Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Αλέξανδρος Κιλκίς: Γκολ το Σάββατο, γκολ και την Κυριακή

Γεμάτο ποδόσφαιρο ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο για τα τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «Αλέξανδρος» Κιλκίς.
Το Σάββατο, στο πλαίσιο των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κιλκίς, οι Παίδες που φέτος αγωνίζονται ως Κιλκισιακός, επικράτησαν με 9-0 της Νίκης Ευκαρπίας, ενώ οι Προπαίδες κέρδισαν στην Κορομηλιά με 4-3.

Ερώτηση Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με θέμα: «Μαφία με τα καροτσάκια»

Τον τελευταίο χρόνο όλο και πιο συχνά συναντούμε στους δρόμους της χώρας και είναι πιο έντονο στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας κάποιους «ρακοσυλλέκτες» οι περισσότεροι εκ των οποίων αν κρίνουμε από τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους είναι Βούλγαροι να έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Για το ίδιο θέμα δεχόμαστε και καταγγελίες από πολίτες της περιοχής αφού αυτοί οι «ρακοσυλλέκτες» εισβάλουν και στις αυλές των σπιτιών στην προσπάθειά τους να συλλέξουν ό,τι ανακυκλώσιμο υλικό βρουν. 

Συνάντηση της Ξουλίδου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με εκπροσώπους της ΑΕΠΙ

Μετά από αίτημα του συλλόγου επαγγελματιών διασκέδασης-αναψυχής και εστίασης Νομού Κιλκίς, η βουλευτής Βʼ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου επισκέφθηκε την 22-11-2012 την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ). 

Ημερίδα με θέμα "Θεατρικές διαδρομές, από το αρχαίο δράμα στο Σήμερα" από το ΚΕΠΟΘΕ στην Κατερίνη

Ημερίδα με θέμα «Θεατρικές διαδρομές. Από το αρχαίο δράμα στο σήμερα» διοργανώνουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και από τις 10.00 έως τις 14.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης -αίθουσα «Εκάβη» (7ης Μεραρχίας 3, Κατερίνη). 

Η ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς συμμετέχει στην κατάληψη του τελωνείου Ευζώνων

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς στην έκτακτη συνεδρίασή της, σήμερα Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, αποφάσισε τη συνέχιση της στήριξης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση και τη συμμετοχή της στην αυριανή προγραμματισμένη συμβολική κατάληψη του Τελωνείου Ευζώνων στις 12 το μεσημέρι.

Κλείνουν το τελωνείο Ευζώνων αύριο οι δημοτικοί υπάλληλοι ν. Κιλκίς

Σήμερα, Δευτέρα 26/11/12 στην Γενική Συνέλευση του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ που πραγματοποιήθηκε με θέμα την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου που απολύει εργαζόμενους των Δήμων, αποφασίστηκαν τα εξής: 

Πανελλαδική συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους, που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια στη χώρα μας!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρά τις δυσκολίες, συνεχίζει σταθερά το έργο του. Μία από τις σημαντικές δράσεις του, είναι η υλική, κοινωνική, ψυχολογική και ιατρική βοήθεια σε χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους, σε όλη την Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης. 

Ανακοίνωση για την ανανέωση και τον εφοδιασμό κυνηγετικών όπλων

Υπενθυμίζεται και εφιστάται η προσοχή των κατόχων των κυνηγετικών όπλων, ότι η ισχύς των αδειών κατοχής των κυνηγετικών όπλων έχει δεκαετή διάρκεια. Από τα τηρούμενα στοιχεία των αστυνομικών υπηρεσιών των Αστυνομικών Διευθύνσεων της Περιφέρειάς μας προκύπτει ότι μεγάλος αριθμός αδειών δεν έχει ανανεωθεί μέχρι σήμερα.

"Για το αυταρχικό πλαίσιο που διαμορφώνεται στην εκπαίδευση"

Γράφει ο Πολυχρονιάδης Γιώργος
Γεν. Γραμματέας ΕΛΜΕ ν. Κιλκίς

Με την υπερψήφιση από την πλειοψηφία της Βουλής του νέου μεσοπρόθεσμου συνεχίζεται και επιτείνεται η ίδια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, που οδηγεί τη χώρα και το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, με μαζικές απολύσεις στο δημόσιο μέσω της διαθεσιμότητας και της αργίας. Η ανεργία εκτινάσσεται σε δυσθεώρητα ύψη, η ύφεση της οικονομίας παραμένει, το χρέος συνεχίζει να μεγαλώνει.

Ποιοι είναι οι 27 επώνυμοι που ζητούν σωτηρία στο άρθρο 99

Πάνω από 2.000 είναι οι επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί ή ζητούν να ενταχθούν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα προκειμένου να σωθούν από τους πιστωτές τους. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν 27 επώνυμες επιχειρήσεις που ως χθες ήταν κολοσσοί.

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς και το «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας στις 3 Δεκεμβρίου και οργανώνουν πενθήμερο δραστηριοτήτων και προσκαλούν την τοπική μας κοινωνία να συμμετέχει.

Στον 28ο Γύρο της Πόλης των Σερρών εντυπωσίασε και πάλι ο ΓΑΣ Κιλκίς - Μετάλλια για Ασημακιδου, Φωτιάδου & Αβράμογλου

Η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Σερρών σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σερρών και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής διοργάνωσαν την Κυριακή 25 Νοεμβρίου τον ετήσιο αγώνα δρόμου «Γύρος της πόλης των Σερρών» , στη μνήμη του καθηγητή Φ. Αγωγής – προπονητή στίβου Αχιλλέα Κωνσταντινίδη

"Ενδοοικογενειακή βία"

Γράφει η Κωνσταντία Συμεωνίδου - Τσιβρεμετζή
Υπεύθυνη ΝΟΔΕ Ν. Κιλκίς 
Η χρήση βίας από το σύζυγο ή τον εραστή δε γνωρίζει ηλικία η εθνικότητα. Μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια μιας σχέσης ή όταν αυτή τελειώσει. Έχει υπολογιστεί μάλιστα ότι τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας είναι 5-8 φορές πιθανότερο να είναι γυναίκες.

Στη Γρίβα ο Δήμαρχος Παιονίας

Στο κέντρο νεότητας Γρίβας ,την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου, ο Δήμαρχος Παιονίας κος Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας συναντήθηκε με τους κατοίκους του οικισμού για μια εφ΄όλης της ύλης συζήτηση.  Αρχικά έγινε μια σύντομη ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και τους άμεσους στόχους της Διοίκησης και στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι κάτοικοι που αναφέρθηκαν σε θέματα κοινού ή προσωπικού ενδιαφέροντος.

«Προτάσεις Ε.Α.Σ. Πέλλας – Κιλκίς προς την Επιτροπή Ανάπτυξης»

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στα Γιαννιτσά περιφερειακή σύσκεψη της Ε.Α.Σ. Πέλλας – Κιλκίς με τη συμμετοχή εκπροσώπων και της Ε.Α.Σ. Πιερίας - Ημαθίας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διατυπώθηκαν οι παρακάτω προτάσεις, τις οποίες και σας υποβάλλουμε προκειμένου να ληφθούν υπ’ όψιν από την Επιτροπή Ανάπτυξης στα πλαίσια της Πανελλήνιας Διάσκεψης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 

Ημερίδα και έκθεση της αθλητικής ιστορίας της Γουμένισσας

Ο Δήμαρχος Παιονίας Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας σας προσκαλεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Γουμένισσας στην Ημερίδα και έκθεση της αθλητικής ιστορίας της Γουμένισσας (62 χρόνια «ΠΑΙΚΟΝ» Γουμένισσας).
Εισηγητής – ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο εκπαιδευτικός και αθλητικογράφος κ.Κωνσταντίνος Ίντος.

Συνάντηση με θέμα "20 χρόνια Leader" από την Αναπτυξιακή Κιλκίς

Τρένο σκότωσε 21 πρόβατα

Στις 25.11.2012 το μεσημέρι συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρνισσας, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 28 ετών και ένας ημεδαπός 43 ετών, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα ο 28χρονος ως βοσκός αμνοεριφίων ιδιοκτησίας του 43χρονου, επέτρεψε στα ζώα να εισέλθουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο με αποτέλεσμα η αμαξοστοιχία με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα, στην οποία επέβαιναν (50) επιβάτες, να παρασύρει και να θανατώσει (21) από αυτά, ενώ στην αμαξοστοιχία προκλήθηκαν υλικές ζημιές. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Άρνισσας Πέλλας. 

Έπεσε το τέμπλο του Ναού και τον σκότωσε

Στις 25.11.2012 το μεσημέρι, εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Φούστανης Πέλλας, 57χρονος ημεδαπός εκτελώντας εθελοντική εργασία κατεδάφισης του τέμπλου έπεσε και καταπλακώθηκε από τμήμα αυτού με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας Πέλλας. 

Τον σκότωσε η καρότσα του τρακτέρ

Στις 25.11.2012 το βράδυ, σε αγροτική περιοχή της Ακρολίμνης Πέλλας, 68χρονος ημεδαπός εκτελώντας εργασίες με αγροτικό μηχάνημα (πλατφόρμα- διανομέα - κοπροδιανομέα) παρελκόμενου από ελκυστήρα, υπέστη από τον διανομέα σωματικές κακώσεις στο κεφάλι, στο χέρι και στην κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κρύας Βρύσης Πέλλας.

Συνέλαβαν 4 Βούλγαρους με λαθραία τσιγάρα στο Πολύκαστρο

Στις 25.11.2012 το απόγευμα συνελήφθησαν στο Πολύκαστρο Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, τέσσερις υπήκοοι Βουλγαρίας 24 έως 64 ετών, διότι ύστερα από αστυνομική έρευνα του Ι.Χ Επιβατικού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν μέσα σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο ταμπλό και τον προφυλακτήρα του οχήματος, (26) κούτες τσιγάρων διαφόρων μαρκών τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης τσιγάρων. Οι προαναφερόμενες κούτες τσιγάρων κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Κιλκίς για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πολυκάστρου Κιλκίς.

Νέα ταλαιπωρία για ΕΟΠΥΥ: Τέλος τα δωρεάν φάρμακα! Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα Τρίτη!

Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους χιλιάδες ασθενείς του ΕΟΠΥΥ καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να ξεκινήσουν νέο σκληρό κύκλο κινητοποιήσεων με αφορμή εκτός των άλλων τις αναδρομικές εκπτώσεις που τους ζητά η κυβέρνηση. 

Παραστατίδης προς Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: "Χαιρετίσματα"

"Με λυπεί το γεγονός πως στην πρόσφατη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ και στα πλαίσια ανασυγκρότησης υπήρξαν τοποθετήσεις ορισμένων στελεχών που δημοσιεύθηκαν στον τοπικό τύπο, που επέκριναν τη στάση μου στις πρόσφατες ψηφοφορίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που ως γνωστόν υπήρξα αρνητικός σ’ αυτές. Μεταξύ άλλων απαίτησαν και την παράδοση της βουλευτικής έδρας από πλευράς μου.

Αποφάσεις Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας

Την Παρασκευή 23/11/12 ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. ΚΙΛΚΙΣ - ΠΑΙΟΝΙΑΣ μετά από απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ ανακοίνωσε τα εξής:
1. Συνέχιση των καταλήψεων των Δημαρχείων και Δημοτικών κτηρίων.
2. Σαββατο 24/11/12 και Κυριακή 25/11/12, απέχουμε από κάθε εργασία.
3. Δευτέρα 26/11/12 και Τρίτη 27/11/12, συντονίζουμε, οργανώνουμε, περιφρουρούμε και μαζικοποιούμε τις καταλήψεις.

Δείτε την πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών ενάντια στα μεταλλεία

Οι 28 πιο υγιεινές τροφές του Πλανήτη

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου*
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Οι τροφές που θα σας αναφέρουμε παρακάτω είναι αυτές που προσφέρουν στον οργανισμό την μέγιστη ποσότητα θρεπτικών συστατικών, μειώνοντας τον κίνδυνο για θανατηφόρες αρρώστιες όπως ο καρκίνος, ο ΣΔ (σακχαρώδης διαβήτης) και νοσήματα του καρδιαγγειακού συστήματος.
Η παρακάτω περιγραφή του καθενός από τα τρόφιμα αυτά, είναι μια πρόταση για το πώς θα μπορούσαμε να τα ενσωματώσουμε στη δίαιτα μας.

Αποφάσεις γενικού συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ

"Σήμερα προτελευταία ημέρα της προθεσμίας αποστολής των διαπιστωτικών πράξεων διαθεσιμότητας-απόλυσης των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. το μόνο απόλυτα διαπιστωμένο είναι το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση στην προσπάθειά της να διαλύσει θεσμικά, οικονομικά και λειτουργικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Αγαθοπούλου στη Βουλή: "Ελπίζατε ότι κανείς δεν θα το προσέξει;"

"Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ειρήνης Αγαθοπούλου, σχετικά με τις ελλείψεις στην αγορά φαρμάκου, είδαμε άλλη μια φορά το γνωστό έργο να «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης». 

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συντάξεις – Όλες οι αλλαγές για τους ελεύθερους επαγγελματίες· Αντώνης Σαμαράς – Δώστε λύση τώρα!- Συνεχείς επαφές του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες για δόση και χρέος·Αποδείξεις: νέα κριτήρια και τσουχτερά πρόστιμα – Τι σχεδιάζει τα υπ. Οικονομικών
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Φόροι μέχρις εσχάτων – Όλες οι άγριες περικοπές στο νέο νομοσχέδιο·Eurogroup – Σήμερα η συνέχεια του θρίλερ – Εκταμίευση της δόσης και προσωρινή λύση για το χρέος ελπίζει η Ελλάδα·Το WIKILEAKS ανάβει πάλι φωτιές – Ντοκουμέντα για έρωτες, μπίζνες, ναρκωτικά από Έλληνες πολιτικούς και πλούσιους γόνους