Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανοικτή επιστολή του Χρήστου Ανδρεανίδη


"Ευθύς αμέσως μετά την ανακοίνωση της προκήρυξης του Δήμου για τον «Συμπαραστάτη του Δήμου και της Επιχείρησης» έσπευσα να ενημερωθώ μελετώντας τα σχετικά άρθρα του Νόμου προσπαθώντας να γίνω κοινωνός του πνεύματος του Νομοθέτη για τον πρωτόγνωρο ‘Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης’.
Το άρθρο 77 αναφέρεται σε άτομο «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» που να δύναται να συμπαρασταθεί στους δημότες και στις επιχειρήσεις.
 «Δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεών του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους».
«Ο συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσής του, όσο και επ’ ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει».
Γι’ αυτό για την εκλογή του απαιτείται πλειοψηφία 2/3 που υπερβαίνει τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας. Φωτογραφίζει άτομο μη εγκλωβισμένο στα στενά όρια των παρατάξεων αποφεύγοντας σκοπιμότητες ή υστεροβουλίες για την εκλογή του. Υπερβαίνοντας άστοχες έως κακές συνήθειες του παρελθόντος προστατεύει την αποστολή και αποτελεσματικότητά του ‘Συμπαραστάτη’.
Σταθμίζοντας την μέχρι τώρα πορεία μου στο τοπικό δημόσιο γίγνεσθαι και μετά από αυστηρή αυτοκριτική έθεσα υποψηφιότητα για την θέση για να προσφέρω εμπειρία και γνώση. Μετά διάβασα ότι υπάρχει και αντιμισθία ίση με αυτήν του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κάτι που με ανατάραξε. Επειδή ποτέ στις δημόσιες λειτουργίες μου δεν έψαχνα τα χρήματα, δεν ρώτησα ούτε θα ρωτήσω πόση είναι η αντιμισθία. Ως συνταξιούχος δεν έψαχνα μεροκάματο ούτε βόλεμα. Δεν  με συμφέρει εξ άλλου φορολογικά το να έχω πρόσθετα εισοδήματα, αλλά να τα χρησιμοποιήσω για την επιτυχή αποστολή του ‘Συμπαραστάτη’ που με αίσθημα ευθύνης ζήτησα.
Με γνωρίζετε συνδημότες μου αλλά νιώθω την ανάγκη επιγραμματικά και ανοικτά να σας γνωρίσω και σε πάρα πολλούς να υπενθυμίσω λειτουργίες της ζωής μου στο δημόσιο πεδίο.
Σε κοινωνικό επίπεδο επί σειρά ετών λειτούργησα ως πρόεδρος στους πολιτιστικούς συλλόγους Μαυρονερίου και Εργατικών Κατοικιών Α’. Οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες και δραστηριότητές μου είμαι περήφανος που αυξάνονται.
Σε εργασιακό επίπεδο ως Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε. και Τεχνικός Ασφάλειας της Εργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ΟΤΕ, εγκεκριμένος από το ΕΚΕΠΙΣ διεύρυνα τις λειτουργίες μου σε ευρύτερα εργασιακά θέματα, επέβλεψα πολλά δημόσια έργα και ασχολήθηκα με εργασίες όλων των ειδικοτήτων κάθε βαθμίδας. Η εμπειρία μου σε θέματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων και κτιρίων. Συμμετείχα στις συνεδριάσεις της Νομαρχίας για δημόσιους κινδύνους και πυρκαγιές.
Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος λειτούργησα στην επιτροπή ελέγχου Νομιμότητας των πράξεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στο τότε ‘γραφείο βιομηχανικής αλλαγής’.
Πραγματοποίησα κατά την θητεία μου ημερίδες στο Κιλκίς για την Υγιεινή και Ασφάλεια των Εργαζομένων, στο Πηλοθεραπευτήριο Πικρολίμνης για την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Μορύλου, Κλιτών και Βράγυλλων, στο Ανθόφυτο για την δρομολόγηση της άρδευσης της μεγαλύτερης, μη αρδευόμενης της χώρας πεδιάδας, των 85.000 στρεμμάτων σε συνεννόηση με όλα τα κοινοτικά συμβούλια των περιοχών. 
Συντόνισα την Νομαρχιακή Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας των Εργαζομένων ως εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου και δύο εκπροσώπους των βιομηχανιών και ένα των επιχειρήσεων.
Εκτιμώ ότι μπορώ να λειτουργήσω ως ‘συμπαραστάτης των επιχειρήσεων’ κάθε δραστηριότητας βιομηχανικής, βιοτεχνικής, εμπορικής και αγροτικής.
Επί σειρά ετών λειτούργησα στο προεδρείο σε όλα τα πόστα του συλλόγου Υπομηχανικών και Τεχνολόγων Μηχανικών Κιλκίς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πραγματοποίησα ως κύριος εκπαιδευτής σεμινάρια για Υ.Α.Ε. και πρώτων βοηθειών. Παρακολούθησα πολλά σεμινάρια  μάνατζμεντ και άλλων δημόσιων δραστηριοτήτων.
Σε πολιτικό επίπεδο επί σειρά ετών λειτούργησα μέλος της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στον Τομέα Αυτοδιοίκησης από την εποχή των κοινοτήτων που τότε είχαν κοινοτικούς και τώρα τοπικούς συμβούλους και τον Τομέα Περιβάλλοντος.
Η πρόσβασή μου στη γνώση και όλες οι επικοινωνίες μου με υπηρεσίες γίνονται ηλεκτρονικά και μοναδικά πολλές φορές.
Το δεύτερο κομμάτι της επιστολής μου αποτελεί και περιληπτικό βιογραφικό που δημόσια και ανοικτά σας καταθέτω.
Θέτω στην κρίση σας το είναι μου και σας παρακαλώ να με κρίνετε αυστηρότερα και να εκλέξετε τον καλύτερο/ρη για Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.