Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Ο παλιός είναι αλλιώς


Μήνες τώρα απορούσα γιατί ενώ η πλειοψηφία των συντεχνιών των οποίων τα συμφέροντα θίγονται εμμέως ή αμέσως από τα μέτρα που επιτέλους προσπαθεί να εφαρμόσει μία Ελληνική Κυβέρνηση (η όποια Κυβέρνηση έστω και καθ’ υποβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης) αντιδρούσεαν και αντιδρούν ήπια ή υπερβολικά ανάλογα με την περίπτωση, οι αγρότες τηρούσαν σιγή ιχθύος λες και διά μαγείας λύθηκαν όλα τα προβλήματα του κλάδου τους. Μάλιστα αστειευόμενος «διαπληκτίστηκα» με φίλους αγρότες υποστηρίζονται ότι τελικά καλύτερα από όλους περνούν οι αγροτοκτηνοτροφοαμπελουργοί κλπ.
Τελικά την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη εκδήλωσαν τη διαμαρτυρία τους μοιράζοντας γάλα και αυγά σε περαστικούς δίνοντας ταυτόχρονα και ένα δισέλιδο ενημερωτικό έντυπο το οποίο πέρα από την ενημέρωση δίνει σαφέστατη εικόνα ανθρώπων του μόχθου οι οποίοι συντάσσονται με το κοινωνικό συμφέρον και οι οποίοι πραγματικά ζουν χρόνια στο πετσί τους την αδικία και τις πολιτικές στο χώρο τους τα αποτελέσματα των οποίων είναι τραγικοτραγικά.

Παραθέτω αυτούσιο το δισέλιδο που διένειμαν τα μέλη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου «Το Κιλκίς». Για την Πέμπτη, χθες, το Συμβούλιο του Συλλόγου επισκέφτηκε τον Υπουργό Γεωργίας κ.Κων/νο Σκανδαλίδη για να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν επίλυση των όποιων προβλημάτων.
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ «ΤΟ ΚΙΛΚΙΣ»
Δυστυχώς για ακόμη μία φορά ήμαστε αναγκασμένοι να βγούμε στους δρόμους για να ενημερώσουμε και να διαμαρτυρηθούμε.
Απαιτούμε από την πολιτεία επιτέλους να λειτουργήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιτέλους να σπάσουν τα καρτέλ που λυμαίνονται χρόνια τώρα την αγορά και δεν βλέπουμε καμία κίνηση προς την εξάλειψή τους παρά μόνο βλέπουμε την περαιτέρω εξαθλίωση των παραγωγών αλλά και τους καταναλωτές να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Να σταματήσει τώρα το όργιο κερδοσκοπίας που εξακολουθεί να συμβαίνει σήμερα, να μεγαλώνει η τεράστια διαφορά στην ψαλίδα που υπάρχει από τον παραγωγό ως το ράφι των προϊόντων. Όταν την ίδια στιγμή το σιτάρι πωλείται 0,15 € το κιλό και το ψωμί να κοστίζει στον καταναλωτή 2,29 € (1543% διαφορά) πώς είναι δυνατόν ο παραγωγός – κτηνοτρόφος να πουλάει τα αμνοερίφιά του 3,50 € και ο έλληνας καταναλωτής να το αγοράζει 11 €; Και πώς είναι δυνατόν να πουλάει ο παραγωγός το αγελαδινό γάλα 0,35 € και στο ράφι να φτάνει το 1,60 €.
ΖΗΤΟΥΜΕ
- Να σταματήσει τώρα το φαινόμενο των ελληνοποιήσεων που χρόνια υφίσταται μη μπορώντας η ελληνική πολιτεία να πράξει το οτιδήποτε στο θέμα αυτό με αποτέλεσμα όλα να αποβαίνουν εις βάρος των καταναλωτών και ασφαλώς και των παραγωγών.
- Να γίνουν τα αυτονόητα ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε στα χωριά μας όπου και παράγουμε αγνά προϊόντα για τους καταναλωτές αλλά και να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση συμβάλλοντας με τις χαμηλές τιμές που θα προσφέρουμε ως παραγωγοί. Με κάτι τέτοιες πολιτικές φτάσαμε στο σημείο πολλές γεωργικές περιοχές της χώρας μας να έχουν εγκαταλειφθεί με αποτέλεσμα να ερημώνει η ύπαιθρος και δη οι ακριτικές περιοχές που έχουν και ύψιστη εθνική σημασία και η Ελλάδα να εισάγει έτσι σχεδόν τα πάντα από το εξωτερικό με πολλές φορές τα προϊόντα που εισάγονται να είναι και αμφιβόλου ποιότητας. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τούτη την ώρα η Ελλάδα εισάγει κατά 89% βόειο κρέας, 50% χοιρινό και αν είναι δυνατόν τουλάχιστον 50% αγελαδινού γάλακτος.
Από τους φίλους καταναλωτές ζητούμε μόνο να συνεχίσουν να πράττουν όλα όσα ήδη κάνουν. Δηλαδή να προσέχουν και αφού κάνουν έρευνα αγοράς να προτιμούν τα φρέσκα προϊόντα που παράγονται από την ελληνική γη και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα μεταλλαγμένα και αμφίβολης ποιότητας προϊόντα που προέρχονατι από το εξωτερικό και είναι εμπλουτισμένα με κάθε λογής ορμόνες αλλά και διοξίνες, ουσίες που είναι επιζήμιες για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η λύση είναι μία, μονόδρομος η επιλογή ελληνικών αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων που παράγονται από τις δεκάδες ελληνικές οικογένειες που μοχθούν καθημερινά για να φθάσει στο τραπέζι μας ό,τι πιο φρέσκο και υγιεινό προϊόν.
Το Δ.Σ. του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου


Υ.Γ. Ο Παλιός (Αγροτοκτηνοτρόφοι) είναι όντως αλλιώς, δυστυχώς όμως αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο Νέος (συντεχνίες κάθε μορφής) δεν είναι καν ωραίος, αντιθέτως είναι κακάσχημος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.