Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου: Τι να μην κάνετε όταν σερφάρετε

O τρόπος που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Ποια είναι λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε όταν σερφάρουμε.
Ο Μάικ Μάρβει, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού κινητής τηλεφωνίας vipOrbit προειδοποιεί ότι ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά ισχυρά και χρήσιμα στη κοινωνική ζωή, θα μπορούν επίσης να βλάψουν την ικανότητά σας να δημιουργήσετε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αν δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Προκειμένου να διευκρινίσει τον σωστό τρόπο διαδικτυακής συμπεριφοράς, μεταφέρει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα που παρουσιάζονται στην Κόλαση του Δάντη και τα προσαρμόζει στη σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας τα «7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου»

ΑλαζονείαΑν δεν πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας, τότε ποιος θα πιστέψει σε σας; Η αυτοπροβολή απαιτεί διακριτικότητα. Το να αυτοδιαφημίζεστε συνέχεια το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να γίνετε περίγελος και να κερδίσετε μαζικά delete. Οι άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα και το να δημιουργείτε μια ψευδή εικόνα για τον εαυτό σας είναι αρνητικό. Μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας μόνο με όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σας.

Απληστία
Εάν οι προσωπικές ανησυχίες σας είναι το μόνο που σας νοιάζει, τότε γιατί θα πρέπει οι άλλοι αντίστοιχα να νοιάζονται για σας; Μόνο όταν προσπαθείτε να καλύψετε τις ανάγκες και των άλλων εκτός από τις δικές σας, τότε και εκείνοι θα είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ανταποδώσουν.

Λαγνεία
Αν απαιτείτε ή προσπαθείτε με ακραίους τρόπους να τραβήξετε την προσοχή των άλλων μπορεί να αποκτήσετε πολύ αντιεπαγγελματική φήμη. Κανείς δεν εκτιμάει τους ανθρώπους που ξεπερνούν τα όρια και προσπαθούν να αναγκάσουν τους άλλους να ανταποδώσουν. Τηρήστε ότι έχετε υποσχεθεί και αφήστε τα υπόλοιπα να συμβούν φυσικά.

Οργή
Αν διαβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ακούσιο σαρκασμό ή ερμηνεύσετε ένα μήνυμα αρνητικά τότε αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τη διαδικτυακή σας εικόνα. Η δύναμη του χαμόγελου και της αισιοδοξίας μπορεί να παράγει ανεκτίμητες ευκαιρίες δεσίματος με τους φίλους σας, αλλά οι συνέπειες της αγένειας είναι άμεσες και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα καταστροφικές. Εξετάστε προσεκτικά τι σας γράφει ο άλλος. Απαντώντας με οργή μπορεί να καταστρέψει τη φήμη σας και τις σχέσεις σας.

Λαιμαργία
Αν στέλνετε μαζικά e-mail και μηνύματα για να γλυτώνετε χρόνο τότε οι αποδέκτες σταματάνε να σας παίρνουν στα σοβαρά. Καλό είναι να τηρείτε τις ανακοινώσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Φθόνος
Αν χτίζετε την καριέρα σας πατώντας τους άλλους κάτω , η ανάγκη σας για τα φώτα της δημοσιότητας θα σας καταστρέψει. Μην εστιάζετε σε αυτό που οι άλλοι ανεβάζουν ή παρουσιάζουν στο διαδίκτυο. Ρυθμίστε τους δικούς σας στόχους με βάση ό, τι έχετε να προσφέρετε εσείς στο δίκτυό σας και όχι αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε.

Οκνηρία
Αν οι προσπάθειες σας να συνδεθείτε ή να μείνετε σε επαφή με τους διαδικτυακούς φίλους σας είναι μηδαμινές θα πρέπει να το διορθώσετε. Η έλλειψη κίνησης και αποφασιστικότητας κάνει τις σχέσεις να ατροφούν. Ο ]προγραμματισμός μίας τακτικής επικοινωνίας μπορεί να ακούγεται αγγαρεία , αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα αποδείξουν την αξία του χρόνου και της προσπάθειας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.