Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Αν έχετε σλλεργία στα αμύγδαλα, μακριά από αυτά τα μπαχαρικά


Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από τις εταιρείες "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" (Ρήγα Φερραίου 32 & Ψυχάρη, Μεταμόρφωση) και "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος) σχετικά με την ανάκληση μπαχαρικών, επειδή περιέχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
Πρόκειται για τα προϊόντα:

5η χορευτική συνάντηση μακεδονικών σωματείων στη Γουμένισσα


Νέα τμήματα επιλεγέντων των προγραμμάτων voucher 18 έως 24 ετών και voucher 25 έως 29 ετών

Ανακοινώθηκαν νέα αποτελέσματα επιλεγέντων των προγραμμάτων voucher 18 έως 24 ετών και voucher 25 έως 29 ετών. Οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα είχαν γίνει τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του 2014.
Στην ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ θα δημιουργηθούν άμεσα νέα τμήματα από τους νέους επιλεγέντες.

Κιλκίς: Ημερίδα ενημέρωσης μαθητών - υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων

Δελτίο τύπου Μ.Α.ΚΙ. Κιλκίς, Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς
Η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση και η Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Κιλκίς διοργανώνουν ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών – υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων.
Συμβουλές και παγίδες που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι τελειόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά την επιλογή των σχολών που θα εντάξουν στο μηχανογραφικό τους. Στην ημερίδα θα γίνει προσομοίωση συμπλήρωσης μηχανογραφικού καθώς επίσης οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τις απορίες τους.

Σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στο Κιλκίς, την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015


Καλοκαιρινή εκστρατεία με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου

Δελτίο τύπου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυκάστρου
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου ξεκινά, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυκάστρου, η Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας , που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του Future Library και μας καλεί να ανακαλύψουμε από την αρχή, τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη.

Ενιαίο βιβλίο….είναι εφικτή μια τέτοια προσπάθεια;

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Ο κ. Υπουργός Παιδείας δεν διευκρίνισε εάν το ενιαίο βιβλίο αφορά «οριζόντια» προσέγγιση, δηλαδή τη διαθεματική ενοποίηση των διδακτικών αντικειμένων ή την «κάθετη» δηλαδή ενιαίο βιβλίο (κοινό) για την Α΄,Β΄, Γ΄ τάξη του Γυμνασίου και Λυκείου αντίστοιχα. Το ενιαίο βιβλίο έτσι και αλλιώς δημιουργεί και οικονομία στο κόστος εκτύπωσης και διαχείρισης από τους μαθητές, αφού είτε θα έχουν λιγότερο αριθμό βιβλίων ,είτε θα το χρησιμοποιούν για τρία συνεχή διδακτικά χρόνια.

Συλλαλητήριο ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών

Δελτίο Τύπου Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιούνη το Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Τ.Ο. Κιλκίς του ΚΚΕ, μπροστά στη διαφαινόμενη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές η οποία οδηγεί σε νέα μέτρα-λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, για τη λαϊκή οικογένεια και τα οποία προστίθενται σ' αυτά που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, με τους μνημονιακούς νόμους και που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρεί.

Tακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συβμουλίου Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα, στις 1 Ιουλίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30, για συζήτηση και λήψη απόφασης γιατα εξής θέματα Η/Δ: