Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

...Κι εμείς με τον ΧΥΤΑ μας!

Ενώ στο νομό μας (και σ` ολόκληρη τη χώρα, βεβαίως) οι ΧΥΤΑ αποτελούν ακόμα ζητούμενο, η Ε. Ένωση απαιτεί να στραφούμε σ` άλλες μορφές διαχείρισης των αποβλήτων, με μεθόδους που να εξασφαλίζουν την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση και την παραγωγή ενέργειας.
Σήμερα στην Ελλάδα προβαίνουμε σε υγειονομική ταφή του 82% των αστικών αποβλήτων, ανακυκλώνουμε το 17% και κάνουμε λίπασμα το 2%, ενώ στην Ε. Ένωση θάβεται το 37% των σκουπιδιών, το 24% ανακυκλώνεται, το 18% λιπασματοποιείται και το 20% αποτεφρώνεται. Να σημειωθεί ότι επειδή δεν έχουμε ακόμα κοινοποιήσει στις Βρυξέλλες τα σχέδιά μας για τη διαχείριση απορριμμάτων, η Κομισιόν παραπέμπει την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο!
Κι ενώ συμβαίνουν αυτά, εμείς εδώ στο Κιλκίς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου κι ονειρευόμαστε...διεκδίκηση βελτίωσης του μοναδικού ΧΥΤΑ μας, αυτού του Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.