Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

“Έχω ανάγκη από λεφτά. Πουλάω το νεφρό μου”…

Εκατοντάδες είναι οι Έλληνες που πουλάνε
τα ζωτικά τους όργανα για να εκπληρώσουν
τις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες
και λοιπές τρέχουσες ανάγκες
“Είμαι 56 ετών, απολύτως υγιής. Έχω μεγάλη ανάγκη για λεφτά. Πουλάω το νεφρό μου. Τιμή, 150.000. Θανάσης. Τηλ. 6988…”. Σας φαίνεται τραβηγμένο; Κι όμως, είναι μια από τις δεκάδες αγγελίες που έχουν κατακλύσει -κυρίως- το Διαδίκτυο, από απεγνωσμένους Έλληνες. Γιατί το Μνημόνιο, οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί μας που “σώζουν” τη χώρα, εκτός από τους 3.000 αυτόχειρες, δημιούργησαν και αυτή την τάξη: Τους απελπισμένους Έλληνες που έχουν φτάσει στο σημείο να πουλάνε ένα ζωτικό τους όργανο, ώστε να ξεχρεώσουν.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ισπανία με θρίαμβο επί της Ιταλίας

Η Ισπανία θριάμβευσε με 4-0 επί της Ιταλίας στον τελικό του Euro 2012 και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά δύο συνεχόμενες φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ το 2010 είχε κερδίσει και το Μουντιάλ.

Εκδήλωση Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Αργυρούπολη ΚΙλκίς


Ποντιακό γλέντι στο πάρκο της Ποντοκερασιάς Κιλκίς


Απόφαση βόμβα στο Μνημόνιο – Αντισυνταγματική η μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων στο Δημόσιο

- Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει πως οι δύο μνημονιακοί νόμοι είναι αντίθετοι στη Διεθνή Νομοθεσία
- Αναφέρει ότι οι μειώσεις μισθών δεν ήρθαν μαζί με μειώσεις φόρων ή τιμών όπως θα έπρεπε
- Στη δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι θυγατρικής εταιρείας της Αττικόν Μετρό
- Για πρώτη φορά πολιτικό δικαστήριο έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με το ΣτΕ

Aπόφαση των πολιτικών δικαστηρίων ανατρέπει τα έως σήμερα δεδομένα αφού έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και αντίθετη στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν τους δύο μνημονιακούς νόμους 3833/2010 και 3845/2010 που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.

49χρονος άντρας αυτοκτόνησε πηδώντας από την ταράτσα

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο Μπραχάμι και προς το παρόν δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια. Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Κυριακής ένας 49χρονος άντρας που διέμενε στην οδό Συμωνίδου 2 στο Μπραχάμι, ανέβηκε στην ταράτσα της 5όροφης πολυκατοικίας όπου διέμενε και πήδηξε στο κενό.  Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος και αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία που έσπευσε στο σημείο, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.  Όλα δείχνουν αυτοκτονία, αλλά τα αίτια ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, ο 49χρονος άντρας διέμενε με την μητέρα του που είχε προβλήματα υγείας και τον τελευταίο καιρό έλεγε στους γείτονες πως δεν έχει δουλειά αυτή την περίοδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ήταν μουσικός.

Τροχαίο με έναν νεκρό στα διόδια Σπαθοβουνίου

Προσπάθησε να σταματήσει αλλά δεν τα κατάφερε.Νόμιζε πιθανότατα ότι η μπάρα ήταν ανοικτή και δεν έπρεπε να πληρώσει διόδια σε εκείνο το σημείο… Η μηχανή δεν σταμάτησε και ο θάνατος ήταν τραγικός . Σήμερα νωρίς το πρωί ένας 44χρονος από τη Σπάρτη έχασε την ζωή του όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, προσέκρουσε με τη μηχανή που οδηγούσε επάνω στην μπάρα των διοδίων στο Σπαθοβούνι, επί του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τρίπολης. Οι διερχόμενοιμε τα αυτοκινητά τους αλλά και οι υπάλληλοι του αυτοκινητόδρομου τα έχασαν από το τραγικ’ό γεγονός αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. 

Επισκόπηση γερμανικού Τύπου: «Finito! Finale»

Πηγή: Deutsche Welle
Ο αποκλεισμός της Eθνικής Γερμανίας από το Euro, καθώς και τα πρώτα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της EE στις Βρυξέλλες κυριαρχούν στην επισκόπηση τύπου και μάλιστα συσχετίζονται. Η εφημερίδα Bild αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στη χθεσινή ήττα των Γερμανών από την εθνική ομάδα της Ιταλίας με 2-1 επιλέγοντας να σχολιάσει ιταλιστί με τον τίτλο «Finito Finale». Οι συντάκτες της εφημερίδας δυσκολεύονται να πιστέψουν ότι η εθνική τους ομάδα αποκλείστηκε για άλλη μία φορά από την Ιταλία. «Το 1-2 στον ημιτελικό του Euro εναντίον του παλιού μας αντιπάλου ρίχνει τη Γερμανία σε μία θάλασσα δακρύων» σχολιάζει η Bild.

Μαχαίρωσαν φίλαθλο του ΠΑΟΚ γιατί είχε πετσέτα με το σήμα της ομάδας του

Μία πετσέτα με το σήμα του ΠΑΟΚ ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει άγριος καβγάς στην παραλία Ραχών. Όλα ξεκίνησαν όταν δυο νεαροί οπαδοί της ΑΕΚ, ο ένας κάτοικος Λαμίας και ο άλλος φίλος του από την Αθήνα, πλησίασαν το οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν «αραχτός» στην ξαπλώστρα, πάνω στην οποία είχε την πετσέτα με το σήμα της ομάδας του. Σύμφωνα με το LamiaReport.gr στην αρχή υπήρξε έντονη λογομαχία και στη συνέχεια άρχισε να πέφτει άγριο ξύλο με τις ξαπλώστρες να εκσφενδονίζονται. Τελικά οι δύο οπαδοί της ΑΕΚ άφησαν αιμόφυρτο τον ΠΑΟΚτζή και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους ως λάφυρο την πετσέτα. Ο τραυματισμένος διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, κατήγγειλε ότι τον τραυμάτισαν, ευτυχώς ελαφρά, με μαχαίρι και συγκεκριμένα με σουγιά.

Τον σκότωσε με την όπισθεν στα Σεβαστιανά Πέλλας

Χθες (30.06.2012) το πρωί, στα Σεβαστιανά Πέλλας, σε εργοστάσιο παράδοσης φρούτων, το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 80χρονος, πραγματοποιώντας οπισθοπορεία, τραυμάτισε θανάσιμα 73χρονο ο οποίος βρίσκονταν πλησίον της ράμπας παράδοσης και πίσω από το όχημα. Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας Πέλλας.

Τσάκωσαν 30χρονο για ναρκωτικά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Συνελήφθη χθες (30.06.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας ημεδαπός 30 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ειδικότερα, στο Βατοπέδι, στο Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος και στην οικία του στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 184,9 γραμμάρια κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Ο επιμένων ελληνικά!


Κατακρεούργησαν σκύλο... για να τον φάνε!

Πεταμένος κάπου ή ... σε πιάτο (!) κατέληξε ο σκύλος που κατακρεουργήθηκε σε δρόμο κοντά στην παραλία του Άμμου, στον Άγιο Νικόλαο;
Η γειτονιά ξεσηκώθηκε στο πόδι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, από τα σπαρακτικά ουρλιαχτά ενός σκύλου, που είχε την ατυχία να βρεθεί στο διάβα δύο ανδρών... Το πρωί οι περίοικοι αντίκρισαν την οδό Ιδομενέως γεμάτη αίμα, κι άρχισαν να αναζητούν το τί είχε συμβεί. Το "κουβάρι" της ανατριχιαστικής υπόθεσης κατέληξε σε δύο αλλοδαπούς από το Πακιστάν, οι οποίοι σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του Cretalive, φέρονται να έσφαξαν το σκύλο.

Εκμάθηση Ιταλικής Γλώσσας στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας

Τα μαθήματα για την εκμάθηση της Ιταλικής Γλώσσας με στόχο την απόκτηση πτυχίου του πιστοποιητικού PLIDA (Progetto Lingua Italiana Dante Alighieri), μέσα από προγράμματα σπουδών του Λ.Π.Π « Μέγας Αλέξανδρος» έχουν ξεκινήσει και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη στο Δημαρχείο Αξιούπολης.
Εγγραφές για τη σύσταση νέων τμημάτων, τα οποία θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβρη, από τις 15 Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου στο email elegrob@yahoo.gr ή στο τηλ. 6972265668.

Ολοκληρώθηκαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας

"Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία στις 16-6-2012 τα επιμορφωτικά σεμινάρια που διοργάνωσε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας «Μέγας Αλέξανδρος».  Να ευχαριστήσουμε τους εισηγητές/τριες που πλαισίωσαν με τις εισηγήσεις τους τομείς των Ανθρωπιστικών Σπουδών, με κεντρικό άξονα "Εισαγωγή στις βασικές έννοιες του Πολιτισμού" (Πολιτισμός, Ιστορία, Τέχνη, Θέατρο –Κινηματογράφος, Λαογραφία και Λογοτεχνία).  Η ανάγκη για εκπαίδευση και επιμόρφωση δεν εξαντλείται και το απέδειξαν οι φοιτητές/τριες του Λ.Π.Π «Μέγας Αλέξανδρος» με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα του β εξαμήνου. Με το πέρας των σεμιναρίων χορηγήθηκαν βεβαιώσεις που πιστοποιούν τη συμμετοχή τους στα επιμορφωτικά σεμινάρια.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: "Αποχαιρετούμε τον Ντίνο Τριαρίδη"

Την περασμένη Πέμπτη αποχαιρετήσαμε τον Ντίνο Τριαρίδη. Τον αγαπημένο Ντίνο των δικών του ανθρώπων, τον αγωνιστή Ντίνο των δύσκολων ημερών του 114 και της δικτατορίας, τον ιδεολόγο Ντίνο της μεταπολίτευσης. Το Κιλκίς έχασε τον άνθρωπό του. Εκείνον που ποτέ δεν ξέχασε το όραμα της νιότης του για τον γενέθλιο τόπο, ούτε κι όταν η πλανεύτρα εξουσία του άνοιξε την πόρτα της.
Η λαμπρή ακαδημαϊκή του καριέρα σημαδεύτηκε από τη δράση του Δάσκαλου – Παιδαγωγού που εμπνέει, καθοδηγεί και σμιλεύει συνειδήσεις ενεργών πολιτών για τις ώρες που η κοινωνία θα αναζητεί ταγούς και όχι υποτακτικούς.