Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Περιμένοντας την Ανάσταση

Γράφει ο Στράτος Ξηρουδάκης
Διαπίστωση όλων μας είναι πως σαν χώρα περνάμε μια βαθιά κρίση με αβέβαιη την δυνατότητα να την ξεπεράσουμε τουλάχιστον σύντομα. Σ’ αυτήν την κατάσταση μας έφτασαν με τα σφάλματα τους όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν και είχαν στα χέρια τους την τύχη της χώρας μας.
Τα λάθη αμέτρητα και ο τρόπος διαχείρισης του κράτους, αλλά και των λαθών απερίγραπτος.
Υπάρχει αδυναμία στον εντοπισμό, αλλά κυρίως στην είσπραξη των φοροκλεπτών και των φοροφυγάδων. Και αντί να αρχίσουν τις περικοπές από του υψηλόμισθους, για ικανοποίηση του κοινού αισθήματος, κόβουν από τους χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Έτσι σήμερα εξακολουθούν να μας είναι «απαραίτητοι» και οι τριακόσιοι της βουλής.

Εξακολουθούν να υπάρχουν αμειβόμενοι που για αυτούς ο χρόνος έχει 14 -15 και 16 μήνες, με επιδόματα που η αξιολόγηση τους προκαλεί αγανάκτηση σε όλους μας.
Εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί που τον ετήσιο μισθό τους ένας συνταξιούχος για να φθάσει, πρέπει να προσθέσει τουλάχιστον τεσσάρων η και πέντε ετών μισθούς.
Εξακολουθούν να υπάρχουν οι πολυθεσίτες και οι συμμετέχοντες σε πληθώρα επιτροπών και παρά-επιτροπών, που συστήθηκαν μόνο και μόνο για να βολεύονται κάποιοι.
Και μένει το πλήθος των μικροσυνταξιούχων που αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα, και προσπαθούν και υπολογίζουν και ζυγίζουν τα πάντα με ακρίβεια για να μπορέσουν στο τέλος του μήνα να έχουν μηδενικό ισολογισμό.
Και επιπλέον προσεύχονται για την υγεία τους και δέονται να μην τους τύχει κάτι δυσάρεστο, γιατί τότε άστα να πάνε…
Και επειδή ακούγονται πολλά για νέα μέτρα, φοβούμαστε πως για μία ακόμα φορά, την νύφη θα την πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι,  τα μόνιμα «υποζύγια».
Και επειδή είμαστε στις γιορτές του Πάσχα και της Ανάστασης, όσοι μπορέσουν και πάρουν ολόκληρο κατσίκι, έστω και ρεφενέ, να το φάνε με υγεία.
Χρόνια πολλά σε όλους και καλή «Ανάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.