Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Χρήστος Δραγανίδης: «Απροετοίμαστη η διοίκηση του δήμου Παιονίας»

"Την έλλειψη οποιασδήποτε πολιτικής που να αφορά την ύδρευση του Δήμου Παιονίας επισήμανε ο Χρήστος Δραγανίδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Παιονίας όπου συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ. Την ανυπαρξία αυτή θα κληθούν να πληρώσουν ξανά ο ι δημότες με την υπέρογκη τιμή του νερού που στην καλύτερη περίπτωση ξεπερνάει τι 1 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.
Συγκεκριμένα πρότεινε μέτρα όπως
- τον περιορισμό της σπατάλης στην κατανάλωση δημοσίων και ιδιωτικών καταναλώσεων (πράσινο,διαρροές, κλπ)
- τον ορθολογισμό των εξόδων με περιορισμό ακόμα και των εξόδων διοίκησης της εταιρείας.
- την βελτίωση του εισπρακτικού μηχανισμού (μεγάλο ποσοστό ανείσπρακτων λογαριασμών)
- την επανασχεδίαση των δικτύων άντλησης-αποθήκευσης ώστε να εξοικονομείται ηλεκτρική ενέργεια
- τον προγραμματισμό επενδύσεων που θα διεκδικήσουν χρηματοδοτήσεις που να βελτιώνουν το κόστος λειτουργίας του συστήματος καθώς και την ποιότητα του νερού που σε ορισμένες περιοχές είναι οριακή.
- την επέκταση της ευθύνης της εταιρείας σε ολόκληρη την έκταση του δήμου και την διασύνδεση των τοπικών δικτύων
- το ειδικό τέλος 80% πρέπει να επενδύεται σε έργα ,όπως ορίζει ο νόμος- και όχι να καλύπτει λειτουργικές δαπάνες
Είναι γεγονός ο τι η σημερινή διοίκηση δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί ούτε στην ανάγκη μείωσης των λογαριασμών ύδρευσης ούτε μπόρεσε –παρά την εξάμηνη προετοιμασία- να δώσει λύσεις που ζητούν οι δημότες στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Παρότι στο θέμα του νερού μπορεί κανείς εύκολα να λαικίσει ,πιστεύουμε ότι οι προτάσεις που καταθέσαμε συγκροτούν μια σοβαρή πολιτική για την ΔΕΥΑΠ
ώστε να αποδοθεί ένας νέος σύγχρονος ρόλος στην εταιρεία
Λυπούμαστε που η σημερινή διοίκηση του Δήμου τις απέρριψε ασυζητητί και αρκέστηκε σε μια απλή διαχείρηση την οποία απορρίψαμε καταψηφίζοντας την τιμολογιακή πολιτική."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.