Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

New York Times για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική (Video)


Ένα ολιγόλεπτο βίντεο των New York Times για την "ανάπτυξη" στη χώρα μας με αφορμή τη μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική

Τσίπρας - Σόιμπλε: Διαφώνησαν σε καλό κλίμα

Μολονότι διαφωνούν σε ουσιαστικά ζητήματα μπορούν να τα συζητούν. Αυτό είναι ίσως το βασικότερο μήνυμα της συνάντησης του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στο Βερολίνο.

Παράταση έως 31 Μαΐου για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων

Έως τις 31 Μαΐου 2013 παρατείνεται η προθεσμία για την ρύθμιση θεμάτων αυθαιρέτων, από τις 31 Ιανουαρίου που είχε καθοριστεί, σύμφωνα με την αλλαγή που προκλήθηκε στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε ως προαπαιτούμενο για την λήψη της δόσης του Ιανουαρίου. 

Ακρίτας Κιλκίς. Το χωριό πάνω στα σύνορα !!

Το λέει και όνομά του βέβαια, αφού μάλλον είναι και το ποιο ακριτικό χωριό της πατρίδας μας. Ο Ακρίτας είναι ένα μικρό χωριό του Ν. Κιλκίς, 240 περίπου κατοίκων, κοντά στη λίμνη Δοϊράνη, η οποία είναι «μοιρασμένη» ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, και είναι χτισμένο μόλις λίγα μέτρα από τα σύνορα με της γειτονικής χώρας. Οι κάτοικοί του είναι Ποντιακής καταγωγής και επιπλέον λίγους Σαρακατσάνους. Οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες που ήρθαν το 1922 από την Κερασούντα, αλλά και το 1936 από τα Σούρμενα. 

Οι «πορφυρογέννητοι» και ο «πατριωτισμός των ηλιθίων»

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Ο πατριωτισμός:
Οι εκπρόσωποι της πολιτικής τάξεως επιχειρούν να συγκαλύψουν το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησαν τον τόπο με τη διαρκή επίκληση της λέξης πατριωτισμός. Ο βρετανός θεωρητικός των λεγομένων «πολιτιστικών σπουδών» (“Cultural Studies”)Stuart Hall χρησιμοποίησε τον όρο «αντι-ιμπεριαλισμός των ηλιθίων» για να περιγράψει μια μορφή χοντροκομμένου αντι-ιμπεριαλισμού.

Οι “ψηφοφόροι” δεν περιχαρακώνονται

Γράφει ο Χάρης Τσιόκας*
Οι "λίστες" και όχι μόνο η "λίστα" αποτελούν ένα υπαρκτό γεγονός με ευρύτερο οικονομικό, πολιτικό, και κοινωνικό αντίκρισμα! Ένα γεγονός που απαιτεί μεν, την εξερεύνηση της εξιστόρησης γεγονότων προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική αξιολόγηση εμπλοκών και απόδοση ευθυνών στα πρόσωπα, αλλά δεν κλείνει σε αυτό!

Υπεύθυνη για σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα η κακή στοματική υγεία

Ο επίκουρος καθηγητής
 κ Νικόλαος Κουβελάς
Υπεύθυνη για σοβαρά καρδιαγγειακά νοσήματα και όχι μόνο για το χαμόγελο μας, είναι σύμφωνα με επιστημονική μελέτη του Αγγλικού Πανεπιστημίου του Μπρίστολ η κακή στοματική υγεία!
Αυτό επισημαίνει ο Επ. Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ Νικόλαος Κουβελάς, με αφορμή στατιστικά στοιχεία που δείχνουν πως οι Έλληνες λόγω της οικονομικής κρίσης παραμελούν σοβαρά την στοματική τους υγεία. 

Γιατί πάντα η κουζίνα της μαμάς, είναι η πιο νόστιμη κουζίνα;

Της Βούλας Ιωαννίδου
Αφιερωμένο στην μανούλα μου που σήμερα κλείνει 49 ολόκληρα χρόνια γάμου

...πλύντε τα χέρια σας...το τραπέζι είναι έτοιμο ... τρώμεεεε...
Ακόμη ακούω τη φωνή της μαμάς, στ΄ αυτιά μου ...

Αντίθετος ο Στυλιανίδης με την εγκατάσταση μεταλλείων στο Κιλκίς

Συντάκτης:
Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς συνάντηση μελών του Μετώπου Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη με αντικείμενο την εγκατάσταση μεταλλείων χρυσού - χαλκού στην περιοχή των Κρουσσίων.

Με τη νεολαία του Δροσάτου στο επίκεντρο γιορτάστηκε η κοπή πίτας του Μακεδονικού

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Ο Μακεδονικός Δροσάτου είναι μια ομάδα του νομού Κιλκίς με μεγάλη ιστορία. Τα τελευταία χρόνια έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στην νεολαία του χωριού αλλά και της γύρω περιοχής, με την διοίκηση του γιατρού Θανάση Τσιραμπίδη να της δίνει ευκαιρίες, κρατώντας την ενεργή και δραστήρια, πιστοί ότι η νεολαία αποτελεί το πιο καθαρό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας. 

ΣΥΡΙΖΑ: "Η συγκυβέρνηση προκαλεί ηλεκτροπληξία στην αγροτική ανάπτυξη"

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση αποδεικνύει με τον πιο ωμό τρόπο μέσω της αύξησης των τιμολογίων του αγροτικού ρεύματος από 10 έως 15%, τις πραγματικές προθέσεις της όσον αφορά την αγροτική οικονομία και τον κόσμο της υπαίθρου.

Πορεία αλληλεγγύης ενάντια στα μεταλλεία


Δήλωση Σαμαρά για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στα κεντρικά γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Έναν άνθρωπο μπορείς να τον πυροβολήσεις, όπως κι ένα κτήριο, που πυροβόλησαν. Τη Δημοκρατία, όμως, δεν μπορείς να την πυροβολήσεις. Ας το ακούσουνε, λοιπόν, αυτοί που πρέπει: η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, λένε...

"Σήμερα που συζητείται και ψηφίζεται στη Βουλή η αντισυνταγματική παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και ασυλίας της χώρας, κάποιοι επέλεξαν να είναι πρώτο θέμα η βία. Συμφέρον έχουν εκείνοι που επιζητούν την αποσταθεροποίηση της χώρας και την καλλιέργεια του φόβου και εκείνοι που δεν θέλουν να βρίσκεται σήμερα έξω από τη Βουλή ο Ελληνικός Λαός, τις ώρες που θα ψηφίζεται η παράδοση της Ελλάδας στους δανειστές."

Αναδρομική έκθεση έργων Νίκου Βαβάτση στην ΤΕΧΝΗ Κιλκίς

Τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013, στις 7.30΄ μ.μ., στην αίθουσα ‘’Κούρος Ευρωπού’’ της ΤΕΧΝΗΣ θα γίνουν τα εγκαίνια της αναδρομικής έκθεσης εικαστικών έργων (2009-2012) του Νίκου Βαβάτση. 

Τον συνέλαβαν για χρέη 178.166,07 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα (14.01.2013) το πρωί, στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Γαλάτιστας, ένας ημεδαπός 53 ετών, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 178.166,07 ευρώ.  Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη Στυλιανίδη στο δήμο Παιονίας

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 13:00 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη στο Δημαρχείο Παιονίας ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή νομού Κιλκίς κ.Γεώργιο Γεωργαντά. 

Ανακοινώνονται τη Δευτέρα οι δικαιούχοι-απορριπτομένων για την βιολογική γεωργία


Ανακοινώνεται ότι την Δευτέρα 14-1-2013 αναρτούνται στου Δήμους της Π.Ε Κιλκίς οι πίνακες Δικαιούχων – Απορριπτόμενων για ένταξη στην δράσης 1.1 "Βιολογική Γεωργία" (νέες εντάξεις) του μέτρου 2.1.4 του ΠΑΑ 2007-2013. 

Από αύριο οι αιτήσεις κατάρτισης για γεωτεχνικούς επιστήμονες

Ξεκινά αύριο Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τέσσερα (4) προγράμματα κατάρτισης για γεωτεχνικούς επιστήμονες, άνεργους και ελεύθερους επαγγελματίες, τα οποία υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του έργου με το ακρωνύμιο “GEOPROMOTION”. 

"Η έξοδος προϊόντος από το κατάστημα είναι κλοπή"

"Σε συνέχεια της Αγορανομικής Διάταξης 4/2012 αναφορικά με την υποχρεωτική ανάρτηση πινακίδας σε εμφανές σημείο του καταστήματος και πλησίον του Ταμείου με το γνωστό περιεχόμενο: 

ΚΚΕ για την αναστολή λειτουργίας Δημοσίων ΚΤΕΟ: «Έγκλημα εκ προμελέτης»

"Οι εξελίξεις που αφορούν στην αναστολή λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ αλλά και στη λειτουργία τους το προηγούμενο διάστημα, μας αφορούν όλους και δείχνουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για τον δημόσιο τομέα, αλλά και το χαρακτήρα του καπιταλιστικού κράτους και των λειτουργιών του. 

ΣΥΡΙΖΑ: "Απαράδεκτα τα μέτρα αφανισμού των μικρών φροντιστηρίων"

"Καθημερινά αποδεικνύεται ότι τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα στοχεύουν όχι μόνο στην εξόντωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και στην εξόντωση του συνόλου των μικρομεσαίων στρωμάτων (πτυχιούχοι υπάλληλοι του δημόσιου ή ιδιωτικού
τομέα, αυτοπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κ.ά.), διευκολύνοντας και στοχεύοντας στην λειτουργία και μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων με τους σκληρούς νόμους της αγοράς και του κέρδους.

Δηλώσεις Αγαθοπούλου για τα διόδια

Σε συμβολικό «άνοιγμα» των διοδίων ως εκδήλωση διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης στους διωκόμενους του κινήματος «Δεν πληρώνω», προχώρησαν σήμερα κινήματα κατά των διοδίων στα Μάλγαρα, στη Λεπτοκαρυά και στις Αφίδνες. 

Με τη μέθοδο της απασχόλησης έκλεψαν έναν χρυσό σταυρό και μια χρυσή αλυσίδα

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών σε συνεργασία με συναδέλφους τους του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών περίπτωση κλοπής χρυσαφικών από 66χρονη ημεδαπή που έλαβε χώρα την 10.01.2013 στο Λευκώνα Σερρών. Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Ρουμανίας (άνδρας 29 και γυναίκα 28 ετών), οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα πρωινές ώρες της 10.01.2013, αφαίρεσαν από την 66χρονη με τη μέθοδο της απασχόλησης έναν χρυσό σταυρό και μια χρυσή αλυσίδα συνολικής αξίας (500) Ευρώ περίπου.

Συνέλαβαν στο Κιλκίς 31χρονο με 24,3 γρ. χασίσι

Στις 13.01.2013 το βράδυ συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, 31χρονος ημεδαπός, για κατοχή (2) συσκευασιών με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (24,3) γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Μαυρονερίου Κιλκίς.

Έκλεψαν υλικά του ΟΣΕ αξίας 8000 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (13.01.2013) το μεσημέρι, στον Κορινό Πιερίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, πέντε ημεδαποί 18 έως 26 ετών, για κλοπή υλικού του ΟΣΕ. 

Επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού

Ένοπλη επίθεση με καλάσνικοφ στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού σημειώθηκε στις 3 ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Γιάννης Κάργας από τον "Αλέξανδρο Κιλκίς" επαγγελματίας στην ΠΑΕ Καβάλα

Άλλος ένας επαγγελματίας προστέθηκε στην μακριά για την μικρή ιστορία της Ακαδημίας λίστα των αθλητών της που σταδιοδρόμησαν η σταδιοδρομούν σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στις εθνικές κατηγορίες. Ο λόγος για τον Γιάννη Κάργα ετών 18 που μόλις μετά τις γιορτές υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ. 

ΕΛΜΕ Κιλκίς: "Όχι στην αλλαγή ορίων μετάθεσης των εκπαιδευτικών"

"Σύμφωνα με απόφαση που στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού, με ημερομηνία 4-1-2013 και με την αρ. πρωτ. 147801/Δ1/23-11-2012 απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας, και σύμφωνα με το ΦΕΚ 3240/5-12-2012 τεύχος Β΄ (σελίδα 5), τόσο για την πρωτοβάθμια όσο και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η πλειονότητα των νομών της χώρας μετατρέπονται σε μία περιοχή μετάθεσης (αντί 3 ή 4, ανάλογα), με εξαίρεση νομούς που διαθέτουν νησιωτικές περιοχές, όπου δημιουργούνται δυο περιοχές. 

Στυλιανίδης: Ένα ψηφοδέλτιο για όλα τα κόμματα στις δημοτικές εκλογές

Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών θα ταράξει τα «λιμνάζοντα ύδατα» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-«Μόνο έτσι θα ξηλωθεί το εξαντλημένο και ξεπερασμένο παλαιοκομματικό σύστημα»

Έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Ποντίων Γουμένισσας "Διογένης ο Σινωπεύς"

Την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προς τιμήν των μελών του,
πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ποντίων Γουμένισσας "Διογένης ο Σινωπεύς"
Η τυχερή της εκδήλωσης ήταν η κ. Κυριακίδου Σάσα μέλος της χορωδίας του Συλλόγου η οποία και κέρδισε μια ηλεκτρική σκούπα.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Οι παγίδες του νέου Φορολογικού – Όλες οι επιβαρύνσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες·Το ΥΠΕΚΑ ανακοίνωσε τις τελικές αποφάσεις – Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες κυμαίνονται από 8% μέχρι 15%·Αντώνης Σαμαράς- Είμαστε ανοιχτοί σε όλους
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·4+1 «ταμίες» της HSBC για τη λίστα Λαγκάρντ- Οι ξένοι και ο Έλληνας (Κωνσταντίνος Λαναράς), που ανέλαβε αργότερα το fund του Σάμπι Μιονί, γνωρίζουν τα μυστικά για τους καταθέτες της ελβετικής τράπεζας που ερευνά τώρα το ΣΔΟΕ·Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ με τα γκαζάκια! – Μολότοφ στο σπίτι του αδελφού του Κεδίκογλου·Πιο ακριβά τα διπλώματα οδήγησης – Έρχονται περικοπές συντάξεων σε όσους παίρνουν δύο κύριες