μας έκανε η πολιτική που εφάρμοζε και συνεχίζει ακάθεκτος και ο νέος εντολοδόχος τραπεζών και κυβερνήσεων;
Είναι το λιγότερο αφέλεια να πιστεύει ακόμη κάνεις ότι βάζοντας έναν λύκο να φυλή τα πρόβατα θα ενδιαφερθεί για την ασφαλή μετάβαση τους στο μαντρί και όχι να τα οδηγήσει σε ένα στενό πέρασμα όπου θα χορτάσει την ακόρεστη πείνα της η υπόλοιπη αγέλη τρώγοντας και ξεσκίζοντας τις σάρκες τους αδιαφορώντας για τις κραυγές πόνου και αγωνιάς των δύστυχων ζωντανών!!! Άλλαξε ο Μανωλιός αλλά δεν έβαλε τα ρούχα του αλλιώς! Παρά έβγαλε και το σλιπάκι του με προτεταμένο το όργανο του!
Και ο "Νοών Νοήτω"!
Στο τραπέζι του παγκοσμίου σκοτεινού και άθλιου χαρτοπαιγνίου οι Έλληνες πολιτικοί έκαψαν όλους τους άσσους σε άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού, και δανειζόμενοι συνεχώς έμειναν να παρακαλάνε τους πονηρούς συμπαίκτες τους που κρύβαμε επιπλέον άσσους στο φαρδύ μανίκι τους να τους δανείσουν για έκτη φορά μετά για εβδόμη και πάει λέγοντας χωρίς ορίζοντα για να ρεφάρουν! Στην αρρωστημένη αυτή κατρακύλα τους δεν δίστασαν να παίξουν στην πράσινη τσόχα παριστάνοντας τους μεγάλους παίκτες και αυτή την ίδια τους τη μάνα (Ελλάδα) εκπορνεύοντας αυτήν και τα παιδιά της ξεδιάντροπα και προκλητικά αφαιρώντας τους εν αγνοία τους κάθε είδους δικαίωμα στην αξιοπρέπεια!
Λίγη σοβαρότητα επιτέλους Έλληνες. Τ τύχη της χώρας και του καθενός από μας την έχουμε στα δικά μας χέρια. Αλλιώς αποφασίστε χωρίς καμία υπερβολή διάθεσης και λόγου από μέρους μου για το που θα μεταναστεύσετε εσείς και τα παιδιά σας γιατί ξαναγυρνάμε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα που έψαχνε ο "γύφτος" Έλληνας νέα πατρίδα ανά τον κόσμο (δηλαδή το "γύφτος" το έχουμε λουστεί ήδη τη μετανάστευση πάμε να προλάβουμε).
Και όλα αυτά με μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τότε που υπήρχε το άσβεστο όνειρο της επιστροφής κάποια μέρα στην πατρίδα και η παρηγοριά των τραγουδιών του Στέλιου Καζαντζίδη, ότι πλέον ούτε Πατρίδα ούτε Στέλιος Καζαντζίδης θα υπάρχει που έφυγε αφήνοντας μας ένα τραγούδι κληρονομιά μαζί με το στιχουργό που το εμπνεύστηκε το «Έρχονται χρόνια δύσκολα», στο χέρια μας είναι να μην τα δυσκολέψουμε και άλλο!
Σας ξαναθυμίζω ότι πριν έναν και πλέον χρόνο είχα δημοσιεύσει τις πρώτες πέντε σελίδες του μνημονίου που εμπεριείχαν την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας αφού όλες οι αποφάσεις πλέον ακόμη και σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή θα εκδικάζονται και θα λαμβάνονται από τα δικαστήρια ξένων χώρων και όχι τα ελληνικά και κυρίως από τα βρετανικά! Ναι καλά το διαβάσατε από τα δικαστήρια της «Βρετανικής Αυτοκρατορίας» ! Με λίγα λόγια εάν τους πεις όχι την επόμενη μέρα θα έχεις ανάλογα επικήδεια λόγια με όσα είχαμε λίγο μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο κ.τ.λ.! Νέα δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ με τα παρατρεχάμενα κόμματα τη δήθεν αντιπολίτευση δηλαδή που μαζί μας εμπαίζουν όλοι χρόνια τώρα παραμυθιάζοντας τους πάντες. Παρέδωσαν τη χώρα στην παγκόσμια κυριαρχία του κεφαλαίου και των υπερδυνάμεων χωρίς καν να το πάρουμε είδηση γιατί μας δίνουν ένα παγωτό παραπάνω την Κυριακή και δωρεάν καυσόξυλα και λασπόλουτρα! Μόνο που το παγωτό μάς το έβγαλαν ξινό τη στάχτη από τα καυσόξυλα μας τη ρίξανε στα μάτια και τη λάσπη στην ιστορία μας στην αξιοπρέπεια μας και στην ίδια την ύπαρξη μας!
Άλλωστε μην κοροϊδευόμαστε όλοι συμβάλαμε, αλλά αναγνωρίζουμε το λάθος και το διορθώνουμε δυναμικά!
Η μόνη λύση;
Η πιο δραστική και αυτή που θα δώσει έμμεσα αποτελέσματα και πραγματική υπόσταση στην ιδία τη λέξη δημοκρατία!
Όλοι οργανωμένα και όχι λαϊκίζοντας σαν αποφασισμένοι και όχι αγανακτισμένοι – κατακαημένοι έξω από τη βουλή με απαίτηση ένα καινούργιο σύνταγμα που θα εφαρμοστεί άμεσα με την εντολή του Λαού μέσα από τη διενέργεια Δημοψηφίσματος (να που χρειάζεται το Δημοψήφισμα κύριοι πολιτικοί και όχι στο να μεταβιβάσετε ύπουλα τις ευθύνες σας στο λαό)!
Να εγκαταλείψουν τη βουλή και οι τριακόσιοι άμεσα με όλους τους παρατρεχάμενους τους, χωρίς καμία απολύτως συζήτηση και να πάμε σε εκλογές μακριά από τα σάπια κόμματα και τους ανεύθυνους εγκληματίες δοσίλογους που ενώ έφεραν τη χώρα στο έσχατο σημείο έχουν ακόμη το θράσος να κυκλοφορούν ανάμεσα μας και να παριστάνουν τους κατάκοπους σωτήρες από τον πολύ φόρτο εργασίας που υποχρεώθηκαν να έχουν μιας και ο διεφθαρμένος (κατά τον προηγούμενο πρωθυπουργό μας και έναν χοντρό που κοιμάται όλη μέρα στη βουλή και όπου σταθεί και όπου βρεθεί και μεταξύ ύπνου και ξύπνιου λέει ναι η όχι κατά περίπτωση σε όποια απόφαση παρθεί και απ’ όπου παρθεί αναλόγως με το τι «έπιασε» ανάμεσα στο όνειρο στο λήθαργο και στην πραγματικότητα!) Ο Ελληνικός λαός "τα έφαγε" και αυτοί ανέλαβαν το δύσκολο έργο της σωτηρίας της χώρας!
Μην τους πιστεύετε άλλο.
Άλλωστε είναι πλέον παραδεκτό όπως έγραψα και σε ένα γνωμικό στο τελευταίο μου βιβλίο «Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ» οι πιο μεγάλοι ψεύτες είναι οι "τιμητές" των πάντων και προ πάντων της ίδιας της αλήθειας! (Βλέπε Έλληνες πολιτικοί και παρατρεχάμενοι γύρω από αυτούς!)
Η Ελλάδα σηκώνεται πάντα έστω και βάρια λαβωμένη!
Ο Έλληνας ούτε παραδίνεται ούτε παραδίδεται!
Αυτά είναι που πρέπει πλέον να κάνουμε, να τα θυμίσουμε σε όλους εντός και εκτός συνόρων !
Να είστε όλοι καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.