Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Κλείνουν τους τροχούς κι οι οδοντίατροι!

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις, αλλά απ` τον Σεπτέμβρη, είναι κι οι οδοντίατροι, λόγω της απελευθέρωσης και του δικού τους επαγγέλματος. Ήδη, η Ομοσπονδία των οδοντιάτρων βρίσκεται σε συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με διορία μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να ολοκληρωθεί η κατάθεση προτάσεων.
Οι οδοντίατροι θεωρούν ότι αν ανατραπεί η αναλογία 51 προς 49 υπέρ τους, ως προς τη σύσταση εταιρείας, τότε άσχετοι επιχειρηματίες θα μπορούν να προσλαμβάνουν ως υπαλλήλους οδοντιάτρους και να ιδρύσουν επιχειρήσεις, μ` αποτέλεσμα πολλά οδοντιατρεία να κλείσουν.

2 σχόλια:

  1. ΟΙ ΤΣΟΜΠΑΝΗΔΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΩΣ ΤΩΡΑ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ...ΤΙ ΜΟΝΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΗXΑΝΙΚΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιωαννίδης Χρήστος -Οδοντίατρος, Κιλκίς7 Σεπτεμβρίου 2011 στις 10:40 μ.μ.

    Υπάρχει μια μικρή παραπληροφόρηση εδώ και θα επιχειρήσω να την διορθώσω.Το επάγγελμα του Οδοντιάτρου δεν ήταν ποτέ κλειστό.Με την λήψη του Πανεπιστημιακού πτυχίου και την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος και λειτουργίας απο την Διεύθυνση Υγείας,και ανεξαρτήτου του αριθμού των υπαρχόντων οδοντιατρείων και του πληθυσμού μιας περιοχής,οποιοσδήποτε οδοντίατρος μπορεί να ανοίξει το ιδιωτικό του οδοντιατρείο αμέσως και όπου επιθυμεί. Αυτό συμβαίνει απο ανέκαθεν.Οσο αφορά τις εταιρείες αυτό είναι μία άλλη υπόθεση.Αν κάποιος επιχειρηματίας,άσχετος με την Οδοντιατρική, αποκτήσει το δικαίωμα να συστήσει μια Οδοντιατρική εταιρεία, όπου αυτός θα κατέχει το 51% και έτσι θα μπορεί να ρυθμίζει το πώς θα παρέχεται στούς πολίτες η Οδον/κή περίθαλψη, τότε καταλαβαίνετε οτι το μοναδικό κίνητρό του θα είναι το οικονομικό κέρδος και δεν θα τον ενδιαφέρει η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών,αλλά η ποσότητα,ο τζίρος.Εμείς ως Οδοντίατροι, πέραν του επιστημονικού έργου που επιτελούμε, επιδιώκουμε να αναπτύσσουμε παράλληλα και μιά σχέση οικεία και εμπιστοσύνης με τους ασθενείς μας,όσο αυτό είναι δυνατό, πράγμα που δεν μπορεί να το κάνει κανείς άσχετος με την επιστήμη αυτή.Επομένως η σύσταση εταιρειών αυτού του τύπου θα υποβαθμίσει το επίπεδο των Οδοντιατρικών υπηρεσιών, σε βάρος των ασθενών και θα δημιουργήσει απλά μια απρόσωπη συναλλαγή.Θα δημιουργηθούν δηλαδή τα οδοντιατρικά φάστ-φουντ, όπου κανείς δεν θα γνωρίζει τι μπορεί να σερβίρεται εκεί.
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.