Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Συλλυπητήρια Συλλόγου Καρκινοπαθών για τον θάνατο της Κούλας Σαγματοπούλου

Ανακοίνωση συλλόγου καρκινοπαθών Κιλκίς & Παιονίας «ΑΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ Ο ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΙΟΣ»
"Μαχήτρια ενάντια στον καρκίνο του μαστού με πίστη, θάρρος και περίσσια τόλμη υπήρξε η Κούλα Σαγματοπούλου. Μία δραστήρια και κοινωνικότατη γυναίκα, με αξιοζήλευτο δυναμισμό, με καθαρές και ξάστερες ιδέες που τις εξέφραζε τόσο στον επαγγελματικό της χώρο, καθώς διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου PALSO Kέντρων Ξένων Γλωσσών νομού Κιλκίς, όσο και στην τοπική κοινωνία της Παιονίας και δη του Πολυκάστρου όπου διέμενε.

Ο αρχαιότερος σεισμογράφος του κόσμου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη

«Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία» ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ 
Ο Τσάνγκ Χένγκ, ήταν ένας εξαιρετικός επιστήμονας, μαθηματικός και εφευρέτης που έζησε στην ύστερη δυναστεία Χαν. Έγραψε πλήθος βιβλίων στα οποία παρουσίαζε τη Γη σαν μια σφαίρα με εννέα ηπείρους που αιωρούνταν στο διάστημα.

Ανακοίνωση για τους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς

Ανακοινώνεται στους βιοκαλλιεργητές του νομού Κιλκίς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης άδειας παρέκκλισης στην υπηρεσία μας σε περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν μη πιστοποιημένο βιολογικό σπόρο, ότι οι ημερομηνίες για την τρέχουσα περίοδο 2018-2019 καθορίζονται ως εξής:

Τέλος στην μίσθωση ακινήτων του ΥπΑΑΤ σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους με τίμημα 5 ευρώ/στρ.

Από την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς ανακοινώνεται ότι ύστερα από σχετική ανακοίνωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν θα δοθεί νέα παράταση διάρκειας μίσθωσης ακινήτων του ΥπΑΑΤ σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή άνεργους με τίμημα 5 ευρώ/στρ, που προέβλεπε η ΠΥΣ 95/1975 και η παρ. 13 του αρ. 36 του Ν. 4061/2012 όπως ισχύει. Η τελευταία παράταση, που δόθηκε από το Υπουργείο, προέβλεπε ως χρόνο λήξης της μίσθωσης την 01-11-2018.

Προσοχή: Το «Dharma» απειλεί τους υπολογιστές μας

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερώνει τους πολίτες για την εμφάνιση και στη χώρα μας, νέων εκδόσεων του κακόβουλου λογισμικού «Dharma», το οποίο είναι τύπου «Ransomware - Cryptoware» και μπορεί να επηρεάσει αρκετές εκδόσεις λειτουργικού συστήματος.

Συνελήφθη 42χρονος στην Πιερία για κατοχή και καλλιέργεια 47 χασισόδεντρων

Συνελήφθη χθες (11 Οκτωβρίου 2018) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 42χρονος ημεδαπός, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Πατουλίδου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα.

Εργασίες συντήρησης στην 27η Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης - Περαίας

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 27η επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Περαίας, από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 έως και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Απονομές στην ομάδα Κορασίδων του Αίαντα για την κατάκτηση της 2ης θέσης

Δελτίο τύπου Αίαντα Κιλκίς
Την Κυριακή 14/10/18 στο ΔΑΚ Κιλκίς και στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας Κορασίδων για τη νέα αγωνιστική σεζόν θα γίνουν οι απονομές από την ΕΣΠΕΜ (Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας) προς την τοπική ομάδα για την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πρωτάθλημα Κορασίδων 2017-18.

Εκλονοαπολογιστική συνἑλευση στον Σύλλογο Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς "Ο Φλάμπουρας"

0 Σύλλογος Σαρακατσαναίων νομού Κιλκίς "Ο ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΣ" θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκλονοαπολογιστική συνἑλευσή του την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στις 17.00 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου. Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή. στις 14 Οκτωβρίου 2018, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

Δείτε το δίδυμο που εξαπατούσε πολίτες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός ημεδαπού και μίας αλλοδαπής, οι οποίοι συνελήφθησαν την 3-10-2018 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Δείτε Video από την εθελοντική αιμοδοσία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς


Εθελοντική αιμοδοσία του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς, την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018.

Καθάρισε και έσβησε τις εικόνες ντροπής μπροστά στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ο δήμος Κιλκίς

Γράφει η Πάολα Χαραλαμπίδου
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Κιλκίς σε χθεσινό μας video-δημοσίευμα, σχετικά με την απερίγραπτη βρωμιά που επικρατεί στον χώρο στάθμευσης, έξω από την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στον ομώνυμο Λόφο της πόλης.

Από το Χέρσο Κιλκίς ξεκίνησε ο υπ. δήμαρχος Σούλης Καζαντζίδης

Δελτίο τύπου
Αναστασίου (Σούλη) Καζαντζίδη
Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς Αναστάσιος (Σούλης) Καζαντζίδης, επισκέφτηκε με συνεργάτες του το Χέρσο, όπου και έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και στην ουσία εκκίνηση του προεκλογικού του αγώνα. 
Συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματα που τους απασχολούν και στα πρώτα του λόγια τόνισε ότι μπαίνει μπροστά στη διεκδίκηση του δημαρχιακού αξιώματος γιατί μαζί με τους συνεργάτες του μπορεί να δώσει λύσεις στα δομικά και μεγάλα προβλήματα του δήμου.

Ιερά Αγρυπνία στην Παναγία Εγκυμονούσα

Ιερά αγρυπνία για την Παναγία Εγκυμονούσα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 9μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού στην Καλλιθέα Πιερίας.

Η θεατρική παράσταση «ΣΟΦΙΑ» του Ιγνάθιο Γκαρθία Μάι, στη Θεσσαλονίκη

➤ΣΟΦΙΑ» του IGNACIO GARCIA MAY/ Βυζαντινό Λουτρό της οδού Θεοτοκοπούλου 13, Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης
Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 | Ώρα 21:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διάθεση Προσκλήσεων στον Αλέξανδρο (Εθνικής Αμύνης 1) από Δευτέρα 15/10 3 – 8μ.μ (έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων)

Τι λέει ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς (μέλος ΟΓΕ) για την πτώση σοβάδων στο νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς (μέλους ΟΓΕ)
Την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το νοσοκομείο Κιλκίς επιβεβαιώνει το πρόσφατο περιστατικό με τον τραυματισμό της νεαρής ασκούμενης από πτώση σοβάδων. Είναι γνωστό σε όλους ότι το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο εξυπηρετούνται πολλοί ασθενείς καθημερινά, μέσα σε αυτούς και παιδιά, είναι ακατάλληλο μιας και είναι χτισμένο το 1937(!) κάνοντας την ανάγκη για έλεγχο, συντήρηση και ανακαίνιση του επιτακτική!!

Τι λέει το ΚΚΕ για την πτώση σοβάδων στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Ανακοίνωση ΚΚΕ Κιλκίς 
Η πρόσφατη πτώση σοβάδων, στο Νοσοκομείο Κιλκίς, που προκάλεσε τον τραυματισμό ασκούμενης βοηθού των ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, έρχεται να αναδείξει, για ακόμα μία φορά, τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κιλκίς, με άμεσες επιπτώσεις στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου και στο λαό του νομού.

Μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Η μείωση του αριθμού των εξεταζόμενων μαθημάτων και οι αλλαγές στον τρόπο εξέτασης των μαθητών του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2018 – 2019 περιλαμβάνονται στο ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στα Λύκεια της χώρας. Οι τροποποιήσεις στην αξιολόγηση των μαθητών θα περιλαμβάνονται στο νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα εκδοθεί. Ειδικότερα:

Υπέροχη η παράσταση ''Η γιαγιά Μηλιά και η μηλιά του βασιλιά'' στην Τέχνη Κιλκίς

Δελτίο τύπου "Τέχνης" Κιλκίς
Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Διοικητικό Συμβούλιο της Μακεδονικής Καλλιτεχνικής Εταιρίας ΤΕΧΝΗ για την απίστευτη προσέλευση μεγάλων και μικρών στην υπέροχη παράσταση της Κουκλοθεατρικής ομάδας “Παραμυθόδεντρο” με τίτλο ''Η γιαγιά Μηλιά και η μηλιά του βασιλιά'' την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 το απόγευμα στην Τέχνη. 

ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομείο Κιλκίς: "Μέτρα εδώ και τώρα πριν θρηνήσουμε θύματα"

Δελτίο τύπου Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων
Εργαζόμαστε στα Νοσοκομεία με 650 ευρώ το μήνα και κάθε ημέρα που περνάει η δουλειά μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη από το χάλι που έχει περιέλθει η Δημόσια Υγεία. Εγκαταλελειμμένα τα Δημόσια Νοσοκομεία. 

Ο ελληνικός λαός υπήρξε θύμα, όχι θύτης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Η πολιτική χειραφέτηση των Ισραηλιτών (Εβραίων, Ιουδαίων) έγινε με μεγάλη καθυστέρηση στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη, ακόμη και στην πατρίδα του σύγχρονου κοινοβουλευτισμού, την Μεγάλη Βρετανία.

Ημερίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ελληνίδα αγρότισσα

Mε αφορμή την παγκόσμια ημέρα της αγρότισσας η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος και το Europe Direct του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Ξάνθης διοργανώνουν τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ημερίδα, που έχει τίτλο «Η Γυναίκα της Υπαίθρου: Εμπειρίες, Προκλήσεις, Προοπτικές».

Αυτός είναι ο 63χρονος που εξαπατούσε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 63χρονου ημεδαπού, ο οποίος διέπραξε πολυάριθμες απάτες στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης που εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς
.

Αυτός είναι ο 21 ετών ληστής ηλικιωμένων γυναικών

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 21χρονου ημεδαπού, ο οποίος διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών.

Αυτός είναι ο 55χρονος που συνελήφθη για αποπλάνηση ανηλίκων

Δίνονται στη δημοσιότητα, έπειτα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 55 χρονου που συνελήφθη την (16.09.2018) στη Ρόδο, καθώς και η ασκηθείσα σε βάρος του ποινική δίωξη για τις πράξεις της αποπλάνησης παιδιών που δεν συμπλήρωσαν τα δώδεκα, που συμπλήρωσαν τα δώδεκα έτη αλλά όχι τα δεκατέσσερα, που συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια με παθόντες που δεν συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη και που συμπλήρωσαν τα δεκατέσσερα έτη, όχι όμως τα δεκαοκτώ κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση και της ασέλγειας ανηλίκου με αμοιβή με παθούσα που δεν συμπλήρωσε τα δέκα έτη και συμπλήρωσε τα δέκα έτη, όχι όμως και τα δεκαπέντε κατ΄εξακολούθηση.