Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ, "δωράκια" ΟΠΕΚΕΠΕ προς ημετέρους;

Υπογράφει η  Γραμματεία Αγροτικής Ανάπτυξης ΑΝ.ΕΛ.
"Τις προηγούμενες μέρες αιφνιδιαστικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι προχωρά σε πιστοποίηση φορέων τύπου Α' και Β' για να προχωρήσει στη συνέχεια στην ανάθεση της διαδικασίας των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

900 παραβάσεις σε 4 ημέρες

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατόπιν διαταγής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προγραμμάτισε και πραγματοποίησε τετραήμερο τροχονομικών ελέγχων, κατά το χρονικό διάστημα από 30.01-02.02.2014, στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Χαλκιδικής.

Ήττα από το πουθενά για τον Κιλκισιακό

Ο Κιλκισιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 εντός έδρας από τον Αγροτικό Αστέρα για την πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Έτσι μετρά είκοσι βαθμούς και βρίσκεται στην ένατη θέση της κατάταξης.

Σαββατοκύριακο επιτυχιών για τον Α.Σ. Αίας Κιλκίς

Οι ημερίδες κλειστού στίβου συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές για ένα τελευταίο τεστ πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 8-9/2 στο Σ.Ε.Φ.

Έτοιμη για τις εκλογές η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά…ζω

Υπογράφει η Πρωτοβουλία Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά…ζω
"Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της 2ης γενικής συνέλευσης της "Πρωτοβουλίας Ευθύνης και Συμμετοχής αλλά…ζω¨

Χαρακόπουλος: "Αδικαιολόγητες και περίεργες οι αυξήσεις στο γάλα"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας την ημερίδα για τη «Νεανική Επιχειρηματικότητα – Ευκαιρίες μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica 2014, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Σε τελική ευθεία η ίδρυση Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού

17 σημαντικοί φορείς στο πεδίο του σχολικού εκφοβισμού από 12 κράτη μέλη της ΕΕ πραγματοποίησαν, στις 21-23 Ιανουαρίου στη Στουτγκάρδη, την τελευταία τους συνάντηση πριν την ίδρυση του πρώτου «Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού» που θα ανακοινωθεί στη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την αιγίδα της ελληνικής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2014.

"Στην εξαθλίωση οδηγούνται χιλιάδες ανασφάλιστοι υπερήλικες ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ"

Ερώτηση ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Οικονομικών
"Οξύνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, εξαιτίας της εξολοκλήρου περικοπής της πενιχρής σύνταξης του Ο.Γ.Α. που λάμβαναν και μάλιστα εν μέσω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.

ΣΥΡΙΖΑ: "Σταθερά στο πλευρό των αγροτών "

Υπογράφει το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ
"Οι αγροτικές κινητοποιήσεις που κορυφώνονται σε όλες τις περιοχές της χώρας, αποκαλύπτουν ότι το succes story του κ.Σαμαρά και της μνημονιακής συγκυβέρνησης στον αγροτικό τομέα, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η οριστική εξόντωση των μικρομεσαίων αγροτών και η παράδοση του πρωτογενή τομέα στα μεγάλα επιχειρηματικά και τραπεζικά συμφέροντα.

Νέο θεσμικό πλαίσιο για τους Οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για τους οίνους Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) και τους οίνους χωρίς γεωγραφική ένδειξη που μπορούν να φέρουν στην ετικέτα τους την ποικιλία αμπέλου και το έτος εσοδείας (Ποικιλιακοί Οίνοι).

Εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας βοηθού φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2014

Από το Τμήμα Φαρμάκων-Φαρμακείων της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για την απόκτηση βεβαίωσης επιτυχίας βοηθού φαρμακείου της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2014 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη ως εξής:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς «ΒηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά τον  ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΒΑΠΤΙΣΤΗ και τις επιχειρήσεις
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ Β. ΑΦΟΙ ΟΕ, είδη υγιεινής NOVACERAMICA,
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΙΩΑΝΝΗ, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε, ζαχαροπλαστεία,
ΚΕΧΑΓΙΑΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Α.Ε.
για την προσφορά τους και την έμπρακτη υποστήριξη.

«Κλείνει» για ένα μήνα ο ΕΟΠΥΥ, μόνο στο ΕΣΥ και τους ιδιώτες οι ασθενείς

Λουκέτο για ένα μήνα θα βάλει ο ΕΟΠΥΥ μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

«ΑλλάΖΩ» με Ιωάννα Ρούσσου

Με την Ιωάννα Ρούσσου επικεφαλής θα κατέβει στις εκλογές για τον Δήμο Κιλκίς η νέα δημοτική κίνηση «ΑλλάΖΩ». Η κ. Ρούσσου αναδείχθηκε επικεφαλής χωρίς «αντίπαλο» αφού ο έτερος υποψήφιος γνωστοποίησε με επιστολή του προς τη γενική συνέλευση των μελών της Κίνησης ότι παραιτείται της διεκδίκησης για προσωπικούς κι οικογενειακούς λόγους, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι περιβάλει με τη πλήρη εμπιστοσύνη του την κ. Ρούσσου.

Παρέμβαση Αγαθοπούλου στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Στην Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής που συνεδρίασε την Πέμπτη 30-01-2014, με θέμα την εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), αλλαγή σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και λοιπές διατάξεις», παρενέβη η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου. Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση της βουλευτή:

Έκοψαν την πίτα τους οι αρτοποιοί του ν. Κιλκίς

Την Κυριακή 02 Φεβρουαρίου 2014 δόθηκε δεξίωση με αφορμή την καθιερωμένη ετήσια κοπή βασιλόπιτας της Συντεχνία Αρτοποιών Ν.Κιλκίς στο Πολύκαστρο (στο κέντρο Πεινακοθήκη) και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Τσάκωσαν δύο άτομα με 20 κιλά χασίσι στο Πολύκαστρο Κιλκίς



Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς πέτυχαν χθες (02.02.2014), τη σύλληψη ενός ημεδαπού 57 ετών και ενός υπηκόου Αλβανίας 39 ετών, για μεταφορά μεγάλης ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.

Πανελλαδική στάση εργασίας Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014



Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύχθηκε ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ημέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία και την Εκπαίδευση για την αντισυνταγματικότητα των διατάξεων του Ν.4172/2013, που έθεσε χιλιάδες εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και τους οδηγεί σε απόλυση, καθώς και των Υπουργικών Αποφάσεων που «αξιολογούν» τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι και σύμβουλοι των εκλογών του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 112 του ν. 4194/2013 και του άρθρου 165 παρ. 7 του ίδιου νόμου, όπως αντικαταστήθηκε από το άρθρο 7 παρ. 13 περ. β του ν. 4205/2013, και τις σχετικές αιτήσεις που υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα και νομότυπα και επειδή οι παρακάτω συγκεντρώνουν τα προσόντα που απαιτεί ο νόμος, ανακηρύσσει για την εκλογή Προέδρου και Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς για τις αρχαιρεσίες της 23-2-2014:

H κατάσταση στους δρόμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις 8:30 π.μ., Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014


Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας της χιονόπτωσης – παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση, έχει ως εξής:

Δράσεις του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς τον Δεκέμβριο του 2013

Ο μήνας Δεκέμβριος ήταν πολύ ενεργητικός μήνας για το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» και τα Άτομα με Αναπηρία που απασχολούνται εκεί αφού σε όλη τη διάρκειά του τα άτομα αυτά ήταν πρωταγωνιστές διάφορων δρώμενων.

Ο Άθλος Κιλκίς στο πρωτάθλημα Kick Boxing στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή  26 Ιανουαρίου 2014  πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένο πρωτάθλημα KICK BOXING της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μαχητικών Αθλημάτων (Ε.Ο.Μ.Α.) στο κλειστό γυμναστήριο Κουφαλίων Θεσσαλονίκης. Στο πρωτάθλημα αυτό συμμετείχαν σωματεία από την βόρεια Ελλάδα ενταγμένα στην ομοσπονδία.

Συνεστίαση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς με την Φώφη Γεννηματά


Συνεστίαση της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κιλκίς με την Φώφη Γεννηματά το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στο Κιλκίς.