Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

"Ο κύβος ερρίφθη": Νέος δημοτικός συνδυασμός για το Κιλκίς με επικεφαλής τον Δημήτρη Αγαθόπουλο

Ένας νέος, διευρυμένος και ακηδεμόνευτος, όπως διακηρύσσουν οι εμπνευστές του, δημοτικός συνδυασμός θα διεκδικήσει την ψήφο των Κιλκισιωτών στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Στη Σαμοθράκη, ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” (Φωτογραφίες)

Δελτίο τύπου Συλλόγου Καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” 
Το νησί της Σαμοθράκης επισκέφτηκε ο σύλλογος καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας “Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος” ενόψει του 10ου ανταμώματος των συλλόγων καρκινοπαθών Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στις 23 Σεπτέμβρη 2018 στην Αλεξανδρούπολη.

Οι δράσεις του Υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη (26/11/2018)

Δελτίο τύπου Υποψηφίου Δημάρχου Κιλκίς, Δημήτρη Κυριακίδη
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης το βράδυ της Κυριακής 25 Νοεμβρίου επισκέφθηκε τον οικισμό Ισωμα του Δήμου Κιλκίς.

Γενική συνέλευση του συλλόγου συνταξιούχων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Καλούνται οι συνταξιούχοι των ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας σε γενική Συνέλευση την Πέμπτη 6 Δεκέμβρη και ώρα 10,30 το πρωί με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Τζιτζικώστας: "Αν δεν ξεκινήσουν οι εργασίες στην Αμφίπολη, προσφεύγω στη δικαιοσύνη"

Την τελευταία προειδοποίηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην έναρξη των εργασιών στο μνημείο Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών απηύθυνε σήμερα προς την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Μελισσοκομία: Υποβολή αιτήσεων για τον αριθμό κυψελών διαχείμασης

Ενημερώνουμε όλους τους μελισσοκόμους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς , κατόχους μελισσοκομικού βιβλιαρίου, να προσέλθουν στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς ή στα κατά τόπους γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης Πολυκάστρου και Γουμένισσας για να δηλώσουν τον αριθμό κυψελών οι οποίες είναι έτοιμες για διαχείμαση.

Δύο εξαιρετικές εμφανίσεις από τους "Πόντιους" Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Ποντίων" Κιλκίς
Η νέα αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε για την ομάδα των Ποντίων με δυο εξαιρετικές εμφανίσεις και κατ’ επέκταση δυο νίκες με πολύ καλούς αντίπαλους. Το φετινό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό καθώς στον 5ο όμιλο της Β εθνικής έχουν προστεθεί οι ομάδες της Αλεξ/πολης της Δράμας, της Προσοτσάνης και των Σερρών. 

Η "Δημιουργία ξανά!" στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Δημιουργία ξανά!"
Στις 24/11/2018 μέλη της Περιφερειακής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος Δημιουργία ξανά! επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού Κιλκίς, και την Αναπτυξιακή Κιλκίς.

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη


Φιλοσοφική νυκτηγορία
με τον Όμηρο Ταχμαζίδη
Θέμα:
“Το Είναι είναι το μοναδικό και αυθεντικό θέμα
της φιλοσοφίας”
Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018
Ώρα 20.30
Αίθουσα Λέσχης Περιοδικού ΕΝΕΚΕΝ
(Προξένου Κορομηλά 37 – Θεσσαλονίκη)

Πετυχημένη πρεμιέρα για τον "Αλέξανδρο" στους αγώνες δρόμου “Σωτήρης Περτσιούνης” στη Μελίκη

Δελτίο τύπου τμήματος Στίβου "Αλέξανδρου" 
Με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 αθλητών και αθλητριών, και με ιδιαίτερη λάμψη διοργανώθηκαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου οι αγώνες σε δημόσιο δρόμο στη Μελίκη Ημαθίας προς τιμή του ευεργέτη του τοπικού συλλόγου του ΓΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ Σωτήρη Περτσιούνη, από τον τοπικό ΓΑΣ Μελίκης και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κ. Μακεδονίας. Αξιοσημείωτη ήταν και η συμμετοχή συλλόγων από όλη τη Μακεδονία στην επιτυχημένη διοργάνωση στην οποία σημειώθηκε και ρεκόρ συμμετοχής αθλητών. 

Η ταινία «Πολυξένη: Μια Ιστορία από την Πόλη», στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς


Δελτίο τύπου ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Μ.Κ.Ε. ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε συνεργασία με την Πρόεδρο και τα μέλη του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας σας καλούν, στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, να παρακολουθήσετε την εξαιρετική ταινία της Δώρας Μασκλαβάνου  «Πολυξένη: Μια Ιστορία από την Πόλη», την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8.30 το βράδυ στην αίθουσα "Μανόλης Ανδρόνικος" στην ΤΕΧΝΗ.

Η κουκλοθεατρική παράσταση Πινόκιο στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 8ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς διοργανώνει κουκλοθεατρική παράσταση την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 12.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την30η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 14.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά του κρέατος

Εντατικοποιούνται, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι στην αλυσίδα εμπορίας του κρέατος. Με την πλήρη εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1384/41923/2018 (ΦΕΚ 1127 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία αφορά την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης, συνιστώνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα κλιμάκια ελέγχου εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών (ΔΑΟΚ, ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για τη συμμόρφωση της αγοράς, σύμφωνα με τις διατάξεις.

Εκδρομή στην Ονειρούπολη πάει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Ανακοίνωση Τοπικού Τμήματος Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού
Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στην «Ονειρούπολη» Δράμας (με ενδιάμεση στάση για επίσκεψη στη Μονή Εικοσιφοίνισσας και στην Καβάλα) το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018.

Μαγνήτης προτάσεων από τους φορείς του Κιλκίς το CLLD/LEADER

Δελτίο τύπου Αναπτυξιακής Κιλκίς
Με καταγεγραμμένο εδώ και μήνες το έντονο ενδιαφέρον των τοπικών φορέων, ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η υποβολή προτάσεων για έργα δημοσίου χαρακτήρα στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER που υλοποιεί η ΟΤΔ Αναπτυξιακή Κιλκίς και συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).

Γεωργαντάς: Καθυστερεί η απόφαση για την αναστολή της υποχρεωτικής αναγραφής του ΑΤΑΚ

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, απέστειλε ο Βουλευτής Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς σχετικά με την ανάγκη αναστολής της υποχρεωτικής αναγραφής του Αριθμού Ταυτότητας του Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.).

Τι λέει ο Γ. Γεωργαντάς για τους πρόσφυγες στις Μουριές

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Για μία ακόμη φορά δυστυχώς οι Κιλκισιώτες γινόμαστε μάρτυρες της πλήρης απαξίωσης του Κιλκίς και των θεσμικών του παραγόντων από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. 230 πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο του Σ.Σ. Μουριών χωρίς να ενημερωθεί κανείς από τους θεσμικούς φορείς για την σκοπιμότητα και τη διάρκεια αυτής της μετακίνησης.

Διακοπή ηλεκτροδότησης στους οικισμούς Λεβεντοχώρι, Μεσιανό, Πεδινό και Πέρινθο

Από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) ανακοινώνεται ότι αύριο Τρίτη 27 Νοεμβρίου θα διακοπεί προσωρινά η παροχή ρεύματος από τις 12:00 έως τις 14:30 σε Λεβεντοχώρι, Μεσιανό, Πεδινό και Πέρινθο λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο της περιοχής.

Πληρωμή Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)

Από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου, ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.

Πληρώνονται σήμερα 29 εκατ. ευρώ σε 7.000 δικαιούχους του προγράμματος Βιολογικής Κτηνοτροφίας

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών στους 7.001 δικαιούχους πανελλαδικά των Δράσεων 11.1.2. και 11.2.2. της Βιολογικής Κτηνοτροφίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Ο «Κλεισθένης» στο Κιλκίς - Βασικοί προβληματισμοί


Του Κώστα Ραμπίδη
Οι «φιλίες», οι «ακολουθίες», τα “like” , τα “tweet” , οι “Selfies” και άλλα παρόμοια πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα το τελευταίο διάστημα τον μικρόκοσμο της τοπικής μας κοινωνίας. Tα σύγχρονα αόρατα καφενεία των πολύχρωμων σύννεφων του διαδικτύου, μπήκαν ενεργά στην καθημερινότητα των υποψηφίων δημάρχων αλλά και πολιτευτών και της δικής μας ακριτικής Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς.

Το ΚΔΑΠ Kinesis for kids μπαίνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Δελτίο τύπου ΚΔΑΠ Kinesis for kids 
Η εβδομάδα ξεκίνησε δημιουργικά για τις δύο δομές του ΚΔΑΠ Kinesis, Kinesis for kids και Kinesis for Junior, αφιερώνοντας τις πρώτες μέρες τις σε δύο παγκόσμιες ημέρες.

Χορεύει ο σύλλογος του Παλιού Αγιονερίου "Το Καρς"


Απέδρασε από την Άρτα, ο ΓΑΣ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΓΑΣ Κιλκίς
Αν και ο ΓΑΣ Κιλκίς αγωνίστηκε με απουσίες, εντούτοις κατάφερε να πάρει ακόμη μία σημαντική εκτός έδρας νίκη με 37-36 στην Άρτα επί του τοπικού Πρωτέα. Έπειτα το πέρας πέντε αγωνιστικών ο ΓΑΣΚ έφτασε στους οχτώ βαθμούς, αυξάνοντας το νικηφόρο σερί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Πλέον στρέφει την προσοχή του στον αγώνα Κυπέλλου το Σάββατο στην Κατερίνη με τον Αρχέλαο.

Χ. Χατζησάββας: Η Ελληνική Νεολαία αντιδρά στην προδοσία της Μακεδονίας


Δελτίο τύπου Χ. Χατζησάββα
Ο Βουλευτής Κιλκίς της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Χατζησάββας τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια στην συζήτηση για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Εγκατάσταση 230 Σύρων και Ιρακινών στις Μουριές χωρίς ενημέρωση του Δήμου Κιλκίς

Κατά τη σημερινή εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου αστυνομικού διευθυντή Κιλκίς Χρήστου Παπαποστόλου στο Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Σισμανίδη περιήλθε σε γνώση του η πληροφορία σχετικά με την εγκατάσταση 230 Σύρων και Ιρακινών προσφυγικών οικογενειών στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχειακού συγκροτήματος ''Δήμητρα'' που βρίσκεται στην περιοχή του Σ.Σ. Μουριών.

Συνελήφθησαν 2 άτομα στις Σέρρες για 22 διαρρήξεις σε σταθμευμένα οχήματα

Συνελήφθησαν προχθές (24 Νοεμβρίου 2018) το μεσημέρι στις Σέρρες, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, ένας 27χρονος ημεδαπός και μία 23χρονη ημεδαπή, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ο Άθλος Κιλκίς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα kick boxing της ΠΟΚ

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Στις 11/11/2018 ημέρα Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Kick Boxing (ΠΟΚ) Διασυλλογικό Πρωτάθλημα kick Boxing για όλες τις ηλικίες και όλα τα αγωνιστικά στυλ.
Στο Διασυλλογικό αυτό Πρωτάθλημα kick boxing συμμετείχαν σύλλογοι από όλη την βόρεια Ελλάδα που ανήκουν στην (ΠΟΚ).Ο ι συμμετοχές ήταν πολλές και το επίπεδο των αγώνων πολύ υψηλό.

Ερώτηση ΚΚΕ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην ΠΕ Κιλκίς

Ερώτηση ΚΚΕ προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Βρισκόμαστε ήδη στα τέλη Νοέμβρη, και παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να πείσει για την κανονικότητα στην εκπαίδευση, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων.

Υποδοχή της Εικόνος Παναγίας Παντάνασσας για τον εορτασμό των Πολιούχων του Κιλκίς


Δελτίο τύπου Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς
Με ευλάβεια, σεβασμό αλλά πνευματική χαρά ο Ιερός Κλήρος και ο ευλαβής Λαός της ακριτικής πόλεως του Κιλκίς υποδέχθηκαν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Παντάνασσας εκ του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ναούσης, της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, το εσπέρας της Κυριακής 25 Νοεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό των Πέντεκαιδεκα Ιερομαρτύρων Κιλκίς. 

Κιλκίς: Βραδιά όπερας "Μαρία Κάλλας" με την σοπράνο Βάσω Βαϊούλη



Κιλκίς: Εκδήλωση με τίτλο "Ωδές ανθρώπων ψαλμοί Αγίων"

Δείτε Video από το Kids Festival - Γιορτή παιδιού 2018 στο Κιλκίς


Επιμέλεια Κειμένου - Ρεπορτάζ: Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς 
Το ''Kids festival'' ήταν μια συνδιοργάνωση του ''ΚΔΑΠ Kinesis for Κids'', του ''ΚΔΑΠ Μεγαλώνουμε Μαζί'', του ''Σκακιστικού Ομίλου Κιλκίς'' και είχε τη στήριξη του Δήμου Κιλκίς. Πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Victoria στο Κιλκίς, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018. Στις ευρύχωρες αίθουσες του ξενοδοχείου δεκάδες παιδάκια δώσανε τον καλύτερο τους εαυτό σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαδραστικά αθλήματα όπως: