Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Εισήγηση Γ. Γεωργαντά για το πόρισμα του Ερρίκος Ντυνάν

Κανονικά από φέτος οι εξετάσεις στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών σε Ιόνιο και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο Ν/Σ «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στην ΚΕΝΕ περιλαμβάνεται το «Άρθρο 45 Εισαγωγή φοιτητών στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας».

Συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας: Τι περιλαμβάνει το κοινό ανακοινωθέν

Κοινό ανακοινωθέν Πολιτείας – Εκκλησίας της Ελλάδος
Μετά από έναν πολυετή, αναλυτικό και ειλικρινή διάλογο μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, διάλογο ο οποίος διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και σεβασμού, έχουμε σήμερα τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε συναινετικές και αμοιβαία αποδεκτές και επωφελείς πρωτοβουλίες που αφορούν τον εξορθολογισμό των σχέσεων μας.

Τοποθέτηση Σιωνίδη επί της λογοδοσίας δημάρχου Παιονίας στις 30.10.2018

Τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη επί της λογοδοσίας δημάρχου Παιονίας στις 30.10.2018 
"Κυρίες και κύριοι, άκουσα με προσοχή την προεκλογική ομιλία που εκφώνησε ο δήμαρχος Παιονίας, βαφτίζοντας την μάλιστα σε λογοδοσία και απορώ. 

Προεδρικό Διάταγμα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών

Ογδόντα οκτώ (88) χρόνια μετά το Βασιλικό Διάταγμα του 1930 και ογδόντα τέσσερα (84) χρόνια μετά τον Ν. 6422 του 1934 δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) «Ρύθμιση του επαγγέλματος του Μηχανικού με καθορισμό των επαγγελματικών δικαιωμάτων για κάθε ειδικότητα», όπως προβλέπεται από τον Ν. 4439/2016, που δίνει το σύγχρονο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού για όλες τις ειδικότητες, σταματώντας τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που ίσχυαν στο επάγγελμα των Διπλωματούχων Μηχανικών για δεκαετίες.

«Το τελευταίο φύλλο»: Η καινούργια παράσταση κουκλοθεάτρου της Πολιτιστικής Εταιρίας Κιλκίς

Γράφει η Θεοδώρα Θεοδωρίδου
Το κουκλοθέατρο με τον παιγνιώδη, χαρούμενο χαρακτήρα του έχει πάντα τη δύναμη όχι μόνο να ψυχαγωγεί τα παιδιά, στα οποία κυρίως απευθύνεται, αλλά και να τα εκπαιδεύει παράλληλα τόσο γνωστικά όσο και εμπειρικά.

"Ο τόπος μας δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος"

Υπογράφει ο Κώστας Πουντζουκίδης*
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Στην Ελλάδα έγιναν λάθη στη διαχείριση της οικονομικής κρίσεως και χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να στηθούν οι μηχανισμοί απέναντι στην οικονομική κρίση. Αυτό επηρέασε έμμεσα και την τοπική αυτοδιοίκηση και την ανάπτυξη της.

Πρωτάθλημα Βόλεϊ Νεανίδων: ΑΙΑΣ-ΑΤΛΑΣ 3-0

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Εύκολο όπως προβλεπόταν ήταν το Σάββατο για την ομάδα Νεανίδων του Αίαντα που κέρδισε με 3-0 σετ την αντίστοιχη του τοπικού Άτλαντα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής. Οι απουσίες βασικών αθλητριών δεν έπαιξε κανένα ρόλο και η ομάδα του Αίαντα παρουσίασε ένα συγκροτημένο σύνολο σαφώς ανώτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

Κιλτίδης: "Έφυγαν πολλοί"

Υπογράφει ο Κώστας Κιλτίδης
"Παύλος Πασσαλίδης, Νίκος Ταχτσίδης, Αλέξης Καζαντζίδης, Παναγιώτης Φλωρίδης, Μανώλης Λαζαρίδης, Γιώργος Μουλάς.  Σε μικρό χρονικό διάστημα έφυγαν από τη ζωή. Είναι πολλοί για το Κιλκίς. 

Εκδήλωση για το Έπος του '40, στους Μέσους Αποστόλους Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Μέσων Αποστόλων Κιλκίς
Σταθερά προσηλωμένος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μέσων Αποστόλων στην προβολή και προώθηση αναλλοίωτων και διαχρονικών ατομικών, κοινωνικών, εθνικών αξιών, τίμησε την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, τους ήρωες του Αλβανικού Έπους του '40 πρώτα με δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μέσων Αποστόλων και έπειτα με εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου στο ίδιο χωριό.

Εστία μόλυνσης, η ανεξέλεγκτη χωματερή στην Ειδομένη

Ανακοίνωση Ομάδας Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
Με αφορμή την ανακοίνωση του δασαρχείου του Κιλκίς (Δείτε ΕΔΩ), που αφορά τις διαπιστώσεις για αυθαίρετες απορρίψεις μπαζών και σκουπιδιών σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις που τείνουν να γίνουν άτυπες χωματερές, υπενθυμίζουμε το πρόβλημα αυθαίρετης απόρριψης σκουπιδιών και μπαζών από το παράνομο καταυλισμό των προσφύγων στην Ειδομένη. 

Ετήσιος χορός του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης


Προκήρυξη του 1ου Πανελλήνιου Μαθητικού διαγωνισμού Δημιουργικής Γραφής

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), σε συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ, διοργανώνει τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής για τους μαθητές και τις μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας με θέμα:

Ανεξέλεγκτες χωματερές τα δάση του Κιλκίς

Ανακοίνωση Δασαρχείου Κιλκίς
Το τελευταίο διάστημα μετά από συνεχείς περιπολίες των δασικών υπαλλήλων διαπιστώνουμε αυθαίρετες απορρίψεις μπαζών και σκουπιδιών σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις που τείνουν να γίνουν άτυπες χωματερές.