Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έτοιμος για κινητοποιήσεις ο Δήμος Κιλκίς για το Νοσοκομείο


Την ετοιμότητα της νέας δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κιλκίς, προανήγγειλε ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Ευάγγελος Μπαλάσκας σε συζητήσεις που είχε με εργαζομένους του Ιδρύματος τις προηγούμενες ημέρες στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Συγκεκριμένα, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο κ. Νόπη Παπαδοπούλου και μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, καθώς και με τους ιατρούς Λέτα Ζωτάκη (Πρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών), Θεόδωρο Μπαλαμπανίδη (Πρόεδρο Επιστημονικής Επιτροπής) και Αναστάσιο Καρανικόλα (Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας).

Ο Δήμαρχος Κιλκίς ενημέρωθηκε από τους καθύλην αρμόδιους για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο σε επίπεδο τόσο εσωτερικής λειτουργίας, όσο και εξυπηρέτησης των ασθενών. Τα κυριότερα προβλήματα του Ιδρύματος αυτή τη στιγμή είναι η υπολειτουργία των περισσοτέρων κλινικών, που οφείλεται στην έλλειψη ιατρικού προσωπικού, η έλλειψη υλικών για βασικές εξετάσεις και η αδυναμία κάλυψης όλων των περιστατικών. Το βασικότερο όμως πρόβλημα του Ιδρύματος, που υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα είναι η μείωση του προϋπολογισμού από τα 27 στα 9 εκατομμύρια, χρήματα που όπως τονίστηκε δεν επαρκούν ούτε για την υποτυπώδη λειτουργία του. 
Ο Δήμαρχος Κιλκίς δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα ανεχτεί περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου, πως τα προβλήματα του Νοσοκομείου αφορούν όλους και είναι υπόθεση όλων. Τόνισε δε, ότι σε συνδυασμό με το ενδεχόμενο δυσάρεστων εξελίξεων για το μέλλον του Ιδρύματος (με την ανακοίνωση του νέου υγειονομικού χάρτη στις αρχές Απριλίου), ο δήμος Κιλκίς είναι έτοιμος να απευθύνει κάλεσμα στην τοπική κοινωνία για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.