Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Στήριξη Πέτρου Παππά στο αίτημα παραχώρησης του ενός κτίσματος από τις δίδυμες καπναποθήκες Κιλκίς με σκοπό τη μεταστέγαση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς

Δελτίο τύπου Πέτρου Παππά
Ο Πέτρος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δηλώνει την πλήρη στήριξή του στο αίτημα που υπέβαλε ο Πρόεδρος, κ. Α. Αμανατίδης, και το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, για την παραχώρηση του ενός κτίσματος από τις δίδυμες καπναποθήκες με σκοπό τη μεταστέγαση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς.

Ο κ. Παππάς τονίζει πως η βιβλιοθήκη στεγάζεται σε κτίριο μόλις 400μ2, παραχωρημένο από τον Δήμο Κιλκίς. Το κτίριο είναι απολύτως ανεπαρκές για την ανάπτυξη της συλλογής και των υπηρεσιών που παρέχει η βιβλιοθήκη λόγω της εμφανούς έλλειψης χώρου. Με μία πρόχειρη έρευνα, διαπιστώνεται ότι οι περισσότερες Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες στεγάζονται σε ιδιόκτητα, πολυώροφα κτίρια (Βιβλιοθήκες Σερρών, Βέροιας, Δράμας, Ελευθερούπολης κλπ) κάτι που τις επιτρέπει να αναπτύξουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους προς το κοινό τους.

Το έργο των λαϊκών βιβλιοθηκών είναι αδιαμφισβήτητο και σπουδαίο για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ταυτότητας. Οι βιβλιοθήκες υποστηρίζουν την ανοιχτή και ελεύθερη πρόσβαση στην πληροφορία, την έρευνα, τη δια βίου εκπαίδευση, την πολιτιστική καλλιέργεια και τη δημιουργική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευημερίας των χρηστών τους, στην άρση του κοινωνικού αποκλεισμού και την αποδόμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Τέλος, ο κ. Παππάς αναφέρει πως ο τόπος μας έχει ανάγκη υποδομών που θα ενισχύουν και θα προωθούν την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη, την εκπαίδευση και τη κοινωνική δικαιοσύνη και θα αποτελούν φάρο προόδου και ευημερίας. Επομένως, ο ίδιος θα στέκεται δίπλα σε προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του τόπου.

Πέτρος Παππάς
Βουλευτής Κιλκίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.