Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026

14ο Οικογενειακό Πικ Νικ με Πυγολαμπίδες στη Γουμένισσα


Για 14η χρόνια, ο Παραδοσιακός Ξενώνας Δημοσθένης στη Γουμένισσα, διοργανώνει μια από τις πιο μαγικές εμπειρίες της φύσης, το «Οικογενειακό Πικ νικ» με τις Πυγολαμπίδες. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε δύο Σαββατοκύριακα, 6–7 & 20–21 Ιουνίου 2026. Μπορείτε να συμμετέχετε στο διήμερο πρόγραμμα ή στα μεμονωμένα ημερήσια.

Το κάλεσμα έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 & 20 ΙΟΥΝΙΟΥ — Οι Πυγολαμπίδες!

17:00 | Συνάντηση στην πλατεία της Γουμένισσας, μπροστά στη θρυλική Γαλλική Κρήνη — μνημείο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ελάτε νωρίτερα για καφέ και χαλάρωση!

17:30 | Ξεκινάμε παραποτάμια πεζοπορία (εύκολη, 1 ώρα) σε σηματοδοτημένο μονοπάτι του Δασαρχείου, με θέα στο Πάικο και στη συμβολή των ρεμάτων Γκουλέμα Ρέκα & Τσέρνα Ρέκα.

19:00 | Απογευματινό πικ-νικ! Κάθε οικογένεια παραλαμβάνει το προσωπικό της τσαντάκι με φρέσκα σάντουιτς, φρούτα εποχής, ροφήματα... και κρασάκι Γουμένισσας!

19:30 | Μάθημα τοξοβολίας με τον Dirk — για παιδιά και για γονείς που θα νιώθουν για πάντα παιδιά!

21:00 | Η στιγμή που περιμένουμε όλοι: παρατήρηση Πυγολαμπίδων!


ΚΥΡΙΑΚΗ 7 & 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

— Οι Μικροί Περιπατητές στο Πάικο!

(Προσφέρεται και ως αυτόνομο ημερήσιο πρόγραμμα).

Δείτε εδώ : https://fb.me/e/74guR9FOG

10:30 | Συνάντηση στον χώρο αναψυχής Προφήτη Ηλία Καστανερής, στο Πάικο.

11:00 | Πεζοπορία στο μονοπάτι Πραματάρι — παραποτάμια διαδρομή 1,5 ώρας με ξύλινα γεφυράκια εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία. Ιδανική για παιδιά και αρχάριους!

13:00 | Κατάληξη στον Στραβοπόταμο: χαλάρωση, ελαφρύ σνακ (φρούτα, κρέπες, πίτα), ομαδικά παιχνίδια για τα παιδιά. 14:30 | Προαιρετικό γεύμα στα Μεγάλα Λιβάδια για όσους θέλουν να παρατείνουν τη μαγεία!

Κρατήσεις & Πληροφορίες:

Ξενώνας Δημοσθένης | 23430 41302 | 6979 112663 |

info@dimosthenis.gr

Κατάθεση συμμετοχής (μέχρι την Πέμπτη πριν την εκδήλωση): Ακύρωση μετά την Πέμπτη 4 & 18/6: δεν επιστρέφεται το αντίτιμο, αλλά εκδίδεται κουπόνι διαμονής για άλλη ημερομηνία.

Σημείωση για τις Πυγολαμπίδες: Εδώ και 14 χρόνια ήταν κάθε φορά συνεπείς στο ραντεβού μας! Το φαινόμενο εξαρτάται από καιρικές συνθήκες και είναι ευαίσθητο στις ανθρώπινες παρεμβάσεις. Ελπίζουμε να είναι εκεί και στη 14η συνάντησή μας.

Αξία εμπειριών (ανά ημέρα):

Ενήλικες: 20€ |

Παιδιά (4+): 15€ |

Παιδιά (0–3): δωρεάν

Διαμονή στον Ξενώνα Δημοσθένης: 85€–125€ (ανάλογα δωμάτιο/οικογένεια)


Τι να έχετε μαζί σας:

•καπέλο

• παγούρι • αθλητικά/trekking παπούτσια

• σανδάλια που θα βραχούν

• εντομοαπωθητικό

• μπατόν (προαιρετικά)

• κουβέρτα πικ νικ

• extra αλλαξιά

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ

Παρακαλούμε θερμά να βοηθήσετε παιδιά και μεγάλους να παρατηρήσουν τα εντομάκια με σεβασμό. Πρόκειται για είδος υπό εξαφάνιση. Θα έχουμε βάζα παρατήρησης — και όλα αφήνονται ελεύθερα στο τέλος!

Tip: Το απόγευμα του Σαββάτου καλό είναι τα παιδιά να ξεκουραστούν λίγο — οι Πυγολαμπίδες δεν βγαίνουν πριν τις 21:00!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.