Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2015

Γινόταν της Γεωργίας στην Έδεσσα, αλλά...

Συνελήφθησαν χθες (25-2-2015) το μεσημέρι στην Έδεσσα και τα 4 μέλη της οργάνωσης, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας και πρόκειται για 2 γυναίκες και 2 άνδρες ηλικίας από 25 έως 30 ετών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ενεργώντας τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2014 και έχοντας διακριτούς ρόλους, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένα τεχνάσματα και μεθοδολογία, με σκοπό τη διάρρηξη οικιών και τον προσπορισμό παράνομου οικονομικού οφέλους.

Αναλυτικά, οι δύο γυναίκες της οργάνωσης χρησιμοποιώντας το πρόσχημα πώλησης εικόνων, εντόπιζαν τα διαμερίσματα που απουσίαζαν οι ένοικοι και στη συνέχεια τα άλλα δύο μέλη, παραβίαζαν την πόρτα του διαμερίσματος, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 6 κλοπές – διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Πέλλας, ενώ η αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στις 4.500 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οχήματα που επέβαιναν και στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· διαρρηκτικά εργαλεία,

· διάφορα κοσμήματα,

· εμβάσματα αποστολής χρημάτων,

· το χρηματικό ποσό των 610 ευρώ και 122 δολαρίων,

· 11 κινητά τηλέφωνα και

· εκκλησιαστικές εικόνες, διαφόρων διαστάσεων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν και τα 2 οχήματα που επέβαιναν ως μέσο τέλεσης των παράνομων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Έδεσσας.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου