Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Γερμανικός Τύπος: «Σημεία ζωής από την Αθήνα»

Τα σενάρια ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους στο επίκεντρο της σημερινής επισκόπησης.

Κωτύλι νομού Κιλκίς: Το μικρό καζάνι

Συνέλαβαν άνδρα που βίασε σκυλίτσα

Συνελήφθη ο άνδρας, ο οποίος κατηγορείται ότι το πρωί του Σαββάτου άρπαξε από το Ολυμπιακό Χωριό στους Θρακομακεδόνες μια σκυλίτσα μέσα από την αυλή του σπιτιού στην οποία ζούσε και στη συνέχεια τη βίασε.

Χαρακόπουλος: «Θέλουμε την καρδάρα γεμάτη με ελληνικό γάλα»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε την ΚΥΑ για τη θέσπιση του πλαισίου ίδρυσης Οργανώσεων Παραγωγών, Ενώσεων Οργανώσεων Παραγωγών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στο γαλακτοκομικό τομέα. 

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία ο ανισόπεδος κόμβος Ασσήρου

Στην τελετή παράδοσης στην κυκλοφορία του ανισόπεδου κόμβου της Ασσήρου παραβρέθηκε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, μαζί με τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Παρασκευά Σαββαΐδη.

Σκοτώθηκε 52χρονος σε τροχαίο

Στις 12.08.2013 το πρωί, στo Κεφαλοχώρι Ημαθίας, σημειώθηκε σύγκρουση μεταξύ Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 62χρονος ημεδαπός και δίκυκλου μοτοποδήλατου που οδηγούσε 52χρονος ημεδαπός, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 52χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Αυτοκτόνησε εκπαιδευτικός έξω από το Lidl στο Αγρίνιο

Αγρινιώτης εκπαιδευτικός βρέθηκε νεκρός πριν από λίγη ώρα από αστυνομικούς στο παρκινγκ του super market Lidl στην ε.ο. Αγρινίου – Θέρου στο Αγρίνιο.

Τα προβλήματα της Αγοράς και οι προτάσεις της ΕΣΕΕ χωρίς δημοσιονομικό κόστος

Η ΕΣΕΕ με συνεχείς επαφές και αναλύσεις τεκμηριωμένων υπομνημάτων προς την Κυβέρνηση, προσπαθεί να ιεραρχήσει τα προβλήματα της αγοράς και προτείνει λύσεις χωρίς δημοσιονομικό κόστος.
Τα 5 βασικά προβλήματα του ελληνικού εμπορίου και οι προτεινόμενες λύσεις έχουν ως εξής:

Ξεκινάει σήμερα η υποβολή αιτήσεων για ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς

Από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς καλούνται οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 (ειδικότητες Φυσικών, Χημικών, Φυσιογνωστών, Βιολόγων και Γεωλόγων), ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΤΕ01 και ΔΕ01 να υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση ένταξης στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων σχολικού έτους 2013-2014.

Αποτελέσματα εκλογών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς " το Λαβάς "

Την Κυριακή 11 Αυγούστου διεξήχθησαν οι εκλογές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευκαρπίας Κιλκίς το Λαβάς στις οποίες τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Εγγεγραμμένοι 120, Ψήφισαν 118

Τον έψαχναν στην Γερμανία και τον συνέλαβαν Κιλκισιώτες αστυνομικοί στους Ευζώνους

Συνελήφθη χθες (11.08.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος FYROM 24 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, στους Ευζώνους Κιλκίς, σε διαβατηριακό έλεγχο του προαναφερόμενου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε από τις Αρχές Γερμανίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Σκοτώθηκε 20χρονη Αλβανίδα σε τροχαίο στη Χαλκιδική

Στις 11.08.2013 το βράδυ, στο 6ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Πολυγύρου - Σιθωνίας, το Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 20χρονος ημεδαπός και επέβαιναν δύο άτομα (γυναίκες) εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μίας 20χρονης υπηκόου Αλβανίας επιβάτιδας και τον ελαφρύ τραυματισμό του 20χρονου οδηγού και της δεύτερης 20χρονης ημεδαπής επιβάτιδας του οχήματος. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος ενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ξεκινά προπονήσεις ο στίβος του ΓΑΣΚ - “Kids Athletics” τον Σεπτέμβριο

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου ξεκινούν οι προπονήσεις εν όψει των υποχρεώσεων για την νέα αγωνιστική περίοδο στο τμήμα κλασσικού αθλητισμού του ΓΑΣ Κιλκίς.
Οι προπονήσεις, σε πρώτη φάση, γίνονται στις 6.00 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο του Κιλκίς με την επίβλεψη των προπονητών του των αγωνιστικών τμημάτων συλλόγου.

Ευχαριστήριο για την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς

Η οικογένεια και οι συγγενείς της εκλιπούσης Χρυσούλας Παναγιωτίδου σε ευχαριστήρια επιστολή τους αναφέρουν: «Θεωρούμε καθήκον μας και δημοσίως να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς τους εξαίρετους επιστήμονες και αμέριστους συμπαραστάτες μας, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς όπου νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό η εκλιπούσα, και να τους συγχαρούμε για το εξαίρετο έργο και την αυταπάρνηση που δείχνουν σε ανθρώπους που πραγματικά τους έχουν ανάγκη. Σε όλους εσάς τους ΗΡΩΕΣ, οι οποίοι αφήνετε καλό όνομα ανάμεσα στους ανθρώπους, θα τρέχει πάντα η ψυχή μας και ο λογισμός μας με ευνοϊκά συναισθήματα και θετικές σκέψεις».

Ξεκινούν οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους καθηγητές

Από τη Δευτέρα 12 Αυγούστου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν τα δικαιολογητικά για την ένταξή τους στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2013 – 2014. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις – δηλώσεις υποβάλλονται στις κατά τόπους Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η προθεσμία υποβολής λήγει την Παρασκευή 23 Αυγούστου.

Aφιερωμένο στον Schrödinger το σημερινό λογότυπο της Google

Σαν σήμερα, στις 12 Αυγούστου 1887 γεννήθηκε στη Βιέννη ο μεγάλος φυσικός Erwin Schrödinger.
Είναι γνωστός κυρίως από την θεμελιώδη εξίσωση της κβαντομηχανικής που φέρει το όνομά του, εξίσωση Schrödinger και από το παράδοξο του πιο διάσημου γάτου στον κόσμο – του γάτου του Schrödinger.

Στο προσκήνιο ξανά η εθελουσία έξοδος στο Δημόσιο

Θετικά βλέπει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το γεγονός να προχωρήσει σε ρύθμιση για πού να επιτρέπει την αποχώρηση δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται κοντά σε συνταξιοδότηση με εθελούσια έξοδο.