Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ στο Πολύκαστρο

Του Παναγιώτη Δεπούδη                         Με κάθε επίσημη λαμπρότητα σημαιοστολισμούς και παρέλαση στο κεντρική οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου εορτάστηκε και φέτος η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ στο Πολύκαστρο έδρα του Δήμου Παιονίας. Τελέστηκε λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αξίας Τριάδος και στη συνέχεια ακολούθησε δοξολογία υπέρ των ηρωικός πεσόντων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Κεντρική Πλατεία Ελευθερίας. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γουμένισσας Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου Δημήτριος παρουσία της Δημοτικής Αρχής με επικεφαλή τον Δήμαρχο Παιονίας κ. Αθανάσιο Λαπόρδα, τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Παύλο Θωμαίδη ως εκπρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, τον Πρόδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πολυκάστρου κ. Χρήστο Κατσαβό τους Αντιδημάρχους κ. Κουλίνα Δημήτριο, Καραθόδωρο Χρήστο και Σιωνίδη Κων/νο την επικεφαλή της Μείζωνος Μειοψηφίας κ. Αθανασία Λιάρτση καθώς και του Δημοτικούς Συμβούλους Ιωάννη Αδαμόπουλο, Ιωάννη Συμεωνίδη, Ιγνάτη Τουλκερίδη και τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Θόδωρο Απουσίδη.

Παρόντες επίσης οι Τοπικοί Σύμβουλοι Ιωάννης Προύσας, Φώτης Μπερμπερίδης και Χρήστος Χαμουρούδης. Παρόντες ηταν ο Διοικητής της 33 Μ/Κ Ταξιαρχίας Πολυκάστρου Ταξίαρχος κ. Φώτης Ζυμπερδίκας και ο Διοικητής του Α.Τ. Πολυκάστρου κ. Γεώργιος Ντίνου . Παρόν ήταν κι ο Αναπληρωτής Διοικητής της Ενιαίας Υγειονομικής Διοίκησης Ν. Κιλκίς κ. Μιχάλης Αρκούδας.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας της Εκπαιδευτικής Κοινότητας των Λαογραφικών & Πολιτιστικών Συλλόγων της Περιοχής και Θυμάτων Πολέμου.
Τον πανηγυρικό για την επέτειο του ΟΧΙ και την μάχη του Αλβανικού Μετώπου εκφώνησε η εκπαιδευτικός του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Στέλλα Μενεξέ.
Ακολούθησε παρέλαση μαθητών των Δημοτικών Σχολείων του Γυμνασίου και Λυκείου, Λαογραφικών Συλλόγων Ανατολικορωμυλιωτών Ποντίων Μικρασιατών και Σαρακατσαναίων και πεζοπόρου αγήματος του Στρατού.
Σε όλη την διάρκεια της εκδήλωσης παιάνιζε η Φιλαρμονική Πολυκάστρου η οποία και έκλεισε την παρέλαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.