Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Περιφεριακές εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς

Η Κοινωνία Πολιτών Ν. Κιλκίς σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και τον Δήμο Κιλκίς, διοργανώνει στην πόλη μας τις περιφεριακές εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Δευτέρα 21 και Τρίτη 22 Νοεμβρίου
Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

Πρόγραμμα 

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, 20.00
Το όνειρο του Άνταλμπερτ/ Γκαμπριέλ Ακίμ, Ρουμανία, 2011, 101’.

Το Όνειρο του Άνταλμπερτ είναι μια μαύρη κωμωδία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν σ’ ένα κομμουνιστικό εργοστάσιο της Ρουμανίας, τη δεκαετία του ’80. Η αναπαράσταση ενός εργατικού ατυχήματος προκαλεί ένα πραγματικό, καθώς ο εργάτης που παίζει το ρόλο του θύματος κόβεται στο χέρι. Η ιστορία εκτυλίσσεται το Μάιο του 1986, την επέτειο της ίδρυσης του Κομμουνιστικού Κόμματος και μία μέρα μετά την ιστορική νίκη της Στεάουα Βουκουρεστίου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βασικός χαρακτήρας, ο Ιούλικα, είναι ένας τεχνικός που βρίσκει τον μπελά του όταν του ζητούν να προβάλει δύο προπαγανδιστικές ταινίες για την ασφάλεια στην εργασία στη γιορτή που θα γίνει στο εργοστάσιο.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, 22.00
Press/ Sedat Yilmaz, Τουρκία, 2010, 100’.

Κατά το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90, όταν λάμβαναν χώρα σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στους Κούρδους αντάρτες και στην τουρκική κυβέρνηση, μια χούφτα από νεαρούς δημοσιογράφους πάσχιζαν να καταγγείλουν στην υφήλιο τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εκείνες τις μέρες της αυξανόμενης έντασης, οι δημοσιογράφοι αυτοί αγωνίζονταν τόσο για να επιβιώσουν, όσο και για να αποκαλύψουν τα γεγονότα. Γι’ αυτούς, η δημοσιογραφία δεν ήταν πια επάγγελμα, αλλά ζήτημα ζωής και θανάτου.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου, 20.00
Συνείδηση/ Ερντέν Κιράλ, Τουρκία, 2008, 94’.

Η ταινία εστιάζει σε μια παθιασμένη και πολύπλοκη ερωτική ιστορία που συνδέει τρεις ανθρώπους, οι οποίοι ζουν σε μια μικρή πόλη και προσπαθούν να επιβιώσουν αποκλειστικά με την εργασία τους. Η Αϊντανούρ είναι μια νεαρή γυναίκα που μένει στην Ανατολία και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ αυτό που η ζωή έχει ή δεν έχει να της προσφέρει. Στο μεταξύ, ο Μαχμούτ βρίσκεται ανάμεσα στην Αϊντανούρ και στη γυναίκα του, τη Σονγκούλ. Ωστόσο, η Αϊντανούρ αρχίζει σιγά σιγά να κερδίζει την καρδιά του. Οι δρόμοι αυτών των δύο θα διασταυρωθούν σ’ ένα καπηλειό.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου, 22.00
F.L.S./ Θάνος Τσαβλής, Ελλάδα, 2011, 76’.

Στο κοντινό μέλλον, ένας άνδρας συμμετέχει στο τουρνουά F.L.S., όπου δολοφόνοι απ’ όλο τον κόσμο μάχονται για δόξα και χρήμα. Με ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει ίσως την τελευταία μάχη της ζωής του.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους στις προβολές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.