Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Η Ειδική Δοκιμασία Έθνους Προσκόπων στο Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου                  Με εξαιρετική επιτυχία και για τέσσερις ημέρες, από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς η Ειδική Δοκιμασία Προσκόπων Έθνους. Πρόκειται για την κορυφαία δοκιμασία που συμμετέχουν Ανιχνευτές (έφηβοι) απ’ όλη την Ελλάδα εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και αν πετύχουν τους απονέμεται ο τίτλος του Πρόσκοπου Έθνους σε ειδική τελετή όπου τις απονομές πραγματοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η δοκιμασία, στην οποία συμμετείχαν 66 Ανιχνευτές, ξεκίνησε με προσφορά εργασίας στην τοπική κοινωνία. Συγκεκριμένα οι ανιχνευτές αναμόρφωσαν με ξυλοκατασκευές, παγκάκια και περίφραξη την κεντρική πλατεία των Μουριών, κατασκεύασαν ένα κιόσκι με τραπεζόπαγκο στο Γυμνάσιο-Λύκειο Σ.Σ. Μουριών, ανακατασκεύασαν τα φθαρμένα και σαπισμένα παγκάκια στην πλατεία της Δοϊράνης ενώ κατασκεύασαν και τοποθέτησαν παγκάκια στην εκκλησία του Καβαλαρίου και στο λαογραφικό μουσείο Μουριών. Το αποτέλεσμα της μεγάλης εργασίας που κράτησε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό καθώς η εικόνα άλλαξε προς το καλύτερο . Τα αποτέλεσμα των εργασιών προκάλεσε τον θαυμασμό των κατοίκων οι οποίοι απένειμαν θερμά συγχαρητήρια στους Ανιχνευτές για την όμορφη δουλειά τους.
Η εξερεύνηση του βουνού Μπέλες ήταν το επόμενο στοίχημα για τους Ανιχνευτές που έπρεπε να κερδίσουν. Τα μονοπάτια προς το παλιό τριεθνές και η ανάβαση σε άλλα δύο σημεία με ποδήλατα ήταν μια πρόκληση για τους ανιχνευτές που έβαλαν τα δυνατά τους για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις χωρίς να λείπει η κόπωση από την προσπάθεια. Η ομορφιά του βουνού, η θέα που πρόσφερε από ψηλά αλλά κυρίως τα σύννεφα που δημιούργησαν ένα μεγάλο άσπρο χαλί το πρωί της επόμενης από την διανυχτέρευσή τους ήταν μερικά από αυτά που αντάμειψαν τους συμμετέχοντες.
Οι παρουσιάσεις από την ζωή τους στην Κοινότητα πραγματοποιήθηκαν στο Γυμνάσιο Σ.Σ. Μουριών για να κλείσει το τελευταίο βράδυ με ένα πολύ πλούσιο και νόστιμο δείπνο, προσφορά του Δήμου Κιλκίς που ετοίμασαν τα μέλη της Περιφερειακής Εφορείας Κιλκίς.
Το πρωί της Κυριακής, οι ανιχνευτές τραγούδησαν το τραγούδι του αποχωρισμού στην πλατεία Ειρήνης με την υπόσχεση να ξαναβρεθούν και πάλι. Εκεί τους χαιρέτησαν ο Έφορος του Κλάδου Ανιχνευτών Σωτήρης Μαρούδας, ο αναπληρωτής έφορος του κλάδου και αρχηγός της δράσης Νίκος Ανδρεάδης και ο Περιφερειακός Έφορος Κιλκίς Χρήστος Τομπουλίδης. Στο πρόσωπο του τελευταίου τιμήθηκε από τον Κλάδο η Περιφερειακή Εφορεία Κιλκίς για την άψογη διοργάνωση-υποστήριξη της ειδικής δοκιμασίας ενώ ο κ. Τομπουλίδης τόνισε την διαφορετικότητα του τρόπου ζωής των προσκόπων και ότι οι πρόσκοποι του Κιλκίς κέρδισαν νέους φίλους και πολλές εμπειρίες. Ευχαρίστησε δε ακόμη ,για την αμέριστη υποστήριξη τους, τους αντιδημάρχους Κιλκίς κ. Θόδωρο Τζώτζο και Δημήτριο Τσαντάκη, στους οποίους απονεμήθηκαν τα επετειακά μετάλλια για τα 100 χρόνια του Ελληνικού Προσκοπισμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της Δοκιμασίας, τους ανιχνευτές και τους βαθμοφόρους που συμμετείχαν στο επιτελείο χαιρέτησε ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. κ. Θοδωρής Κεφαλάς, ο οποίος και ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ευχαριστήριο
Η Περιφερειακή Εφορεία εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες σε όλους όσοι υποστήριξαν θερμά την πανελλήνια προσκοπική δράση που πραγματοποιήθηκε στο Καταστηνωτικό Κέντρο Καβαλάρι και στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Μουριών από 27 έως 30 Οκτωβρίου 2011.
Συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους δύο αντιδημάρχους για την ευκαιρία που μας έδωσαν να προσφέρουμε στην τοπική κοινωνία, τον τοπικό αντιδήμαρχο κ. Θεόδωρο Τζώτζο για την υποστήριξη της δράσης με υλικά καθώς και για την διάθεση του λεωφορείου και ενός φορτηγού 4Χ4 και τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτριο Τσαντάκη για τα υλικά (ξυλεία) και την προσφορά ενός γεύματος στην δράση.
Τον Δασάρχη Κιλκίς κ. Ευθύμιο Πολιτίδη για την διάθεση φορτηγού 4Χ4 και τα στελέχη του Δασαρχείου κ. Κιτσονίδη και Καγιάννη για την τροφοδοσία νερού.
Τους διευθυντές του Γυμνασίου και Λυκείου Σ.Σ. Μουριών κ. Χατζηαράπη και κα. Τρίγκα για την παραχώρηση αιθουσών του σχολείου.
Την ομάδα διάσωσης Κιλκίς για την κάλυψη της δράσης καθώς και τον κυνηγετικό σύλλογο για την συνεργασία τους.
Τον δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς και τοπογράφο-υπομηχανικό κ. Χρήστο Τερζητάνο καθώς και τον εργολάβο κ. Σωτήριο Κοσμίδη για την διάθεση δύο φορτηγών 4Χ4.
Τέλος τον κ. Θανάση Ντέμκο για την ηχητική κάλυψη της τελετής λήξης της δράσης.
Η υποστήριξη όλων των προαναφερόμενων υπήρξε καθοριστική για την άψογη διοργάνωση της πανελλήνιας ειδικής δοκιμασίας προσκόπων Έθνους.
Ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων Κιλκίς
Χρήστος Τομπουλίδης 














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.