Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής ρυζιού - Ξεκίνησαν οι πληρωμές

Ανακοίνωση γραφείου Μ. Μπόλαρη
Ξεκίνησαν οι πληρωμές των δικαιούχων που επιλέχθηκαν για την υλοποίηση, κατά το έτος 2015, του Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της χώρας. Το πρόγραμμα διεκπεραιώθηκε μετά από Υπουργικές Αποφάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη (υπ’ αριθμ. 4973/118692/30-10-15 ΦΕΚ Β 2369, 2015 και υπ΄ αριθ. 4973/118692/30-10-15, ΦΕΚ Β΄ 2758 , 2015).

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας για το ασφαλιστικο

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των γεωργών, κτηνοτρόφων, αλιέων, ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων ενάντια στα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εξέδωσε κατά πλειοψηφία, έπειτα από σχετική πρόταση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.
Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: "Ο Παραστατίδης, έχει ψηφίσει τα περισσότερα «μνημόνια» από κάθε άλλον συνάδελφο του"

Δελτίο τύπου ΠΑΣΟΚ Κιλκίς
Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους καταστροφικής διακυβέρνησης του πολιτικού θιάσου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που έφερε τη χώρα μας στο χείλος του γκρεμού και που τα αποτελέσματα της βιώνουν καθημερινά πλέον οι συμπολίτες μας και κυρίως οι άνθρωποι της παραγωγής, έχουμε να επισημάνουμε συνοπτικά τα κάτωθι:

Επίσκεψη ΠΑΜΕ Κιλκίς στα μπλόκα των αγροτών

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς 
Το Σάββατο το πρωί πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, με τη συμμετοχή εργατοϋπαλλήλων, νεολαίας, συνταξιούχων, ανέργων, μπροστά στην προετοιμασία της απεργίας στις 4 Φλεβάρη.

Θράκη: Ελλαδική αδιαφορία και τουρκικός εθνικισμός

Μέρος της ομιλίας του Θεοφάνη Μαλκίδη στην Ημερίδα Ελλάδα- Κύπρος Αθήνα 24 Ιανουαρίου 
Αφού είχε προηγηθεί η εξόντωση, η Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού, όπως και του Ποντιακού και του Μικρασιατικού, υπογράφηκε η συνθήκη ανακωχής των Μουδανιών, με την οποία ο ελληνικός στρατός διατάχθηκε να εκκενώσει όχι μόνο την Ιωνία, όπου εκεί πλέον γραφόταν ο τραγικός επίλογος μιας παρουσίας αιώνων, αλλά μέσα σε δεκαπέντε ημέρες και την Ανατολική Θράκη, εκεί όπου υπήρχαν μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις του και εύρωστο ελληνικό στοιχείο. 

Συμμετοχή των εμπόρων Θεσσαλονίκης στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό

Δελτίο τύπου Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
Στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποφάσισαν, ομόφωνα, την ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του εμπορικού κόσμου της πόλης μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, συμμεριζόμενοι την αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Ε..

Παράταση για τις ενστάσεις επί του προσδιορισμού προσωρινών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, έχει υπογράψει τροποποίηση της Υπουργικής Απόφασης για την αναθεώρηση (ενστάσεις) των πράξεων προσδιορισμού των ατομικών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης, έτσι ώστε οι αγρότες που διαπιστώνουν ότι υπάρχουν λάθη, διαφορές ή νέα στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τον υπολογισμό των οριστικών δικαιωμάτων, μπορούν να υποβάλλουν αίτημα αναθεώρησης στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2016.

Κιλκίς: Αναβάλλεται η εκδήλωση “Άνθρωπος, Αειφορία, Περιβάλλον”



Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη εκδήλωση “Άνθρωπος, Αειφορία, Περιβάλλον” του Κέντρου Περιβαλλοντικής Επαίδευσης Κιλκίς, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, το Σάββατο 30/1/2016 αναβάλλεται. Θα υπάρξει νέα ενημέρωση για το γεγονός και τη νέα ημερομηνία.

"Σας ευχαριστούμε από καρδιάς"

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων του Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Κιλκίς, ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δ. Σισμανίδη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κιλκίς κ. Δ. Τσαντάκη, την Πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου ΑΙΑΣ Κιλκίς, κ. Ε. Κουκάκη, τον αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Χ. Αμοιρίδη και τον προπονητή των αθλητικών τμημάτων του συλλόγου κ. Α. Παυλίδη, για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να διοργανώσουν τον 1ο αγώνα δρόμου "SANTA RUN', τα έσοδα του οποίου διατέθηκαν για την ενίσχυση του ταμείου του Συλλόγου, με σκοπό την αγορά του Σχολικού Λεωφορείου για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κιλκίς.

Γιορτή του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Κιλκίς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2016 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών Κιλκίς. Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς γέμισαν την αίθουσα του Κέντρου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, ενότητας και πίστης απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.

"Ξεμούδιασαν" οι σπρίντερ του ΓΑΣ Κιλκίς, στην ημερίδα κλειστού στίβου της Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο “Παλαί ντε Σπορ” της Θεσσαλονίκης η ημερίδα κλειστού στίβου που διοργανώθηκε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης με μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από όλη τη Β. Ελλάδα, που βρήκαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια αγωνιστική δραστηριότητα στο μέσο της χειμερινής προετοιμασίας τους.

Εύζωνοι Κιλκίς: Μαχαίρωσαν και σκότωσαν Πακιστανό για 400 ευρώ και ένα κινητό

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ομάδας δραστών, οι οποίοι τραυμάτισαν 3 υπηκόους Πακιστάν, εκ των οποίων τον έναν θανάσιμα και αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.

Ο Ιωάννης Οικονόμου, νέος Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ορίζεται ως Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του Κόμματος, o κ. Ιωάννης Οικονόμου.

Η δημοκρατία και οι “στρωμένες” πολιτικές σταδιοδρομίες

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Υπάρχουν άνθρωποι που διαβιούν “άστατα” και απρόβλεπτα: αυτό ενδέχεται να οφείλεται στο χαρακτήρα τους, αλλά να είναι και απόρροια των συνθηκών μέσα στις οποίες “κυλάει” η ζωή τους. Υπάρχουν ζωές “προγραμματισμένες” εκ των προτέρων: ο δρόμος που επιχειρεί να βαδίσει κάποιος είναι ήδη “στρωμένος” - η εκκίνηση γίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις και τα εμπόδια εμπραγμάτωσης στόχων είναι ελάχιστα. 

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς για την επίθεση αγροτών στον Θ. Παραστατίδη

Ανακοίνωση Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κιλκίς καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τα γεγονότα της Παρασκευής 22 του Γενάρη 2016 στο Εργατικό Κέντρο, στην συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ με θέμα το επίδομα παραμεθορίου.

Εκδήλωση με θέμα "Ποντιακός ανθρωπισμός και Εβραίοι"




Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνουν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 ώρα 18:30 εκδήλωση με θέμα : «Ποντιακός Ανθρωπισμός και Εβραίοι».

Έρωτες

Της Σοφίας Μαρωνίδη
Έρωτες, κλειδωμένοι σε σιδεριές υπόσχεσης..
Θα ξαναγυρίσουν οι καρδιές
για να τους πάρουν πίσω;
ή μήπως θα σκουριάσουνε απ'το αρμυρό το κύμα;

Πρόγραμμα Κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ Κιλκίς

Πρόγραμμα Κινητοποιήσεων της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ, του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς μπροστά στην ψήφιση του ασφαλιστικού.

Εθνικός Νέου Αγιονερίου: Επιστροφή στις νίκες, με Διλμπέρη στον πάγκο του

Επιστροφή στις νίκες για την ομάδα εκπρόσωπο του νομού Κιλκίς στις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας εκτός έδρας με σκορ 2 – 0 επί του Εβρου Σουφλίου και καλό ποδαρικό για τον νέο προπονητή της ομάδας Π.Διλμπέρη.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016, στις 13:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Θα μοιράσουν κοτόπουλα στο νομό Κιλκίς

Στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ) η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε Κιλκίς θα διανείμει κοτόπουλο στους ωφελούμενους του προγράμματος (ένα τεμάχιο ανά αίτηση) ως ακολούθως:

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 25 Ιανουαρίου 2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης για τα εξής θέματα Η/Δ:

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Οργή στα μπλόκα-Η επιστολή στον πρωθυπουργό- Τους καλεί στο Μαξίμου ο Τσίπρας! «Να περιμένεις» του απαντούν οι διαμαρτυρόμενοι ·Πλειστηριασμοί: Το… δεύτερο κουδούνι για «κόκκινα» δάνεια (εκτός ρύθμισης)·Αρχιεπίσκοπος – Βάσει σχεδίου θα γεμίσει η Ευρώπη μουσουλμάνους
ΕΘΝΟΣ ·Ανατιμήσεις φωτιά στα βασικά τρόφιμα- Συνεχείς αυξήσεις έως και 18% την τελευταία πενταετία·Γενέθλια ΣΥΡΙΖΑ- Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στον Μητσοτάκη·Αγρότες – Ενισχύουν τα μπλόκα, απομονώνουν τους ακραίους