Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Αστυνομικό δελτίο Κεντρικής Μακεδονίας, Σάββατο 10/8/2024, 6:50 μ.μ.

Εξιχνίαση κλοπής
Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών ανδρών και ενός ανήλικου ημεδαπού, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το βράδυ της 7ης Αυγούστου 2024, επιβαίνοντας σε όχημα, διέρρηξαν επιχείρηση σε περιοχή της Πιερίας και αφαίρεσαν διάφορα προϊόντα αξίας 9.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με δήλωση του παθόντα. 

Επίσης χθες τα ξημερώματα ο ένας από τους ημεδαπούς άνδρες και ο ανήλικος ημεδαπός, ενεργώντας από κοινού με ημεδαπό άνδρα, προέβησαν σε καύση καλωδίων σε περιοχή της Πιερίας, οι οποίοι και συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί ποινικής προστασίας του περιβάλλοντος και για εμπρησμό. Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Κατασχέθηκε και το παραπάνω όχημα που χρησιμοποίησαν.

Σύλληψη δύο διωκόμενων ατόμων

Η συνεργασία αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με Αρχές του εξωτερικού, η αξιοποίηση πληροφοριών μέσω του Τμήματος Οπτικοακουστικού Υλικού και Μεθοδικοτήτων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, η αλληλογραφία με το Τμήμα Interpol της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, καθώς και η επισταμένη έρευνα οδήγησε στη σύλληψη δύο ατόμων που διώκονταν δυνάμει Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Εντάλματος σύλληψης, αντίστοιχα.

Πρόκειται για:

35χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πυλαίας – Χορτιάτη, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε Εντολή Προσωρινής σύλληψης του Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης έπειτα από αίτημα αλλοδαπής Αρχής και Ερυθράς Αγγελίας Διεθνών Αναζητήσεων INTERPOL, καθώς διώκεται για ανθρωποκτονία και πρόκληση εκ προθέσεως λιγότερο σοβαρής σωματικής βλάβης, πράξεις που έλαβαν χώρα το 2016, σε περιοχή της Γεωργίας.

36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της κλοπής, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της παραβίασης οικιακής ειρήνης, πράξεις που έλαβαν χώρα στην Τσεχία το 2021.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια δικαστική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.