Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

«Για μένα νίκησε και ο Παύλος»

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
Σε όσες και όσους επιλέξαμε να στηρίξουμε τον Παύλο Γερουλάνο έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση από όλη την διαδικασία. Ο άδικος αποκλεισμός του κ. Παύλου Γερουλάνου στον β´ γύρο των εσωκομματικών εκλογών για λίγες εκατοντάδες ψήφους, σε συνδυασμό με την παράλληλη εκτόξευση των εκλογικών του ποσοστών συγκριτικά με το 2021 αποτελούν ευδιάκριτές και απτές αποδείξεις ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι κάτι ξεχωριστό για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Η υποψηφιότητα Γερουλάνου έδειξε ότι η κοινωνία διαθέτει ποιοτικά και πολιτικά αντακλαστικά. Ενέπνευσε, συγκίνησε, παρακίνησε, κινητοποίησε διαφορετικά ταξικά και κοινωνικά στρώματα να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία του Α’ γύρου.

Διαφάνηκε με τρόπο κρυστάλλινο ότι οι μηχανισμοί έσπασαν και ότι οι «παράγοντες» που δήθεν κινούν νήματα δεν μετρούν πια για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Τους απέβαλε η κοινωνία ως κάτι βαθιά παρωχημένο.

Το πρόγραμμα «Αναγέννηση» και η «Νίκη Αξιών» αποτελούν πια τον οδικό χάρτη για μεγάλη μερίδα της κοινωνίας, ενώ παράλληλα το ήθος και οι αξίες έχουν ξεκίνησει να αποτελούν έναν οδικό άξονα, μια στάση ζωης για πολλούς, τις οποίες τις έχει πραγματικά ανάγκη ο τόπος.

Η δήλωση του, το βράδυ της 6ης Οκτωβρίου, μετά τον οριακό αποκλεισμό του στον β´ γύρο πέρα από τους αξιακούς της συμβολισμούς αποτελεί τρανό παράδειγμα του μοντέλου ηθικής που ο ίδιος πρεσβεύει και υπηρετεί. Οποιοσδήποτε άλλος αναμφίβολα θα ζητούσε επανακαταμέτρηση.

Σε γενική ανάλυση, το «αύριο» το διαμορφώνουμε εμείς.

Στο χέρι του κ. Γερουλάνου είναι πια να «ενορχηστρώσει» το πολιτικό αύριο ανταποκρινόμενος στο κοινωνικό αίτημα της «απαλλαγής» από τον παλαιοκομματισμό και από τις παρωχημένες πολιτικες που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στην καθοδική του πορεία. Προχωράμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.