Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2026

1η πανελλαδικά και ενισχυμένη στο Κιλκίς η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στις εκλογές ΣΕΠΕ


Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ) ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς που στήριξαν το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές του ΣΕΠΕ Κιλκίς, επισημαίνοντας ότι ήταν η μόνη παράταξη που κατέγραψε για τέταρτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση άνοδο σε ψήφους και ποσοστά. Η ΑΣΕ εξέλεξε έναν αντιπρόσωπο για την 95η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ και μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠΕ, ενώ υπογραμμίζει ότι πανελλαδικά αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στους συλλόγους εκπαιδευτικών.

Παράλληλα, αναφερόμενη στη συγκρότηση του νέου προεδρείου του ΣΕΠΕ Κιλκίς, σημειώνει ότι πρότεινε τη συμμετοχή και των τριών παρατάξεων, ενώ τάχθηκε κατά της ανάληψης της προεδρίας από τη ΔΑΚΕ, καθώς όπως υποστηρίζει «μέλη της όχι μόνο απουσιάζουν από αγώνες του Σωματείου, αλλά έχουν στραφεί και εναντίον κινητοποιήσεων του κλάδου”.

Η ανακοίνωση

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» ευχαριστεί τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ στις εκλογές της 15 ης Ιούνη, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που μας εξουθενώνει και τσακίζει τις ζωές μας μέσα και έξω από το σχολείο, ο αγώνας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα.

Το ψηφοδέλτιο της ΑΣΕ είναι το μόνο που για 4η συνεχόμενη εκλογική διαδικασία σημειώνει αύξηση σε ψήφους και ποσοστά (+2% για τη ΔΟΕ, +4% για το ΔΣ, από το 2024), εκλέγοντας 1 αντιπρόσωπο για την 95 η ΓΣ της ΔΟΕ και 1 έδρα στο ΔΣ, με τη ΔΑΚΕ και το ΔΙΚΤΥΟ να σημειώνουν πτώση. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την εκλογή για πρώτη φορά από το Κιλκίς αντιπροσώπου της ΑΣΕ και για το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, επιβεβαιώνει αυτό που εκφράζεται και στο δρόμο του αγώνα τα τελευταία χρόνια, το δυνάμωμα του κινήματος σε κατεύθυνση σύγκρουσης με την κυρίαρχη πολιτική και όσους την υποστηρίζουν.

Η συμβολή των εκπαιδευτικών του Κιλκίς ήταν σημαντική, με δεδομένο ότι με την ολοκλήρωση των εκλογών σε όλους τους Συλλόγους της χώρας η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» αναδεικνύεται 1η δύναμη πανελλαδικά, με τον κλάδο να στέλνει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

Σ’ αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί το επόμενο διάστημα η ΑΣΕ και η εκλεγμένη της στο ΔΣ του ΣΕΠΕ Κιλκίς, μαζί με τους υποψήφιους και όλους τους συναδέλφους, υπερασπίζοντας τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών!

Με αυτό το κριτήριο καθόρισε τη στάση της στη συγκρότηση του προεδρείου, προτείνοντας να εκπροσωπούνται και οι 3 παρατάξεις σ’ αυτό. Χωρίς να τρέφουμε αυταπάτες για το ρόλο τόσο της ΔΑΚΕ όσο και του ΔΙΚΤΥΟΥ, που με τη στάση τους καλλιέργησαν τη μοιρολατρία και το συμβιβασμό όλο το προηγούμενο διάστημα, επισημάνθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ ότι τη θέση του Προέδρου δεν μπορεί να την έχει η παράταξη της ΔΑΚΕ, μέλη της οποίας όχι μόνο απουσιάζουν από αγώνες του Σωματείου, αλλά έχουν στραφεί και εναντίον κινητοποιήσεων του κλάδου, με τη στάση τους έχουν βάλει κατά καιρούς εμπόδια στη λειτουργία του ΔΣ. Αυτή η πρόταση συγκέντρωσε την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ. Η ΑΣΕ, με συνέπεια λόγων και έργων, πρότεινε εκπρόσωπο της ΔΑΚΕ για τη θέση του Γραμματέα (την οποία όμως δεν δέχτηκε), και ψήφισε «λευκό» στην πρόταση να αναλάβει και αυτή τη θέση το ΔΙΚΤΥΟ.

Βέβαια, η δράση ενός ΔΣ δεν καθορίζεται από το ίδιο το προεδρείο, αλλά από το συσχετισμό στο ΔΣ και από τη στάση που κρατάει κάθε δύναμη. Τις προτάσεις που καταθέτει και τις πρωτοβουλίες που παίρνει, για την ενημέρωση και οργάνωση του αγώνα, χωρίς καμία αναμονή και προσμονή για νέους και παλιούς σωτήρες, κόντρα στην πολιτική που θεωρεί την εκπαίδευση ως κόστος, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες. Σ’ αυτό το καθήκον θα κριθεί η κάθε συνδικαλιστική δύναμη το επόμενο διάστημα.

Σ’ αυτό το καθήκον η ΑΣΕ θα αναλάβει πρωτοβουλία, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ, ώστε το Σωματείο να μπει μπροστά για:

- να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα συντήρησης και επισκευής των σχολικών κτιρίων μέσα στο καλοκαίρι,

- να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά,

- να μην κλείσει – συγχωνευτεί κανένα τμήμα τη νέα χρονιά και να επαναλειτουργήσουν όσα έκλεισαν την προηγούμενη,

- να αναδειχθεί το ζήτημα του πολλαπλού βιβλίου και των νέων προγραμμάτων σπουδών,

- να προετοιμαστεί από τώρα η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Κιλκίς στο πανελλαδικό συλλαλητήριοτων Σωματείων στη ΔΕΘ, το Σάββατο 5/9, στις 17:00 στην πλατεία της ΧΑΝΘ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.