Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εισήγηση Κ. Κιλτίδη στο συνέδριο του επιμελητηρίου Κιλκίς με θέμα «Η πρόκληση του γεωργοδιατροφικού τομέα»


Όλες οι ευνομούμενες και αναπτυγμένες χώρες έχουν αναλογική κατοίκηση και ποιότητα ζωής αστικών κέντρων και υπαίθρου. Για την πατρίδα μας είναι εκ των ων ουκ άνευ, ικανή και αναγκαία συνθήκη για την αρμονική πρόοδό της, λόγω ιστορικών, γεωπολιτικών και ιδιαίτερου γεωγραφικού ανάγλυφου, η ζώσα ύπαιθρος και η συγκρότηση του ημιαστικού χώρου.
            Πέραν των ποιοτικών γνωρισμάτων ζωής που πρέπει να ομογενοποιηθούν σ΄ολόκληρη την επικράτεια με ευθύνη της πολιτείας, μεσομακροπρόθεσμα χρειάζεται θεμέλιο παραγωγής και ανάπτυξης του γεωργοδιατροφικού τομέα.

            Εξακολουθώ να πιστεύω ότι τα εγχειρήματα «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» δεν ήταν τα ενδεδειγμένα κατά το κοινοτικό πνεύμα του ελληνισμού και την αναγκαιότητα της ελληνικής υπαίθρου. Συνενώσεις ζωής και όχι διοικητικού χαρακτήρα χρειάζεται η χώρα.
            Ο νομός Κιλκίς φέρει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ως πρότυπο που πρέπει να εφαρμοστούν τα ανωτέρω. Είναι αδιανόητο να ζήσει αυτός ο νομός και να προοδεύσει με μιάμιση πολιτεία.   
            Η επενδυτική προσπάθεια που τόσο πολύ, ουσία ή δήθεν, απασχολεί εδώ και χρόνια τους Έλληνες πολιτικούς θα φέρει εθνικούς καρπούς, όταν κυρίαρχα προταχθούν οι γεωργοδιατροφικές μεταποιητικές-βιομηχανικές επενδύσεις.
            Το πανθομολογούμενο γεωγραφικό και κλιματικό πλεονέκτημα της χώρας μας, έτσι, θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά, ουσιαστικά και σύγχρονα. Η γη δεν παράγει υπεραξίες, παράγει αξίες. Η εκβιομηχάνισή της θα είναι αυτή που της πρέπει, τα αποτελέσματα θα μεγιστοποιηθούν λόγω του ότι θα αξιοποιούν επί τόπου το βάθος της όποιας γεωργικής παραγωγής, αρκεί να κατανοήσουμε ότι και σήμερα ο γεωργοδιατροφικός τομέας είναι η πρώτη οικονομική παράμετρος με συμμετοχή πέραν του 22-23% στο εθνικό προϊόν. Ακολουθούν ο τουρισμός και η ναυτιλία.
            Το σύνολο των κρατικών ή ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων παραμένουν στην Ελληνική κοινωνία πέραν του 80% όταν αυτές αφορούν τον γεωργοδιατροφικό τομέα. Προφανώς δεν πρέπει να αγνοηθεί και η γεωργική παραγωγή, παραδοσιακή ή εναλλακτική εκτός διατροφικού τομέα, δηλαδή καπνός, βαμβάκι, άνθη, αρωματικά, φαρμακευτικά και άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.