Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κίνδυνος για το ΤΕΙ Κιλκίς;

Από παλαιότερη ορκωμοσία πτυχιούχων του ΤΕΙ Κιλκίς
Με βάση τις επιθυμίες της τρόικας, που για τη κυβέρνηση αποτελούν πλέον "ευαγγέλιο", το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει το κλείσιμο 70 περίπου τμημάτων ΤΕΙ, κυρίως στη περιφέρεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες, με στόχο τον περιορισμό των δαπανών στο χώρο της Παιδείας.

Οι πληροφορίες αυτές δημιουργούν γι` άλλη μια φορά ανησυχίες στους ανθρώπους του ΤΕΙ Κιλκίς, μήπως "πάρει η μπάλλα" και το δικό μας τμήμα, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν. Παρ` όλο που οι υπεύθηνοι δεν θέλουν να πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη, δεν μπορεί παρά στο πίσω μέρος του μυαλού τους νάχουν τις περιπτώσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων και του Δικαστικού Μεγάρου, που πρόσφατα θυσιάστηκαν στο βωμό της οικονομικής κρίσης.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, Α. Χαραλαμπίδης, συγκαλεί το ερχόμενο Σάββατο 20 Αυγούστου έκτακτη σύσκεψη με συμμετοχή και βουλευτών και δημάρχων της περιοχής για ν` αντιμετωπισθεί το ενδεχόμενο της κατάργησης τμημάτων ΤΕΙ, καθώς και να προωθηθούν λύσεις για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εν λόγω εκπαιδευτικά ιδρύματα. Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχέδιο νόμου για θέματα Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.