Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Μεταφέρθηκαν 50 πρόσφυγες από τις Μουριές Κιλκίς στη Ριτσώνα Εύβοιας

Εξελίξεις είχαμε την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 νωρίς το πρωί στις Μουριές, έπειτα από τα τραγικά συμβάντα που σημειώθηκαν τις ημέρες των Χριστουγέννων, με την αυτοκτονία των δύο προσφύγων. Ειδικότερα, πενήντα περίπου πρόσφυγες που διέμεναν στην περιοχή των Μουριών μεταφέρθηκαν με δύο λεωφορεία σε στρατόπεδο φιλοξενίας στη Ριτσώνα Εύβοιας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων, ευχαριστεί θερμά...

Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων, ευχαριστεί θερμά την πρότυπη – ευρωπαϊκών προδιαγραφών - παραγωγική μονάδα γαλακτοκομικών προϊόντων ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ Α.Ε. γιατί από της πρώτης συστάσεως του Συλλόγου μας είναι ο σταθερός και μόνιμος αρωγός μας, ώστε να επιτελέσουμε το παντός είδους πολιτιστικό και κοινωνικό μας έργο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

"Τα είπαν" και στο Σιωνίδη

Ευχές για την Πρωτοχρονιά και για το νέο έτος δέχτηκε και αντάλλαξε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, την Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020.
Το γραφείο του επισκέφτηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουμένισσας, Αξιούπολης & Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριος, αντιδήμαρχοι, ο Διοικητής της 33Μ/Κ ΤΑΞ. Πολυκάστρου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και δημότες.

Υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα η διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed

Υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργο Λακκοτρύπη και τον Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ Yuval Steinitz η διακυβερνητική συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed.

Άκρως πετυχημένο το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Αργώ» στο Βόλο

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Αργώ», που διεξήχθη στο Βόλο, στο κτίριο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από 26 έως 30 Δεκεμβρίου 2019 με τη συμμετοχή αρκετών ισχυρών σκακιστών από όλη την Ελλάδα.

"Τα έψαλλαν" πρωτοχρονιάτικα στο Δήμαρχο Κιλκίς

Θερμές ευχές για το νέο έτος αντήλλαξε χθες ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης με θεσμικούς φορείς του τόπου και με πολίτες. Μετά την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Δήμαρχος Κιλκίς δέχθηκε στο Δημαρχείο τις επισκέψεις του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά, του βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη, Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων πολιτικών, παραγωγικών, κοινωνικών, πολιτιστικών φορέων και απλών πολιτών.

Κιλκίς: Τελετή Αγιασμού των υδάτων στις αθλητικές εγκαταστάσεις «Αλέξανδρος»

Ανακοίνωση Μητρόπολης Κιλκίς
Κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) κατά την παράδοση της Εκκλησίας αλλά και της Πατρίδος μας ρίπτεται ο Τίμιος Σταυρός εις τα ύδατα (λίμνες – ποτάμια – θάλασσα) προς αγιασμό των υδάτων.

"Το τέλος μιας δεκαετίας προσμονής" (1ο Μέρος)


Γράφει ο Νίκος Νίτσας
Το 2019 είναι πλέον παρελθόν. Μαζί του έκλεισε και μια δεκαετία προσμονών ευσεβών πόθων αλλά και αλλαγών. Επίσης παρήλθαν τριάντα χρόνια από την χρονιά ορόσημο, αυτήν του 1989 κατά την οποία επήλθε και η πτώση του τείχους του Βερολίνου καθώς και του υπαρκτού Σοσιαλισμού. 

Παραμυθένιο το 2019, για τον "Αίαντα" Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Αίαντα" Κιλκίς
➤Το 2019 ήταν παραμυθένιο, με τις αθλήτριες μας να ξεχωρίζουν τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο.Για μία ακόμη χρονιά ο ΑΙΑΣ ΚΙΛΚΙΣ ήταν πρωταγωνιστής στο βόλεϊ και έφερε το Κιλκίς στο προσκήνιο.

(Video) Η σημασία του Ποντιακού Θεάτρου στην Ποντιακή Ιστορία, Γλώσσα και Παράδοση


Ο Παναγιώτης Δαμιανίδης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ποντίων νομού Κιλκίς "Οι Αργοναύτες", μιλά για τη σημασία του Ποντιακού Θεάτρου στη διατήρηση της Ποντιακής Ιστορίας, Γλώσσας και Παράδοσης.

Συσσίτια στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Ανακοίνωση Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς
Μετά από πρόταση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Εμμανουήλ και έγκριση του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, θα λειτουργήσει παράρτημα των συσσιτίων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Συμμετοχή του Δημοσίου ΙΕΚ Κιλκίς το 9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό


Δελτίο τύπου Δημοσίου ΙΕΚ Κιλκίς
Το ΔΙΕΚ ΚΙΛΚΙΣ είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο 9ο Χριστουγεννιάτικο Χωριό που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών στον χώρο του πρώην κήπου - πάρκου στο Κιλκίς.

Χορός Συλλόγων Καμπάνη Κιλκίς


ΑΣΕΠ: Προκήρυξη 282 θέσεων για φορείς πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας

Γνωστοποιείται ότι εκκίνησε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Προκήρυξη 7Κ/2019 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 42/11-12-2019 Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση, μεταξύ άλλων, διακοσίων ογδόντα δύο (282) θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων φορείς πρόνοιας: Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών (ΕΙΚ).