Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Καινοτομία για το 2ο ΕΠΑΛ

Μετά τις επιτυχημένες επιμορφώσεις που διοργάνωσε τους προηγούμενους μήνες, ακολουθεί άλλη μία καινοτόμος δράση για το 2ο ΕΠΑΛ: Η κατασκευή και λειτουργία διαδραστικού πίνακα χρησιμοποιώντας μάλιστα τις υπάρχουσες υλικοτεχνικές υποδομές. Ο διαδραστικός πίνακας κατασκευάστηκε και εγκαταστάθηκε στην αίθουσα θεωρητικών μαθημάτων του τομέα Ηλεκτρονικής από τους ίδιους τους μαθητές με την καθοδήγηση φυσικά των καθηγητών τους. Η εκπαιδευτική και παιδαγωγική αξία αυτού του εγχειρήματος είναι μεγάλη γιατί εκτός του ότι δημιουργούνται στον τομέα Ηλεκτρονικής συνθήκες μάθησης υψηλού επιπέδου, στην όλη προσπάθεια συμμετέχουν ενεργά και οι μαθητές μαθαίνοντας μέσα από την πράξη. Το δε κόστος κυμάνθηκε κάτω από 100 ευρώ τη στιγμή που αντίστοιχοι πίνακες του εμπορίου ξεπερνούν σε κόστος τα 2000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ έχει αναβαθμιστεί και σε επίπεδο εργαστηρίου αφού έχουν  διαμορφωθεί οι συνθήκες για εκτέλεση εργαστηριακών ασκήσεων από τους μαθητές στηριζόμενες στην προσομοίωση (εικονική πραγματικότητα) ταυτόχρονα με  τις πραγματικές συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.