Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Τριήμερος εορτασμός της Παναγίας στη Γουμένισσα

Πραγματοποιήθηκε και φέτος ο καθιερωμένος τριήμερος εορτασμός της Παναγίας στη Γουμένισσα από τις 14 έως τις 17 Αυγούστου. Το απόγευμα της 14ης Αυγούστου στο στολισμένο με βασιλικούς επιτάφιο της Παναγίας, στο καταπράσινο προαύλιο της Mονής χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτη κ. Δημητρίου, εψάλησαν τα εγκώμια και στη συνέχεια έγινε η περιφορά με τη συνοδεία της Βυζαντινής Χορωδίας Γουμένισσας και των Χάλκινων της Γουμένισσας που παιάνιζαν τα εγκώμια.
Η αθρόα προσέλευση των προσκυνητών από το Κιλκίς, τα Γιαννιτσά, την Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τα γύρω χωριά της επαρχίας ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τον Επιτάφιο της Θεοτόκου κρατούσαν στον ώμο τους οι ιερείς, και λιτανεύοντάς τον στους δρόμους της κωμοπόλεως οι πιστοί εκδήλωναν τα αισθήματα αγάπης και αφοσίωσης προς την Μητέρα του Θεού και των ανθρώπων. Από όλα τα σπίτια που περνούσε ο Επιτάφιος τα θυμιάματα και τα κεριά έκαναν αισθητή την παρουσία της πίστεως των κατοίκων της Γουμένισσας. Η άνοδος προς το Νοσοκομείο ήταν ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη διότι οι πιστοί είχαν στρώσει στον δρόμο από όπου θα περνούσε η λιτανεία κιλίμια και διαδρόμους. Το πλήθος προσκυνητών γέμισε ασφυκτικά τους γραφικούς δρόμους της Γουμένισσας, καθιστώντας την για μια ακόμη χρονιά επίκεντρο των θρησκευτικών εορτασμών του Δεκαπενταύγουστου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν την Τετάρτη 17 Αυγούστου με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία «επί τη Μεταστάσει» της Παναγίας, στην οποία, εκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, και ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης. Μεταξύ των επισήμων που παραβρέθηκαν στην εξόχως κατανυκτική ατμόσφαιρα ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Βασίλειος Κανάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουντενούδης, ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Αθανάσιος Λαπόρδας, οι Αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αντώνιος Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας κ. Ιωάννης Αλίρης, ο Ταξίαρχος, ο Αστυνομικός Διοικητής Κιλκίς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Γουμένισσας κ. Χρήστος Γκαντίδης.
Την λιτανεία συνόδευσαν τιμητικά η Φιλαρμονική του Δήμου Παιονίας και τα Χάλκινα της Γουμένισσας. Μετά τη λιτανεία ο Δήμος Παιονίας παρέθεσε το καθιερωμένο λιτό γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους στις "Παρυφές".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.