Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Αφησε βαθμούς στο Ανθόφυτο η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας Αλεξανδρος Κιλκις

Ισόπαλη με 1-1 ήρθε στο Ανθόφυτο η ανδρική ομάδα της Ακαδημίας, σε ένα επεισοδιακό ματς με τον τοπικό Κένταυρο. Είχε την ευκαιρία να πάρει το παιχνίδι αφού προηγήθηκε με 0-1 νωρίς στο πρώτο ημίχρονο με βολέ του Λύκα μέσα από την μεγάλη περιοχή.

Δήλωση Φώφης Γεννηματά στη Γνώμη


Δήλωση Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας Φώφης Γεννηματά στη Γνώμη Κιλκίς Παιονίας, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Τον έπιασαν με 40 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στο Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (01.02.2014) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 59 ετών, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίας.

«O Σόιμπλε σχεδιάζει τρίτο πακέτο για την Ελλάδα»

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται διατεθειμένος να προτείνει ένα τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές, αναφέρει το Der Spiegel. Το πακέτο θα συνδέεται με όρους.

Ακόμη μία νίκη για τον ΕΥΑΘΛΟΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ Πολυκάστρου

Ακόμη μία νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο ΕΥΑΘΛΟΣ/ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ που επικράτησε εκτός έδρας (Ε.Α.Κ. Κατερίνης) του Γ.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΟΥ με τελικό σκορ 74 – 88 !!!

Ζαχαράρο Κιλκίς: Το χωριό "της μόδας"

Δύο νίκες και δύο ήττες ο απολογισμός του Σαββάτου για την Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς

Τα προτζούνιορ Β1 της Ακαδημίας αντιμετώπισαν διαδοχικά τα Πεύκα και τον Φοίνικα Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη κερδίζοντας με 7-1 και 4-2 αντίστοιχα, παίζοντας κατά διαστήματα καταπληκτικό ποδόσφαιρο. Τα προτζούνιορ Β2 και τα Τζούνιορ Γ2 πλήρωσαν τις απουσίες τους, χάνοντας από Φοίνικα Πολίχνης και Πευκα με 1-5 και 0-6 αλλά αποκόμισαν εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν στο μέλλον.  

Γράψε… λάθος, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Γράφει ο Σπύρος Καρτσώνης
● Το έχω ξαναγράψει: δε διεκδικώ το αλάθητο, ούτε θέλω να παραστήσω το βαθύ γνώστη της νεοελληνικής. Απλώς έχω το ‘‘μεράκι της γλώσσας’’. Γι’ αυτό και οργίζομαι με όσους την κακομεταχειρίζονται, κι ας κερδίζουν τη ζωή τους -ομιλούντες ή γράφοντες- απ’ αυτήν. Δεν ντρέπομαι μάλιστα να παραδεχτώ ότι πάρα πολύ συχνά προσφεύγω σε λεξικά, κάτι που δεν μπαίνουν στον κόπο να κάνουν οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι -κυρίως οι νεότεροι- των ΜΜΕ και προπαντός της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου. Αν όλοι αυτοί -που, δυστυχώς, διαμορφώνουν το γλωσσικό αισθητήριο του λαού- είχαν δίπλα στην πένα κι ένα λεξικό, ίσως να μην έφταναν ως τα αφτιά και τα μάτια μας ‘‘μαργαριτάρια’’ σαν κι αυτά: