Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Παραστατίδης: "Έτσι θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση."

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, στις 19/05/11 ο Βουλευτής Κιλκίς Θεόδωρος Παραστατίδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH FM απάντησε σε ερωτήσεις που σχετίζονται με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Αναφέρθηκε στα μέτρα σταθεροποίησης που ελήφθησαν ως τώρα, χαρακτηρίζοντας τα πολύ οδυνηρά, γιατί πλήττονται διάφορες κοινωνικές ομάδες όπως οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι νέοι, κυρίως αυτοί που υποχρεώθηκαν να οδηγηθούν στην ανεργία. Τόνισε, πως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η χώρα μας, μάγοι και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Τα μέτρα που έπρεπε να είχαν ληφθεί πριν από κάποιες δεκαετίες, δυστυχώς υποχρεώνεται η σημερινή κυβέρνηση να τα λάβει σήμερα και μάλιστα κάτω από ιδιαίτερα αρνητικές οικονομικές συνθήκες.

Ο Βουλευτής τόνισε πως παράλληλα με τα περιοριστικά μέτρα που προβλέπονται από το μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, πάταξη της φοροδιαφυγής και της γραφειοκρατίας με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι βασικά στοιχεία που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να ορθοποδήσει οικονομικά.
Επέκρινε έντονα τους πανεπιστημιακούς καθηγητές οικονομικών σχολών και Πολιτικούς που το τελευταίο διάστημα βγαίνουν συχνά στα τηλεοπτικά παράθυρα ασκώντας κριτική και παρέχοντας συμβουλές εξόδου από την κρίση. Εύλογα αναρωτήθηκε ο Βουλευτής, πως τόσα χρόνια δεν αντιλαμβάνονταν που πήγαινε η οικονομία μας ούτως ώστε έγκαιρα να κάνουνε τις παρεμβάσεις τους για να μην φτάσουμε σ’αυτήν την κατάσταση. Τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι από αυτούς υπήρξαν σύμβουλοι Πρωθυπουργών και Υπουργών Οικονομίας στο παρελθόν και κάποιοι υπήρξαν οι ίδιοι διαχειριστές της Οικονομίας ως Πολιτικά πρόσωπα.
Ενοχλούμαι, συνεχίζει ο Βουλευτής, όταν βλέπω σήμερα αρκετούς από αυτούς να βγαίνουν στα κεραμίδια και να επαναλαμβάνουν συνεχώς πως η λύση θα προέλθει μόνο μέσα από την ανάπτυξη. Όλοι γνωρίζουμε πως για να υπάρξει ανάπτυξη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γίνουν επενδύσεις. Μπορούν να μας πουν οι κύριοι αυτοί σε μια χώρα που η αξιοπιστία της ήταν στο ναδίρ, ποιος θα ήταν διατεθειμένος να επενδύσει, Έλληνας ή ξένος;
Κλείνοντας, αυτό που τόνισε ο Βουλευτής είναι πως η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει πιο τολμηρά και αποφασιστικά στις διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Έτσι θα οδηγηθούμε στην έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.