Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Τι είναι η μέθοδος εκγύμνασης Tabata


Του Κώστα Πουντζουκίδη*
Το Tabata είναι μία διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, που τα οφέλη της είναι ορατά τόσο στην φυσική κατάσταση, όσο και στο κάψιμο λίπους. Θα ρωτήσει κανείς. Είναι σαν το CrossFit  ή σαν την κυκλική προπόνηση; Η απάντηση είναι ότι είναι ένας συνδυασμός και των δύο και μάλιστα προκαλεί το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, στον ελάχιστο χρόνο.

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, την ΠΕΔΚΜ, το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Χατζησάββας: "Εθνικό κράτος τώρα για να σωθεί η Πατρίδα"

Παρουσίαση του Ολυμπιακού Αθλήματος TAE KWON DO W.T.F. στο 8ο Δημοτικό Σχολείο από τον ΑΘΛΟ Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΑΘΛΟΥ Κιλκίς
Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 τα σχολεία του νομού Κιλκίς γιόρτασαν την Ημέρα Αθλητισμού. Ο αθλητικός Σύλλογος ΑΘΛΟΣ Κιλκίς μετά από πρόσκληση της διοίκησης του 8ου Δημοτικού Σχολείου παραβρέθηκε με τον προπονητή του Πουντζουκίδη Κωνσταντίνο στις εγκαταστάσεις του 8ου Δημοτικού για την παρουσίαση του Ολυμπιακού Αθλήματος Tae Kwon Do W.T.F. στους μικρούς μαθητές.

Τροποποίηση δρομολογίων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) Χαλκιδικής

Ανακοινώνεται ότι το πρόγραμμα δρομολογίων της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας (Κ.Α.Μ.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, τροποποιείται ενόψει της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου.

"Κινδυνεύουν τα παιδιά του 1ου Γυμνασίου Κιλκίς"

Παρεμβαίνει ο αναγνώστης της Γνώμης Γιώργος Πολυχρονιάδης
Αυτές οι ετοιμόρροπες ξύλινες κατασκευές βρίσκονται δίπλα στην περίφραξη του 1ου Γυμνασίου επί της 21ης Ιουνίου στο Κιλκίς. Αποτελούν εστία μόλυνσης, είναι επικίνδυνες και επιπλέον έχουν αμίαντο στη σκεπή υλικό επιβλαβές για τα παιδιά και τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς όταν κονιορτοποιείται. 

Έτος 2018 και όμως, οι ροές των μεταναστών στην Ειδομένη συνεχίζονται

Παρεμβαίνει η αναγνώστρια της Γνώμης Λ.Σ.
Μια ημέρα του Σεπτεμβρίου, μόλις τελείωσα από την δουλειά μου στο εργοστάσιο και έχοντας το Σαββατοκύριακο ελεύθερο αποφάσισα να πάω στο χωριό μου, την Ειδομένη. Όταν έφτασα στο Πολύκαστρο επισκέφτηκα τοπικά Μάρκετ και αφού πήρα τα προϊόντα που θεωρούσα απαραίτητα για τους ηλικιωμένους γονείς και θείους μου ξεκίνησα για το χωριό.

Άρχισε το πρωτάθλημα, χωρίς τον ΑΡΗ Παντελεήμονα

Δελτίο τύπου Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα
Σεπτέμβριος, ο μήνας που ξεκινά η αγωνιστική περίοδος των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ε.Π.Σ. Κιλκίς ο μήνας που εδώ και 40 χρόνια η ομάδα του Μ.Γ.Σ. ΑΡΗ Παντελεήμονα ξεκινά με όνειρα και προσδοκίες τη νέα αγωνιστική περίοδο. 

Video: Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος, γιόρτασε την Ημέρα Αθλητισμού 2018


Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αλέξανδρος, γιόρτασε την Ημέρα Αθλητισμού 2018, στις εγκαταστάσεις της, την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018.

Πετυχημένη εκστρατεία συλλογής σχολικών ειδών «Γεμίζουμε τις τσάντες χαμόγελα»

Με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου πραγματοποιήθηκε η δράση «Γεμίζουμε τις τσάντες χαμόγελα» του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Τροφοδότης» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, το Δήμο Κατερίνης, το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την ηλεκτρονική εφημερίδα «Κapa-Νews», με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών-μαθητών αλλά και των οικογενειών τους για τη σχολική χρονιά 2018-19.

Κιλκίς: «Μαθήματα ιστορίας» και «Μαθήματα ασέβειας»


Της Πάολας Χαραλαμπίδου
Μια εξαιρετική έκθεση σε αξία, γνώση και περιεχόμενο φιλοξενείται από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής στην πόλη του Κιλκίς.

"Συγχωρείστε με, αλλά δεν υπάρχει σωτηρία σε αυτόν το δύσμοιρο τόπο"


Γράφει ο Γιάννης Σιταρίδης
Το ότι ζούμε σε μια κοινωνία που όσο εξελίσσεται τεχνολογικά, τόσο οπισθοχωρεί πνευματικά είναι γνωστό. Το ότι εκκολάπτονται μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στρατοί ηλιθίων είναι τουλάχιστον δική μου διαπίστωση. 

Εκδρομή στον Αγγίτη πάει η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς

Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Κιλκίς διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη Δράμα και στο σπήλαιο του Αγγίτη ποταμού,το οποίο έχει τη μοναδικότητα να είναι το μεγαλύτερο ποτάμιο σπήλαιο στον κόσμο την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018. Τιμή συμμετοχής 15€.Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6978315503.

"Γράμμα στο γιο μου"


Του Νίκου Νίτσα
Γιε μου είσαι πια επτά χρονών και αισθάνομαι την ανάγκη να σου γράψω για πρώτη φορά.  Γεννήθηκες και μεγαλώνεις σε έναν ευλογημένο τόπο. Σε έναν τόπο που κουβαλάει κληρονομιά βαριά και τεράστια. 

Αιτήσεις για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης στο Κέντρο Κοινότητας Κιλκίς

Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.) από 1η Οκτωβρίου θα γίνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κιλκίς (οδός Μητροπόλεως με Μ. Χαρίτωνος – Πάρκο -Κήπος). 

Κιλκίς: Δωρεάν κλινική εξέταση μαστού και ενημέρωση από ομάδα έμπειρων μαστολόγων της Κλινικής Γένεσις

Με αφορμή τον Οκτώβριο, παγκόσμιο μήνα πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η Γένεσις Μαιευτική Γυναικολογική Χειρουργική Κλινική προχωράει σε ακόμα μια δράση κοινωνικής ευθύνης το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 (10.00-14.00), αυτήν την φορά στην πόλη του Κιλκίς.

Εκδρομή στην Αδριανούπολη πάει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κιλκίς

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη 13 – 14 Οκτωβρίου 2018. Τιμή συμμετοχής 50 ευρώ. Περιλαμβάνει μεταφορά με πούλμαν, μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Cavit Duvan Prestige Hotel (βρίσκεται στο κέντρο της Αδριανούπολης) με πρωινό.
Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: 6972214186.


Πονάει και πάλι ο λαιμός


Γράφει η Ελβίρα Τικτοπούλου*
Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Τις χειμερινές ημέρες ο πόνος στο λαιμό είναι αρκετά συχνό φαινόμενο, που συνήθως οφείλεται σε φλεγμονή των αμυγδαλών και του φάρυγγα. Στο στόμα μας υπάρχει πάντα μια σειρά από μικρόβια και βακτηρίδια, τα οποία αποτελούν μια φυσιολογική χλωρίδα, ενώ κάτω από ειδικές συνθήκες μπορεί να γίνουν παθογόνα και να προκαλέσουν λοίμωξη. 

Αγώνας με πολύ σκληρούς μαχητές στο Κιλκίς

Ανακοίνωση Kinesis Fight Club 
Ακόμα ένας δυνατός αγώνας με δυο πολύ σκληρούς μαχητές που θα μοιραστούν το κλουβί του Octagon Fighting μας περιμένει στις 7 Οκτωβρίου 2018 στο Κιλκίς.
O Σταύρος Σοαντζόγλου αθλητής του Kinesis Fight Club θα συναντήσει σε αγώνα διεκδίκησης ζώνης της IBU Kyodokyokushin τον Κωνσταντίνο Μαχαιρόπουλο αθλητή του Hammers Team.