Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η ελληνική Δοϊράνη

Γράφει ο Αναστάσιος Κοκοβίδης

Λίμνη Δοϊράνη στον Νομό Κιλκίς, περίπου το 1/3 ανήκει στην Ελλάδα και τα 2/3 στα Σκόπια. Η Ελληνική πλευρά της Λίμνης όπως αυτή διακρίνεται στην φωτό μοιάζει ξεπερασμένη, παρωχημένη επειδή θυμίζει εικόνα εγκατάλειψης, οπισθοδρόμησης, μαρασμού, τελμάτωσης σε σύγκριση με την απέναντι πλευρά των Σκοπίων που είναι μοντέρνα και σύγχρονη μια και αναπτύσσεται με πολύ γοργούς ρυθμούς. Είναι ολοφάνερο ότι οι γείτονες στοχεύουν να καταστήσουν την περιοχή που τους ανήκει Τουριστικό Θέρετρο έτσι ώστε να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες διότι σύντομα θα διαθέτουν οργανωμένη πλαζ τεχνητά διαμορφωμένη για μπάνιο και αναψυχή. Ο περιβάλλοντας χώρος της πλαζ θα διαθέτει αναψυκτήρια, ξύλινες ομπρέλες για ηλιοπροστασία, πισίνες που θα δροσίζονται οι επισκέπτες από την αυξημένη θερμοκρασία του καλοκαιριού αλλά και βαρκούλες για περιήγηση στα νερά της λίμνης. Αξιοποιείται επίσης ό χώρος στα όρια της πλαζ αφού πεζοδρομείται και μάλλον θα φωταγωγηθεί κατάλληλα ώστε να είναι απόλυτα κατάλληλος για νυχτερινούς περίπατους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.