Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Όρε πατριώτες Κιλκισιώτες! Αυτή τη σημαία ποιος θα την αλλάξει;

Κείμενο-φωτογραφίες: Πάνος Μαύρος
Από μεγάλα λόγια ήμαστε "μανούλες". Στα λόγια μόνο φυσικά γιατί από πράξεις γιοκ. Υπερπατριώτες, μακεδονομάχοι, μας φταίνε οι Σκοπιανοί, οι πρόσφυγες, οι Τούρκοι, οι Λίβυοι, οι Αμερικάνοι και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. 

Όλοι φταίνε εκτός από εμάς, αφού πάντα οι άλλοι θέλουν το κακό μας. Το ταπεινό μας Κιλκίς, θεωρείται η "Πύλη της Ελλάδας" σε ότι αφορά την οδική πρόσβαση προς την Ευρώπη. 

Οι συνοριακοί σταθμοί Ευζώνων και Δοϊράνης είναι οι δύο αυτές πύλες. Είναι η πρώτη και τελευταία εικόνα για κάποιον ξένο που επισκέπτεται την πατρίδα μας. Είναι η βιτρίνα μας για το τι τον περιμένει στην Ελλάδα. 

Στον όμορφο παλιό σταθμό Δοϊράνης και λίγα μέτρα από τα σύνορα, η Ελληνική σημαία είναι στην κατάσταση που δείχνουν οι χθεσινές φωτογραφίες. Σε ποιον ανήκει η ευθύνη αυτής της σημαίας; 

Γιατί οι ντόπιοι κάτοικοι από Δοϊράνη, Δροσάτο κτλ ή οι διερχόμενοι προς Σκόπια Κιλκισιώτες δεν συγκινούνται με αυτή την άθλια και ταπεινωτική εικόνα προς το υπέρτατο σύμβολο της πατρίδας μας;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.