Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

H Ειρήνη Αγαθοπούλου μιλά στη Βουλή για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του νομού Κιλκίς

Να μειωθεί ο μισθός των βουλευτών ζητά το ΚΚΕ

Ανακοίνωση για το ζήτημα των βουλευτικών αποζημιώσεων εξέδωσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το ΚΚΕ επανειλημμένα με προτάσεις νόμου και τοποθετήσεις στη βουλή έχει ζητήσει τη δραστική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων.

Προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς διοργανώνουν τις περιφερειακές προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς την  Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς. Είσοδος ελεύθερη

Από τις 67 προτάσεις στο ν. Κιλκίς εγκρίθηκαν οι 58 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

Σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά έφθασαν οι εγκρίσεις των προτάσεων που κατατέθηκαν από Κιλκισιώτες επιχειρηματίες-επαγγελματίες στο Πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορείου και Υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία: 40 Χρόνια Μετά, Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα

H προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, υπήρξε η κορυφαία στιγμή Αντίστασης απέναντι στην επτάχρονη δικτατορία. Εκείνες τις ημέρες του Νοεμβρίου του 1973, η φωνή του λαού και της νεολαίας για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, έσπασε το καθεστώς φόβου, το κλίμα ηττοπάθειας και τους μηχανισμούς πολιτικού ελέγχου που είχε επιβάλλει η χούντα.

ΚΚΕ - ΚΝΕ Κιλκίς: "Μ' αγώνα και θυσία... γράφεται η οστορία"

ΚΚΕ - ΚΝΕ Κιλκίς
"40 χρόνια πέρασαν από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του ’73 που ήταν η κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας στα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 - ’74).

«Καρκίνος μαστού: Ο άγνωστος γείτονας - πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία»

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Φίλους της Αντικαρκινικής Εταιρίας, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Καρκίνος μαστού: Ο άγνωστος γείτονας-πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης (χειρούργος μαστού, Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, συντονιστής συζήτησης), Γλυκερία Μπουλογιάννη (ακτινοδιαγνώστης μαστού), Κωνσταντίνα Μπαζάκα (κλινική ψυχολόγος). Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Θάλεια Ζαγναφέρη.

Επιπλέον 28,5 εκατ. ευρώ για την εξισωτική αποζημίωση - Στη νέα ΚΑΠ επιδοτήσεις σε όσους παράγουν

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε σύσκεψη με το προεδρείο του Συλλόγου Αγελαδοτρόφων Ελευθέρας Βοσκής του Νομού Λάρισας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρη Μελά. Από την πλευρά των παραγωγών παρόντες ήταν ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Πέτσας, ο αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Κωσταφάκας και τα μέλη κκ: Ιωάννης και Λευτέρης Νυχτερίδας.

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών, στοχεύοντας στην Ψυχική Υγεία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, οργανώνει στις 28 Ιανουαρίου 2014 στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους:

Παρεμβάσεις στη Σχολική Κοινότητα, στοχεύοντας στην Ψυχική Υγεία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κιλκίς, στα πλαίσια των γενικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της, οργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου 2013 στα σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με τους: 

Μια φωτογραφία και ο αγώνας ενάντια στη «χούντα»

[Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 (21.15) θα πραγματοποιηθεί η έβδομη φιλοσοφική νυκτηγορία (β΄ περίοδος) με τον Όμηρο Ταχμαζίδη, στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Όλα χάνονται, ώσπου να εμφανισθεί ένα χέρι βοηθείας: κινηματογραφικός συμβολισμός και παγκοσμιοποίηση».]

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Το βιβλίο: Την Τετάρτη (13-11-2013) νωρίς το βράδυ παρακολούθησα - πριν τη διεξαγωγή της καθιερωμένης φιλοσοφικής νυκτηγορίας στο καφέ ΓΑΖΙΑ- την παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Πολύμερου «Σουηδία: Των Ελλήνων οι κοινότητες»: η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Διακήρυξη ΟΛΜΕ για την 40η επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

"Τέσσερις δεκαετίες μας χωρίζουν από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη του 1973. Αξίζει σε αυτή τη σημαντική επέτειο να ταξιδέψουμε για λίγο με τη μνήμη μας στην Ελλάδα της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών.

Hμερίδα παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Ερευνητικού έργου: «eEnviPer: η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση στον 21ο αιώνα»

Η εταιρεία DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε., ως επικεφαλής εταίρος του έργου eEnviPer, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 16:00, στο ξενοδοχείο THE MET HOTEL (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη), ημερίδα με τίτλο: «eEnviPer: η Περιβαλλοντική Αδειοδότηση στον 21ο αιώνα»

Τοποθέτηση Παραστατίδη σε συνεδρίαση με θέμα «Η ανεργία των νέων»

Την Τετάρτη 13-11-2013 οι ειδικές διαρκείς επιτροπές: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ», «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ» και «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ», συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον Πρόεδρό της κ. Henri Malosse, με θέμα ημερήσιας διάταξης: “Η ανεργία των νέων”.

Ερώτηση Παραστατίδη για τα προβλήματα των γεωργοκτηνοτρόφων του ν. Κιλκίς

O Βουλευτής Θεόδωρος Παραστατίδης, θέλοντας να ενημερώσει τον κλάδο των γεωκτηνοτρόφων του Ν. Κιλκίς σχετικά με την τύχη της Επίκαιρης Ερώτησης που κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και είχε αποφασιστεί να συζητηθεί την Παρασκευή 15-11-13, κάνει γνωστό, ότι ανεβλήθη η συζήτησή της, διότι ο Υπουργός θα απουσιάζει στην Βόρεια Ελλάδα.

Για το θάνατο του Αλέξανδρου Αβραμίδη, ο Σάββας Τσιτουρίδης δήλωσε

Για την απώλεια του Αλέξανδρου Αβραμίδη, ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Υπήρξε ένας άξιος άνθρωπος, ανοιχτών οριζόντων, που τιμήθηκε και τίμησε τον τόπο του. Τα ειλικρινή συλλυπητήρια μου στους οικείους του.»

Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων της χώρας, στo Κιλκίς στις 22 – 24 Νοεμβρίου

Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά πλέον η διοίκηση του Επιμελητηρίου Κιλκίς στη προετοιμασία του εξαιρετικά σημαντικού για το Κιλκίς γεγονότος, της Γενικής Συνέλευσης των Επιμελητηρίων της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στη πόλη του Κιλκίς, στις 22 – 24 Νοεμβρίου.

Π. Πασσαλίδης: "Ο επαγγελματισμός φορέων και πολιτών στην Τοπική Ανάπτυξη"

Του Παύλου Πασσαλίδη
Η αποκεντρωμένη τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη είναι σε διαρκή εξέλιξη. Αφορά πρωτίστως την Ελληνική αγροτική ύπαιθρο όπου ζουν και εργάζονται πάνω από το μισό του πληθυσμού της χώρας και σε έκταση πάνω από 90%.
Προχωράει ήδη η σύζευξη των γεωργικών και μη γεωργικών δραστηριοτήτων κατά τρόπο που εξασφαλίζεται αξιόλογη πρωτογενή παραγωγή αλλά και ταυτόχρονα επιχειρηματική δράση στο εμπόριο αλλά και τη μεταποίηση – βιοτεχνικό τομέα και υπηρεσίες.

«Παράταση της συμπλήρωσης και υποβολής δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπελοοινικής περιόδου 2012-2013, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ»

"Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται σύμφωνα με τα 6061/137891/12-11-2013 και 5509/123907/11-10-2013 έγγραφα του Υπ.Α.Α.Τ. οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.

Αποτελέσματα εκλογών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας

Υπογράφουν οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 
"Οι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) χαιρετίζουν τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που τους στήριξαν στις τελευταίες εκλογές (13/11/2013) για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παιονίας. 

Περισσότερα από 371 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη

Με αφορμή τη 14η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Σύσκεψη για τα κρούσματα ευλογιάς σε αιγοπρόβατα στη Μακεδονία και τη Θράκη

Τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 11.00, στην αίθουσα συσκέψεων του ΥΜΑΘ, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων φορέων με θέμα τα κρούσματα ευλογιάς που παρατηρήθηκαν σε αιγοπρόβατα στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ομιλίες για περιβαλλοντικά θέματα ξεκινά για 2η χρονιά ο Δήμος Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του, και με σκοπό να συνδράμει στην πληροφόρηση των μαθητών και στην ευαισθητοποίησή τους σε θέματα περιβάλλοντος, υλοποιεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτικές ομιλίες στα σχολεία.

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου: Τι να μην κάνετε όταν σερφάρετε

O τρόπος που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Ποια είναι λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε όταν σερφάρουμε.

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 21η Νοεμβρίου 2013 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 18.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ένα έργο για το Κιλκίς!

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και των εκδηλώσεων μνήμης πολιούχων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων ο Δήμος Κιλκίς σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση “ Διάδρομοι” από τη Θεατρική Ομάδα Παύσις, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο.

Ερώτηση Αγαθοπούλου προς Γεωργιάδη για τα νοσοκομεία και κέντρα υγείας του ν. Κιλκίς

"Την  Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ Ειρήνη Αγαθοπούλου προς του Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη με θέμα: “Ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στα Γ.Ν. και Κ.Υ. του νομού Κιλκίς απειλούν την υγεία και τη ζωή των πολιτών”.

Δήλωση Γεωργαντά για το θάνατο του Αλέξανδρου Αβραμίδη

"Ο πολιτικός που σφράγισε με το λόγο και τη δράση του τη σύγχρονη μορφή του ν. Κιλκίς, ο Αλέξανδρος Αβραμίδης, πέρασε στην αθανασία. Σε ηλικία 86 ετών απεβίωσε την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου αφήνοντας τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στη ζωή του τόπου μας.

Πιάστηκαν οι σωματέμποροι του Πολυκάστρου

Αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, πέτυχαν την 13.11.2013 το μεσημέρι, τη σύλληψη τριών υπηκόων Βουλγαρίας ηλικίας 39, 38 (γυναίκα) και 52 ετών, για σωματεμπορία.