Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Οι «Αντάρτες» ψηφίζουν… Ναι!!!

Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντινίδης
Οικονομολόγος
Τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ έχουν αναπτύξει μια φιλολογία για τους βουλευτές εκείνους που εμφανίζονται να διαφωνούν με τις επιλογές του κόμματος τους, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από την κυβερνητική παράταξη. Αντάρτες τους ανεβάζουν αντάρτες τους κατεβάζουν. Τους φιλοξενούν στα δελτία ειδήσεων, σε ειδικές ενημερωτικές εκπομπές, τους δίνουν χώρο στον έντυπο τύπο. Το διάστημα που πέρασε πολύς λόγος έγινε με τους «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ. Το «σοσιαλιστικό» τους ένστικτο δεν συμβιβαζόταν με τα μέτρα που ζητούσε η κυβέρνηση με την ψήφιση του περίφημου «Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος» και την «εφαρμογή» του.

Γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης κοροϊδίας. Άρχισαν να βγαίνουν, ξανά, οι δυσαρεστημένοι βουλευτές και να ανακοινώνουν την έντονη διαφοροποίηση τους από τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Περιφέρονταν στους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και να εκφράζουν την ριζική τους αντίθεση σε επιμέρους μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις των Β. Παπανδρέου, Α. Αθανασιάδη, Σ. Βαλυράκη, Θ. Ρομπόπουλου, Τ. Αντωνίου, Ν. Σαλαγιάννη, της ανακοίνωσης
των 13 βουλευτών. Έτσι για να αναφέρουμε μερικούς τι δήλωναν προτού την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Σε υψηλούς τόνους οι προαναφερόμενοι βουλευτές και άλλοι προειδοποιούσαν την κυβέρνηση για τα βάρβαρα μέτρα και ότι δεν σηκώνουν αυτοί και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ εκβιασμούς. Ακούστηκαν πολλά και διάφορα. Αυτά όμως μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας. Οι εμφανιζόμενοι ως «αντάρτες» ή «διαφωνούντες» δεν δίστασαν καθόλου να υπερψηφίσουν τα βάρβαρα μέτρα του μεσοπρόθεσμου. Ψήφισαν με «το χέρι στην καρδιά» όπως τους παρότρυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Έκαναν στο ακέραιο το καθήκον τους, αφού για ένα μήνα ανέλαβαν εργολαβικά να παίξουν πυροσβεστικά και αποπροσανατολιστικά το ρόλο του καλού ΠΑΣΟΚ. Είναι ξεκάθαρο ιδιαίτερα αυτήν τη φορά ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, πέρα από το φιλολαϊκό πρόσωπο που υποκρίνονται, έχουν διαλέξει στρατόπεδο. Αυτό της πλουτοκρατίας, απέναντι στο λαό, απέναντι και στους ψηφοφόρους ΠΑΣΟΚ που προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα, με την ψήφο των οποίων έγιναν κυβέρνηση.
Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Ας μάθει να επιλέγει τους συμμάχους του. Μέσα από την πρακτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων, ας ξεχωρίσει ποιοι είναι μαζί του και ποιοι απέναντι του. Αρκετά, ας δώσει ένα τέλος στην κοροϊδία. Είναι στο χέρι του. Ας το κάνει με το χέρι στην καρδιά.

1 σχόλιο:

  1. Πάρα πολύ σωστά...άν όμως έχεις καρδιά και δεν την έχεις ξεπουλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.