Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

30 Χρόνια ΓΑΣ Κιλκίς

Το 1980 ο ιατρός Αναστάσιος Αμανατίδης και ο γεωπόνος Νικόλαος Χαλκίδης έθεσαν τις βάσεις για να ιδρυθεί ο ΓΑΣ Κιλκίς με πολλά όνειρα και προσδοκίες. Γρήγορα την προσπάθεια αυτή αγκάλιασαν αρκετοί Κιλκισιώτες ανάμεσα τους ο Ελευθέριος Ναβροζίδης και ο Νικόλαος Σερασκέρης. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συνέχεια με τον ΓΑΣΚ να έχει καταστεί ένας ισχυρός αθλητικός φορέας από τον οποίο πέρασαν πολλοί νέοι και ελπιδοφόροι αθλητές μετρώντας εκατοντάδες επιτυχίες, ομαδικές και ατομικές. Τα 30 χρόνια του ΓΑΣΚ γιόρτασαν τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου σε μια συγκινητική και εντυπωσιακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, παρουσία των τοπικών αρχών, των αθλητών, των γονέων και των φίλων του ΓΑΣΚ.

Τον σημαντικό ρόλο που επιτελεί στην τοπική κοινωνία καθώς και την δημιουργική διέξοδο που προσφέρει σε εκατοντάδες νέους υπογράμμισαν ο βουλευτής Κ. Κιλτίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης και ο Δήμαρχος Κιλκίς Ευ. Μπαλάσκας εκφράζοντας παράλληλα τα θερμά τους συγχαρητήρια και την αμέριστη στήριξη τους στα βήματα του.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Κων/νος Βιολιτζής τόνισε ότι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και προκύπτουν συνεχώς ο ΓΑΣΚ συνεχίζει την καταξιωμένη πορεία του σε όλα τα επίπεδα και πρότεινε ότι πρέπει να βρεθούν νέα σημεία συνεργασίας με την Πολιτεία και την Τοπική Αυτοδιοίκησης για να στηριχθεί ο ΓΑΣΚ, καθώς το έργο του έχει να κάνει με πολλά νέα παιδιά. Τέλος υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες να υπηρετηθεί η αποστολή συνεχίζεται από όλους, όσοι προσφέρουν στον ΓΑΣΚ, και δεν είναι άλλη από το να αναδεικνύονται οι Κιλκισιώτες νέοι ταλαντούχοι αθλητές και να προσφέρονται σε όλους οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις να κάνουν υψηλό αθλητισμό.
Την ιστορική διαδρομή του ΓΑΣΚ έκανε ο ιδρυτής του και πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος Αμανατίδης, «ξυπνώντας» μνήμες και φορτίζοντας συγκινησιακά τους παρευρισκόμενους αναφερόμενος σε ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές, σε δυσκολίες αλλά και σε ανθρώπους που έδωσαν τον εαυτό τους για την καταξίωση του ΓΑΣΚ και δεν βρίσκονται πια ανάμεσα μας όπως οι Ελεύθεριος Ναβροζίδης και Νικόλαος Χαλκίδης.
Στην όμορφη εκδήλωση που ξεκίνησε με βιντεοπροβολή για τα 30 χρόνια του ΓΑΣΚ, τιμήθηκαν οι καλύτεροι αθλητές από κάθε τμήμα αλλά και αθλητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε όταν η σύζυγος του Ελ. Ναβροζίδη παρέλαβε το βραβείο τιμής της μνήμης του από τα μέλη του Δ.Σ. του ΓΑΣΚ ενώ συγκίνηση σκόρπισε ο παρουσιαστής της εκδήλωσης και αντιπρόεδρος του ΓΑΣΚ Νίκος Σερασκέρης όταν αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του. Επίσης τιμήθηκε για την μεγάλη του προσφορά στο χάντμπολ ο ακούραστος εργάτης Σάββας Κεσίδης που έχει συνδεθεί με την ομάδα του χαντμπολ του ΓΑΣΚ για πολλά χρόνια ενώ την απονομή έκανε ο πρόεδρος του ΓΑΣΚ Κ. Βιολιτζής.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης «έντυσαν» με τις μελωδίες της κλασικής κιθάρας μαθητές του Πολυάνειου Ωδείου της Ι. Μητρόπολης Κιλκίς ενώ για την συνεργασία των δύο φορέων τιμήθηκε ο διευθυντής του Κλ. Ζαρίμπας.
Καλύτερος αθλητής πάλης βραβεύτηκε ο Αλέξανδρος Σαμανίδης (την απονομή έκανε ο Χρ. Γκουντενούδης), από τον Στίβο ο Λάζαρος Βαϊτσούδης (την απονομή έκανε ο Ευ. Μπαλάσκας), από το Βόλεϊ η Χριστίνα Δαλακλή (την απονομή έκανε η Καλ. Πάκα), από το Χάντμπολ ο Χρυσοβαλάντης Γκιντίδης (την απονομή έκανε ο Γ. Γεωργαντάς) και από το σκάκι ο Βασίλειος Μαγκιάς (την απονομή έκανε ο Χρ. Καναρόπουλος).
Σύντομους αθλητικούς απολογισμούς πραγματοποίησαν οι έφοροι και προπονητές των τμημάτων Θ. Παρασκευαίδης (Πάλη), Κ. Μηναρετζής (Στίβος), Αθ. Αλατζόγλου (Βόλεϊ), Στ. Μίτογλου (Χάντμπολ) και Αχ. Σπιρλιάδης (Σκάκι).
Για την εισαγωγή τους σε Ανώτατα και Τεχνολογικά Ιδρύματα βραβεύτηκαν οι Ασύγκριτος Μουραντίδης και Γεώργιος Παρασκευαϊδης από την Πάλη, Κατερίνα Στρέλε, Άγγελος Σαχπάζης και Ελευθέριος Κεσίδης από τον Στίβο, Μαρία Ανθρακίδου, Αγγέλα Βασιλειάδου, Αναστασία Ζαβρακίδου, Αικατερίνη Τσακιλτάκη, Ελένη Τσιτσίμη, Ζωζώ Βέργου, Παρθένα Παζαρτσικλή και Βασιλική Τσερτσίδου από το Βόλεϊ, Κων/νος Κοτανίδης, Επαμ. Λασκάκης, Κων/νος Γρηγοριάδης, Συμεών Σισμανίδης, Σοφοκλής Μαραντίδης, Δημήτριος Μπασιούκας, Ηλίας Μιχαηλίδης, Χρήστος Μαυρόπουλος και Βασίλειος Πρόντης από το Χάντμπολ και Ξαθνή Οικονομίδου και Βασίλειος Μαγκιάς από το Σκάκι.
Εκτός των προαναφερθέντων, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην βουλευτής Θ. Πασσαλίδης, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης, η πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κιλκίς Καλ. Πάκα, ο αντιδήμαρχος Κιλκίς Κ. Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π. Τονικίδης, ο δημ. σύμβουλος Γιωρ. Κωνσταντινίδης, ο διευθυντής της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Κ. Ραμπίδης και ο διευθυντής του Γραφ. Φυσικής Αγωγής Γ. Χατζηιωαννίδης.

του Χρήστου Καναρόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.