Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Εκτελεστική Γραμματεία Π.Α.Σ.Κ. καθηγητών: "Αγωνιζόμαστε συλλογικά με πίστη στα δικαιώματά μας"

Ο Ελληνικός λαός υφίσταται σήμερα τις συνέπειες μιας πολιτικής, η οποία: Φέρνει τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Κατεδαφίζει τα δημόσια αγαθά της υγείας, της παιδείας, της ασφάλειας και της εργασίας. Ακυρώνει το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Εξοντώνει τους εργαζόμενους και καταστρέφει κάθε παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.
Σε αυτές τις κρίσιμες για το μέλλον του έθνους και του λαού μας στιγμές, είναι ανάγκη να επαναεπιβεβαιώσουμε την πίστη και την προσήλωσή μας στις αρχές του σοσιαλισμού και των ανθρώπινων αξιών.
Η ΠΑΣΚ Καθηγητών ΔΕ είχε και έχει κινηματική αντίληψη και δράση. Πιστεύει σε έναν συνδικαλισμό διεκδίκησης αλλά και δημιουργίας.
Μαζί με όλους τους εργαζόμενους–γιατί τα προβλήματα είναι κοινά– πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτής της αδιέξοδης νέο-φιλελεύθερης πολιτικής και να αναδείξουμε το ρόλο του εκπαιδευτικού και της δημόσιας εκπαίδευσης για την πρόοδο της χώρας.
Με συνείδηση της ευθύνης μας για το παρόν και το μέλλον
Χωρίς ανέξοδη ρητορεία και μαξιμαλιστικούς σχεδιασμούς, που αγνοούν τις πραγματικές ανάγκες και τις δυνατότητες του κινήματος
Απαιτείται συντονισμένη δράση στηριγμένη στην ενότητα, στην εκτίμηση των καταστάσεων, στους συλλογικούς μας θεσμούς.
Ακραίες συνδικαλιστικές αντιδράσεις, δεν ενισχύουν το εργατικό κίνημα. Αντίθετα το αποδυναμώνουν, το συκοφαντούν και το δυσφημούν.
Η Παράταξή μας, σεβόμενη τη βούληση των συναδέλφων, όπως αυτή διαμορφώθηκε και από τις τελευταίες Γ.Σ. του κλάδου, συνεχίζει να υιοθετεί τις μορφές δράσης που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους.
Αγωνιζόμαστε συλλογικά με πίστη στα δικαιώματά μας.
Σε μια οριακή και κρίσιμη ιστορική στιγμή η ελπίδα μας είναι τα κοινωνικά κινήματα.

7 σχόλια:

  1. Τις κομματικές και συνδικαλιστικές σας σφραγίδες και ταυτότητες πότε λέτε να τις πετάξετε; Δυστυχώς για σας, ο κόσμος σάς θεωρεί πια ως μικρογραφίες και κακέκτυπα των πολιτικών.Αυτών ντε,που τους κυνηγάει όπου τους πετύχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο σας! Θυμηθηκατε το σοσιαλισμο αλλα δεν εγκρινετε ακραιες μορφες διαμαρτυριας(αληθεια τι εννοειτε;). Την σταση σας ως τωρα δηλαδη την εγκρινετε; Τι σοι εκπαιδευτικοι ησασταν τοσα χρονια;Τωρα που βλεπετε οτι το κομμα που στηριξατε και κατεστρεψε τη χωρα βουλιαζει παιρνετε αποστασεις. Δυστυχως δεν σας πιστευουμε. Αν εχετε λιγο συνειδηση καντε επιτελους την αυτοκριτικη σας και πεταξτε τις κομματοσυνδικαλιστικες σας ταυτοτητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μας πείτε αλήθεια σε ποιο χώρος ανήκετε και αν εγκρίνετε αυτά που έγιναν στις παρελάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρέπει να ξέρετε ότι η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών δεν δίνει αναφορά σε κανένα κόμμα και αυτό το έχει αποδείξει στο παρελθόν και το αποδεικνύει και τώρα που η κατάσταση είναι δύσκολη. Αν ανήκετε στον αριστερό χώρο τότε καλό θα ήταν να παρακολουθήσετε έστω και μια φορά ένα συνέδριο της ΟΛΜΕ και θα διαπιστώσετε ότι και η αριστερά έχει τις ευθύνες της. Η ΠΑΣΚ εκπαιδευτικών έχει ως γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και γι’ αυτό αγωνίζεται, το συμφέρον των εργαζομένων συνολικά και φυσικά το αυτονόητο το συμφέρον των μαθητών. Άρα αν κάποιοι πρέπει να πετάξετε τις κομματικές ταυτότητες είστε εσείς, γιατί είστε στρατιωτάκια των κομμάτων σας. Η ΠΑΣΚ έχει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανωνυμε σ αυτην την χωρα υπαρχουν και ανθρωποι που δεν ανηκουν σε κομματικους σταυλους.Δυσκολος δρομος για βολεμενους αλλα της αξιοπρεπειας για μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ ΣΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι' αυτό παλεύουμε αγαπητοί ανώνυμε και αμεσοδημοκράτη. Αυτό κάναμε από πάντα. Να είστε σίγουροι ότι διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από την πολιτική της κυβέρνησης, δεν βάζουμε πλάτες. Αυτά που έγραψα προηγουμένως αφορούν αυτούς που ανήκουν στον αριστερό χώρο. Αν εσύ δεν ανήκεις πουθενά δεν είναι για σένα αμεσοδημοκράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.