Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Έκρυθμη η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς


Το λιγότερο έκρυθμη μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Εργαζόμενοι, ιατροί αλλά και διοίκηση έφθασαν στα όρια της αντοχής τους, η λειτουργία του ιδρύματος υποβαθμίζεται μέρα με την ημέρα λόγω υποχρηματοδότησης, περιστατικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και υλικών για διάφορες εξετάσεις, ενώ πληθαίνουν και τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες από πλευράς των πολιτών.
Ενδεικτική της τραγικής κατάστασης στο Νοσοκομείο, είναι η ανακοίνωση –ούτε λίγο ούτε πολύ σε απολογητικό κλίμα- που εξέδωσε αυτή την εβδομάδα το Δ.Σ. του Ιδρύματος και η οποία αναφέρει τα εξής:
«Την χρονιά που πέρασε το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς όπως όλο το σύστημα υγείας (αλλά και ολόκληρες οι δομές του Ελληνικού κράτους) βρέθηκε σε ισχυρές δοκιμασίες.
Στον μονόδρομο των μνημονιακών του υποχρεώσεων έπρεπε πρώτα και κύρια να ορθολογήσει τα έξοδά του και να αλλάξει εκ θεμελίων τον τρόπο λειτουργίας των διοικητικών του υπηρεσιών.
Μια εξαιρετική πρόκληση για εμάς, σε ένα Νοσοκομείο με πλήθος αρνητικά δεδομένα (αποστελεχοποιημένο διοικητικό προσωπικό, άθλια ξενοδοχειακή υποδομή, διάσπαρτες υπηρεσίες, υποτυπώδη έως ανύπαρκτη μηχανογράφηση).
Ένα νοσοκομείο που σε μια απλή του επίσκεψη αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχασε το ραντεβού για εκσυγχρονισμό τις δεκαετίες του ’80 και του ’90.
Παρ’ όλα αυτά δηλώνουμε ότι ανταποκριθήκαμε στις μνημονιακές υποχρεώσεις δηλαδή ενταλματοποιήθηκαν τιμολόγια από το 2005 και εξοφλήθηκαν οι προμηθευτές, οι τιμές και το κόστος νοσηλείας κατέβηκαν κατά 40%, οργανώθηκαν οι προμήθειες σε νέα διαφανή αντίληψη, οι συμβάσεις προσλήψεων κτλ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της διαύγειας.
Κατατέθηκαν ισολογισμοί παρελθόντων ετών και προϋπολογισμός για το 2011 αποκτώντας έτσι το Νοσοκομείο οντότητα επιχείρησης.
Πέραν τούτων παρελήφθησαν επιτέλους η Γ’ Πτέρυγα, αυξήθηκε η λειτουργία του αξονικού τομογράφου, στήθηκε και λειτουργεί ο μαστογράφος (επί τρία χρόνια παρέμεινε συσκευασμένος στις αποθήκες).
Τέλος σε αγαστή συνεργασία με το σύνολο των εργαζομένων και στο δύσκολο περιβάλλον των περικοπών και του εμπάρκου των φαρμακευτικών εταιρειών το Νοσοκομείο κράτησε σε αξιόπιστα επίπεδα την νοσηλευτική του λειτουργία.
Τονίζουμε δε ότι οι Νοσηλευτικές υπηρεσίες του Νοσοκομείου ιδιαίτερα στην σημερινή δύσκολη οικονομική περίοδο έχουν ανάγκη από σοβαρή στήριξη μακριά από λαϊκισμούς και εύκολες κριτικές που μόνον άγνοια δηλώνουν.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.